Що готувати із цвітної капусти. Сніданок, обід і вечеря за 20 хвилин
Запіканка із цвітною капустою на сніданок, крем-суп із цвітної капусти на обід і стейки із цвітної капусти на вечерю – редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк ділиться простими рецептами із цвітної капусти. Та запевняє: для приготування цих страв вам знадобиться мінімум часу та зусиль.
Сніданок. Яєчна запіканка із цвітною капустою
- цвітна капуста (невеличка) – 1 шт.
- яйця – 4 шт.
- вершки – 100 мл
- твердий сир – 200 г
- сіль, перець – за смаком
- олія
Капусту миємо, розбираємо на суцвіття та опускаємо у киплячу підсолену воду хвилин на 10. Коли буде готова, викладаємо у змащену олією форму для запікання, заливаємо вершками та яйцями, збитими із сіллю та перцем. Посипаємо тертим сиром і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 20 хвилин, поки не утвориться золотава сирна скоринка.
Обід. Крем-суп із цвітної капусти
- цвітна капуста (невеличка) – 1 шт.
- картопля – 3–4 шт.
- вершки – 200 мл
- цибуля – 1 шт.
- вершкове масло – 1 ст. л.
- вода або бульйон
- сіль, перець – за смаком
Капусту миємо, розбираємо на суцвіття та ріжемо невеликими шматочками. Картоплю чистимо та ріжемо маленькими кубиками. Цибулю чистимо та дрібно ріжемо. Викладаємо цибулю в каструлю та смажимо на вершковому маслі до золотавого кольору. Потім додаємо цвітну капусту та картоплю і заливаємо все це гарячою водою або бульйоном (так, щоб рідина ледь покривала овочі). Солимо, перчимо, варимо 15–20 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. З каструлі, у якій варилися овочі, зливаємо відвар. Овочі викладаємо в чашу блендера, додаємо вершки та збиваємо до однорідної кремової консистенції. Повертаємо суп у каструлю, вливаємо вершки, перемішуємо. Перед подачею суп необхідно прогріти (але не кип’ятити).
Вечеря. Стейк із цвітної капусти
- цвітна капуста (невеличка) – 1 шт.
- олія – для змащення
- сіль, перець – за смаком
- улюблені трави та спеції
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Капусту миємо, ріжемо навпіл, після цього кожну половинку ріжемо на стейки. Скроплюємо капусту олією та посипаємо сіллю, перцем й улюбленими приправами – сухими травами, карі тощо. Викладаємо капусту на деко, застелене пергаментом, і ставимо в розпечену духовку. Запікаємо 15 хвилин, після цього дістаємо, перегортаємо кожний шматочок капусти та повертаємо деко в духовку. Запікаємо ще хвилин десять, до золотавої скоринки.