8 простих сніданків з авокадо, які можна приготувати за 15 хвилин
Про те, як вибрати стиглий авокадо, ми вам вже розповідали, докладніше про це можна почитати у цій статті. Цього разу редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає прості рецепти сніданків з авокадо, на які не треба витрачати забагато часу та зусиль.
Тост з гуакамоле та яйцем пашот
Готуємо гуакамоле. Для цього необхідно дістати м’якоть стиглого авокадо, змішати її із посіченою кінзою, дрібно різаними томатами та цибулею. Додати сіль і перець, вичавити сік із половинки лимону. Добре перемішати та намазати отриману суміш на підсушений хліб – це можна зробити в тостері або на розігрітій пательні без олії. Яйце відварюємо методом пашот. Про те, як зробити «яйце в мішечку», ми вам вже розповідали – про п’ять перевірених способів можна почитати тут. Викладаємо яйце пашот на хліб з авокадо – сніданок готовий.
Салат із куркою та авокадо
Куряче філе натираємо сіллю й перцем та обсмажуємо на сковорідці-гриль. Якщо хочете більш здоровий варіант сніданку, можна Коли буде готова, даємо їй трохи вистигнути та ріжемо шматочками. Авокадо ріжемо скибочками. Все складаємо в глибоку миску, додаємо одну-дві жмені салатного листя (шпинат, латук, руккола – на ваш смак) та нарізані на половинки томати черрі. Солимо й перчимо, скроплюєм лимонним соком та поливаємо олією.
Яйця, запечені в авокадо
Стиглий авокадо розрізаємо на половинки, дістаємо кісточку. В половинки вбиваємо по одному яйцю, за бажанням додаємо в кожну половинку по шматочку шинки або лосося. Викладаємо на деко та ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Омлет з руколою та авокадо
Яйця збиваємо з молоком або вершками. Виливаємо на добре розігріту та змащену вершковим маслом пательню та смажимо як млинець до золотавого кольору з обох боків. У миску викладаємо листя руколи, додаємо порізане авокадо та сіль і перець за смаком. Скроплюємо лимонним соком, трохи поливаємо олією та добре перемішуємо. Готовий омлет викладаємо на тарілку, зверху кладемо салат з авокадо. Складаємо омлет навпіл конвертом та подаємо.
Боул з авокадо та лососем
Слабосолений лосось ріжемо кубиками, авокадо чистимо та ріжемо скибочками. Рис відварюємо в підсоленій воді до готовності. Викладаємо все в боул – невелику глибоку миску – додаємо насіння кунжуту та забажанням листя норі.
Солона вівсянка з авокадо
Вівсяні пластівці запарюємо окропом. Коли будуть готові, додаємо сіль і перець за смаком, посипаємо тертим пармезаном і подаємо з нарізаним на скибочки авокадо.
Смузі з яблука й авокадо
Для цієї страви нам знадобиться один банан, одне зелене ябулко та одне авокадо. Все чистимо, ріжемо шматочками та складаємо в чашу блендера. Додаємо дві жмені свіжого шпинату, вичавлюємо сік з одого апельсину та збиваємо до однорідності. Переливаємо в прозору склянку та прикрашаємо листочком шпинату та насінням льону, кунжуту або чіа.
Салат із сьомгою, авокадо й апельсином
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку та дістаємо ложкою м’якоть. Апельсин чистимо, видалємо білі плівки – так, щоби лишилася лише помаранчева м’якоть. Викладаємо авокадо та апельсин в миску, додаємо слабосолену сьомгу та мікс салату. Солимо й перчимо, поливаємо лимонним соком та олією.