Спецпроєкти

6 гарячих пуншів, які зігріють не гірше за глінтвейн


Пунш

Пунш, який у перекладі з санскриту означає «п’ять», за класичним рецептом готується з п’яти компонентів: води, вина, рому, цукру та прянощів. Ром можна замінювати будь-яким іншим міцним алкоголем – коньяком, бренді чи горілкою. Пити пунш, до речі, можна як холодним, так і гарячим, а готувати як з алкоголем, так і без.

Про те, чим пунш відрізняється від глінтвейну та грогу, ми вам уже розповідали, докладніше про це можна почитати тут. Про всілякі цікаві факти про пунш ми вам теж вже розповідали, цього разу ділимося з вами рецептами гарячих пуншів.

Класичний пунш

  • цукор – 250 г
  • чай чорний – 4 ч. л.
  • вода – 1 літр
  • червоне сухе вино — 1,5 л
  • апельсини – 4 шт.
  • лимони – 2 шт.
  • гвоздика, кориця, бадьян — за смаком

Чай, гвоздику та корицю заливаємо літром окропу. Наполягаємо близько п’яти хвилин. Додаємо цукор, вино, сік апельсинів та лимонів. Все перемішуємо та нагріваємо – але не кип’ятимо.

Пунш з ромом

Кавовий пунш

  • цукор – 400 г
  • коньяк – 0,5 л
  • ром — 0,5 л
  • кава — 1,5 л

Варимо міцну чорну каву. В емальовану миску кладемо цукор, обливаємо його коньяком та ромом, підпалюємо. Коли гарячий цукор розчиниться в суміші коньяку і рому, виливаємо його в ємність з кавою – кавовий пунш готовий.

Пунш алкогольний

  • молоко – 2 л
  • цукор – 250 г
  • коньяк – 1 склянка
  • тертий мускатний горіх

Нагріваємо молоко. Як тільки почне кипіти, додаємо в нього цукор і добре розмішуємо. Вливаємо коньяк, перемішуємо. Алкогольний пунш розливаємо у склянці та посипаємо перед подачею мускатним горіхом.

Безалкогольний пунш

Безалкогольний яблучний пунш

  • яблучний сік – 1 л
  • апельсин – 2 шт.
  • мелена кориця – 1 ч. л. (без гірки)
  • бадьян – 2-3 шт.
  • мелений мускатний горіх – 1/3 ч. л.
  • палички кориці – для подачі

З апельсина знімаємо цедру. Спеції та цедру перемішуємо і кладемо в марлю. Зав’язуємо у щільний вузлик. Каструлю з яблучним соком ставимо на вогонь, туди ж кладемо вузлик із прянощами. Варимо сік близько 20 хвилин. Наприкінці варіння вузликів виймаємо та розливаємо гарячий яблучний пунш по келихах. У кожен келих додаємо по паличці кориці.

Вишневий пунш

  • вода – 1 л
  • цукор — до смаку
  • вишневий сироп — 1 склянка
  • лимон – 1 шт.
  • чай чорний – 5 ч. л.
  • ром — 0,5 склянки
  • коньяк – 0,5 склянки

Заварюємо чай. Додаємо в нього вишневий сироп, сік лимона, коньяк, ром та цукор за смаком. Всі інгредієнти добре розмішуємо та нагріваємо до 60-70°С.

Пунш з горілкою

  • лимони – 2 шт.
  • апельсини – 2 шт.
  • біле сухе вино — 1 пляшка
  • цукор – 250 г
  • вода – 1 л
  • горілка – 0,5 л

З лимонів та апельсинів вичавлюємо сік. Додаємо до нього вино та цукор, перемішуємо. Даємо настоятися коктейлю протягом години. Після цього підігріваємо його до 60-70 ° С, додаємо в нього гарячу воду та горілку. Змішуємо та розливаємо в чашки.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь