Спецпроєкти

Тревелог Надії Парфан «Я не хотіла…» вийшов на Takflix: він доступний безкоштовно


Фільм-тревелог «Я не хотіла робити фільм про війну» Надії Парфан вийшов на Takflix.

«Я не хотіла робити фільм про війну» — це інтимний фільм-подорож, в якому режисерка розповідає про досвід перших тижнів війни. Початок повномасштабного вторгнення застав Надію та її чоловіка на Близькому Сході. Режисерка вирішила повертатися до Києва, незважаючи на розгортання бойових дій. По дорозі вона документує історії близьких і фіксує власні емоційні зрушення.

Героями фільму є друзі та родичі режисерки, серед яких її чоловік Ілля Гладштейн, маріупольський режисер Олександр Суровцов, журналістка Анастасія Станко та мистецтвознавиця Оксана Семенік.

У стрічці використані композиції авангардної співачки Світлани Няньо та електронного артиста Андрія Соколова (звукорежисер «Вагоновожаті»).

Документальний фільм знятий за підтримки відомого американського журналу The New Yorker, де відбулася міжнародна онлайн-прем’єра. Європейська прем’єра короткого метру відбулася на міжнародному фестивалі Visions du Reel, північноамериканська — на міжнародному фестивалі Hot Docs.

«Я не хотіла робити фільм про війну» можна переглянути безкоштовно в Україні з англійськими субтитрами.

Релізом фільму творці закликають глядачів підтримати збір Олега Сенцова на нагальні потреби його штурмової бригади на Південному напрямку.

Надія Парфан — українська режисерка, відома за фільмами «Це побачення», «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Жінки, що грають в ігри», «Reve ta Stohne on Tour».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь