Відомі переможці фестивалю короткого метру KISFF
У Києві завершився 13-й фестиваль короткометражних фільмів KISFF, який проходив з 12 до 18 вересня у кінотеатрах «Жовтень» та «КІНО42».
На церемонії закриття оголосили переможців Української та Міжнародної конкурсних програм.
Переможці фестивалю
Спеціальною відзнакою у Національному конкурсі нагородили стрічку Олексія Радинського «Там, де закінчується росія».
Члени журі відзначили, що «режисерка досягає дивовижного балансу між серйозністю особистої історії виживання та тонким внутрішнім гумором, викликаючи пронизливі та сильні емоції, які залишаються з нами надовго».
Головний приз Національного конкурсу отримала режисерка Анастасія Фалілеєва зі стрічкою «Я померла в Ірпені».
Журі про стрічку Анастасії: «Фільм розумно і бездоганно переосмислює архівні кадри, перетворюючи їх на гіпнотичну подорож, яка наповнює оригінальний матеріал глибоким новим змістом. Цей інноваційний підхід не лише переосмислює минуле, але й гостро відображає нагальні проблеми сучасності, глибоко резонуючи з нами».
Нагороду за найкращий фільм Міжнародного конкурсу отримав фільм Самюеля Суффрена «Мрії, мов паперові кораблики».
Першу спеціальну відзнаку Міжнародного конкурсу від журі KISFF отримав фільм «Красиві чоловіки» Ніколаса Кеппенса.
Другою спеціальною відзнакою Міжнародного конкурсу журі KISFF нагородило фільм «Ручка для шульги» Адаса Бурксайтіса.
Ґран-прі Міжнародного конкурсу від журі KISFF отримав фільм «Дикуни великого Торонто» Солмунда МакФерсона.
Приз глядацьких симпатій у Міжнародному конкурсі отримав фільм «Титанік, версія для іранських сімей» режисера Фарнуша Самаді.
Нагорода від глядачів у Національному конкурсі дісталась Олексію Радинському та його стрічці «Там, де закінчується росія».
Фільми Української та Міжнародної конкурсних програм KISFF доступні для перегляду в онлайн-кінотеатрі Титр по 19 вересня включно.
Раніше ми розповідали, що фільмом-відкриттям KISFF стала нова стрічка французького режисера Леоса Каракса «Це не я». У стрічці автор досліджує останні 40 років своєї творчості та її еволюцію.