Спецпроєкти

У київському реабілітаційному центрі RECOVERY запрацювало вже друге відділення: військовим надають безкоштовні послуги


У Києві розпочало роботу друге відділення інноваційного реабілітаційного центру для поранених військовослужбовців національної мережі RECOVERY. 

Столичний центр зможе щороку надавати безкоштовні послуги з реабілітації понад 600 захисникам і захисницям України.

Київський центр RECOVERY запустили наприкінці травня 2023 року. В ньому вже успішно пройшли реабілітацію 150 українських військових. З відкриттям другого відділення кількість ліжко-місць у центрі збільшено з 30 до 50 – це дасть змогу відновитися більшій кількості поранених.

Нове відділення облаштовано з урахуванням стандартів безбар’єрності:

– просторі коридори з широкими дверними отворами й поручнями, 

– санітарно-гігієнічні кімнати, що передбачають розміщення осіб у кріслах колісних;

– багатофункціональні ліжка з електроприводом і відповідними меблями для комфортного перебування маломобільних пацієнтів. 

Також задля проведення паралельних тренувань із відновлення навичок ходи для людей із неврологічними й ортопедичними порушеннями в коридорі встановили додатковий стельовий рейковий підйомник. 

01/4

У другому відділенні київського центру розміщуються цілодобовий сестринський пост, процедурна, ординаторська, кабінети психологічної підтримки, логопеда й завідувача відділення. 

Реабілітаційні центри RECOVERY вже працюють у Львові, Вінниці, Києві, Одесі (два заклади) і на Дніпровщині (два заклади). Загалом спеціалісти національної мережі вже надали допомогу понад 3 500 пацієнтів цьогоріч. У 2024 році засновники анонсують збільшення потужності національної мережі мінімум удвічі. 

*На час дії воєнного стану адреси й назви лікарень, де облаштовано центри, не розголошуються.

Раніше ми повідомляли, що в Україні запрацював кол-центр психологічної підтримки для військових та їхніх близьких.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь