Спецпроєкти

Як приготувати кашу: смачні рецепти без грудочок


3

Так, ми знаємо, що у багатьох ця страва асоціюється з жижею з манних грудочок, якою нас годували в дитячому садку. Але надворі, якщо що, двадцять перше століття – грудочки завжди можна розбити блендером. Редактор розділу “Їжа” Маша Сердюк ділиться з вами небанальними рецептами каші – від гарбузової каші з пармезаном до манної каші з ваніллю та кокосом.

Гарбузова каша рецепт

  • гарбуз – 700 г
  • рис – 3 ст. л.
  • пармезан – 50 г
  • молоко – 3 склянки
  • вершкове масло – 30 г
  • сіль, перець – за смаком.

Рецепт кашу з гарбуза. Гарбуз миємо, чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо невеликими шматочками. Складаємо гарбуз у каструлю, заливаємо водою та варимо на середньому вогні хвилин десять. Потім зливаємо воду і розминаємо гарбуз товкачем для пюре або перемелюємо блендером. Рис промиваємо гарячою водою і додаємо до гарбуза. Молоко доводимо до кипіння і додаємо до гарбуза та рису. Перемішуємо, додаємо сіль, цукор і варимо 20 хвилин до напівготовності. Додаємо в кашу сир, вершкове масло, сіль, перець за смаком і добре перемішуємо. Ставимо кашу в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Перлова каша рецепт

  • перлова крупа – 200 г
  • помідори черрі – 350 г
  • фета – 180 г
  • базилік або кріп – 50 г
  • лимонна цедра – 1 ч. л.
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Найсмачніша перлова каша рецепт. Перловку промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності близько години.

Чері миємо та розрізаємо навпіл, зелень дрібно рубаємо, цедру лимона натираємо на дрібній тертці. У глибокій мисці змішуємо помідори із зеленню, цедрою, олією та приправами. Даємо суміші настоятися протягом 10 хвилин.

Готову перловку відкидаємо на друшляк, даємо повністю стекти рідини. Потім змішуємо крупу з томатною заправкою, руками подрібнюємо фету та перемішуємо готову страву.

Пшоняна каша рецепт

  • пшоняна каша – 0,5 склянки
  • авокадо – 1 шт.
  • базилік – великий пучок
  • тертий пармезан (або будь-який твердий сир) – 1 склянка
  • часник – 3 зубчики
  • горішки – жменя
  • оливкова олія – 100-150 мл

Пшоняна каша смачний рецепт. Кашу відварити. Авокадо нарізати часточками. Для соусу песто змішати в блендері листочки базиліка, сир, часник, горішки та олію. Коли каша буде готова, розкласти по тарілках, зверху викласти авокадо та соус. При подачі можна присипати горішками.

Рисова каша рецепт

  • рис – 1 склянка
  • гриби – 500 г
  • цибуля – 2  шт.
  • вершки – 0,5 склянки
  • сіль, перець – за смаком
  • олія

Рисова молочна каша рецепт. Рис відварюємо до готовності. Поки він вариться, у глибокій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю та гриби. Відварений рис додаємо до сковороди до грибів, заливаємо вершками, добре перемішуємо. Солимо, перчимо на смак і залишаємо гасити хвилин на десять.

Манна каша рецепт

  • молоко – 500 мл
  • цукровий пісок – 20 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • кокосова стружка – 20 г
  • сіль – щіпка
  • манна крупа – 60 г

Манна каша рецепт приготування. Молоко наливаємо в каструлю і ставимо на повільний вогонь. Манку змішуємо з цукровим піском та ванільним цукром. Добре перемішуємо. Коли молоко в каструлі закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і всипаємо склянку в каструлю. Варимо хвилин 5-7, постійно помішуючи, доки не загусне. Ключове слово – постійно. Інакше будуть грудочки. Коли каша загусне, вимикаємо вогонь і даємо каші хвилин десять настоятися. При подачі посипаємо кокосовою стружкою. За бажання можна прикрасити фруктами, ягодами та горіхами.

Кукурудзяна каша рецепт

  • кукурудзяна крупа – 0,5 склянки
  • сир – 200 г
  • шпинат – жменя
  • вершки – 0,5 склянки
  • сіль, перець – за смаком

Солена кукурудзяна каша рецепт. Кашу відварюємо згідно з інструкцією на упаковці. Сир трьом на дрібну тертку. Шпинат викладаємо в глибоку сковороду, заливаємо вершками, додаємо сіль та перець. Тушимо, поки листя не стане повністю м’яким. Готову кашу змішуємо з сиром та шпинатом.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь