Як приготувати кашу: смачні рецепти без грудочок
Так, ми знаємо, що у багатьох ця страва асоціюється з жижею з манних грудочок, якою нас годували в дитячому садку. Але надворі, якщо що, двадцять перше століття – грудочки завжди можна розбити блендером. Редактор розділу “Їжа” Маша Сердюк ділиться з вами небанальними рецептами каші – від гарбузової каші з пармезаном до манної каші з ваніллю та кокосом.
Гарбузова каша рецепт
- гарбуз – 700 г
- рис – 3 ст. л.
- пармезан – 50 г
- молоко – 3 склянки
- вершкове масло – 30 г
- сіль, перець – за смаком.
Рецепт кашу з гарбуза. Гарбуз миємо, чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо невеликими шматочками. Складаємо гарбуз у каструлю, заливаємо водою та варимо на середньому вогні хвилин десять. Потім зливаємо воду і розминаємо гарбуз товкачем для пюре або перемелюємо блендером. Рис промиваємо гарячою водою і додаємо до гарбуза. Молоко доводимо до кипіння і додаємо до гарбуза та рису. Перемішуємо, додаємо сіль, цукор і варимо 20 хвилин до напівготовності. Додаємо в кашу сир, вершкове масло, сіль, перець за смаком і добре перемішуємо. Ставимо кашу в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Перлова каша рецепт
- перлова крупа – 200 г
- помідори черрі – 350 г
- фета – 180 г
- базилік або кріп – 50 г
- лимонна цедра – 1 ч. л.
- оливкова олія – 3 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Найсмачніша перлова каша рецепт. Перловку промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності близько години.
Чері миємо та розрізаємо навпіл, зелень дрібно рубаємо, цедру лимона натираємо на дрібній тертці. У глибокій мисці змішуємо помідори із зеленню, цедрою, олією та приправами. Даємо суміші настоятися протягом 10 хвилин.
Готову перловку відкидаємо на друшляк, даємо повністю стекти рідини. Потім змішуємо крупу з томатною заправкою, руками подрібнюємо фету та перемішуємо готову страву.
Пшоняна каша рецепт
- пшоняна каша – 0,5 склянки
- авокадо – 1 шт.
- базилік – великий пучок
- тертий пармезан (або будь-який твердий сир) – 1 склянка
- часник – 3 зубчики
- горішки – жменя
- оливкова олія – 100-150 мл
Пшоняна каша смачний рецепт. Кашу відварити. Авокадо нарізати часточками. Для соусу песто змішати в блендері листочки базиліка, сир, часник, горішки та олію. Коли каша буде готова, розкласти по тарілках, зверху викласти авокадо та соус. При подачі можна присипати горішками.
Рисова каша рецепт
- рис – 1 склянка
- гриби – 500 г
- цибуля – 2 шт.
- вершки – 0,5 склянки
- сіль, перець – за смаком
- олія
Рисова молочна каша рецепт. Рис відварюємо до готовності. Поки він вариться, у глибокій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю та гриби. Відварений рис додаємо до сковороди до грибів, заливаємо вершками, добре перемішуємо. Солимо, перчимо на смак і залишаємо гасити хвилин на десять.
Манна каша рецепт
- молоко – 500 мл
- цукровий пісок – 20 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- кокосова стружка – 20 г
- сіль – щіпка
- манна крупа – 60 г
Манна каша рецепт приготування. Молоко наливаємо в каструлю і ставимо на повільний вогонь. Манку змішуємо з цукровим піском та ванільним цукром. Добре перемішуємо. Коли молоко в каструлі закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і всипаємо склянку в каструлю. Варимо хвилин 5-7, постійно помішуючи, доки не загусне. Ключове слово – постійно. Інакше будуть грудочки. Коли каша загусне, вимикаємо вогонь і даємо каші хвилин десять настоятися. При подачі посипаємо кокосовою стружкою. За бажання можна прикрасити фруктами, ягодами та горіхами.
Кукурудзяна каша рецепт
- кукурудзяна крупа – 0,5 склянки
- сир – 200 г
- шпинат – жменя
- вершки – 0,5 склянки
- сіль, перець – за смаком
Солена кукурудзяна каша рецепт. Кашу відварюємо згідно з інструкцією на упаковці. Сир трьом на дрібну тертку. Шпинат викладаємо в глибоку сковороду, заливаємо вершками, додаємо сіль та перець. Тушимо, поки листя не стане повністю м’яким. Готову кашу змішуємо з сиром та шпинатом.