Спецпроєкти

Київські школи оголосили про прийом заяв до перших класів – подробиці


Прийом документів у перші класи у київських школах розпочнеться вже 27 березня та триватиме до 31 травня, повідомляє КМДА. 

«Ми продовжили минулорічну практику: батьки майбутніх першокласників зможуть подати всі необхідні документи в електронному вигляді. Зарахування буде здійснюватися на підставі заяви одного з батьків майбутніх першокласників, наданих власноруч або сканованих копій чи фотокопій. Документи мають підтверджувати місце проживання дитини, одного з його батьків (чи людей, що їх замінюють) на території обслуговування закладу», – зазначила  директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

Пріоритет при зарахуванні до першого класу отримають:

  • діті, що проживають на території обслуговування закладу;
  • зареєстровані внутрішньо переміщені особи;
  • діти, чиї брати чи сестри вже навчаються в цій школі та діти працівників/-ць цих закладів.

Із 1 червня ті, хто не зареєстрований у столиці або планує оформити дитину не за місцем обслуговування закладу, можуть подати документи на вільні місця у будь-які школи столиці. Якщо кількість заявок перевищуватиме кількість вільних місць, зарахування відбудеться методом сліпого жеребкування.

Раніше ми розповідали, що Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план організації та проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році

Фото: Київська вальдорфська школа «Софія»

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь