Спецпроєкти

Куди піти на цьому тижні: 30 липня – 4 серпня


Зрозуміло, що в таку спеку неможливо думати про похід в будь-яке місце, окрім прохолодного басейну. Але якщо подумати, що вам не спекотно, то духота відійде. Спосіб ще не пройшов медичну сертифікацію, але ми в редакції вже ним користуємось.

А ще користуємось афішею, щоб спланувати веселий тиждень. Оскільки буде нестерпно боляче, коли життя перетвориться в маршрут «дім-робота-дім».

0+: Кіно для батьків із малюками. Король Лев

30 липня, 10:00, кінотеатр «Жовтень»

Щовівторка у кінотеатрі «Жовтень» проходять сеанси для батьків з дітьми. Для цього кінозал дещо «модернізують»: використовують приглушені звук (задля комфорту дітей) і світло (можливість пересуватися по залу), а у залі розміщуються два пеленатори та дитяча ігрова зона (великий килим коло екрану, іграшки). Окрім цього «на постійних умовах» в кінотеатрі доступні пологий пандус та просторе фойє для «паркінгу» дитячих візочків.

Опубліковано Кінотеатр «Жовтень» Понеділок, 22 липня 2019 р.

Завтра відбудеться трансляція нового «Короля лева». Сімбі, синові короля Муфаси, доведеться пройти нелегкий шлях, щоб заявити своє право на владу. Квитки по 55 грн (50, якщо купувати онлайн) у касах закладу та за посиланням.

Онлайн лекція «Як видати книгу: покрокова інструкція»

30 липня, 19:00, Litosvita

Мріяли видати свою книгу, але не знали з чого почати? Перший крок можна зробити вже завтра. Редактора видавництва «Темпора», магістр літературознавства, кандидатка філологічних наук Богдана Романцова розкаже у чому різниця між анотацією і синопсисом, з чого складається і скільки триває довидавничий і видавничий процес, як шукати видавця і як сформувати правильну пропозицію і презентувати рукопис видавцям та як видавництво бачить свого ідеального автора.

Опубліковано Litosvita. Центр літературної освіти Середа, 17 липня 2019 р.

Також на лекції обговорять деталі авторського договору: на які нюанси звертати увагу, яких помилок уникнути та візуальний складник видавничого процесу. Втім, після друку книги письменник\-ця також продовжують роботу. Богдана розкаже чи є життя після книжки: піар, презентація, літературні премії.

Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

Воркшоп DigitalCulture: як подати арт на Burning Man

30 липня, 18:00 America House Kyiv

Цього року на Burning Man Digital Culture разом з командами з США і Канади, будує велику 30-метрову піраміду і робить на неї відео-лазерну проекцію. Взяти участь в цьому може кожен українець. Спеціально для цього вони оголосили відкритий конкурс та збирають роботи українських митців, з яких створять 7 відео-мапінг перформансів. Прийом робіт триває до 15.08.

Опубліковано Digital Culture Четвер, 25 липня 2019 р.

30 липня організатори збирають в America House Kyiv всіх, хто подав свої роботи або лише збираються, на воркшоп. Як запевняють організатори, на заході будуть розглянуті інструменти і програми, що допоможуть анімувати статичні арти та підготувати відео за заданим шаблоном.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Перегляд стрічки «День звільнення»

31 липня, 19:00, Ukrainian Institute for the Future

Чи багато ви знаєте про Північну Корею таку, якою вона є? Кіноклуб Docudays UA та «ZMINA. Центр прав людини» запрошують у подорож країною під час перегляду стрічки «День звільнення».

Опубліковано ZMINA. Центр прав людини Четвер, 25 липня 2019 р.

Фільм латвійського режисера Уґіса Олте та норвезького режисера Мортена Траавіка розповідає про перший в історії Північної Кореї рок-концерт. Скандальний словенський гурт Laibach влаштує грандіозну концептуальну акцію, під час якої її учасники на особистому досвіді перевірять, що таке тоталітаризм, як працює пропаганда, і де межі справжньої свободи.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Фільм «Паразити»

1-го серпня в український прокат виходить фільм «Паразити» – корейська кіносенсація, володар Золотої пальмової гілки Канського кінофестивалю. В найбільших кінотеатрах столиці вже з четверга можна оцінити за що драма Пона Джун Хо отримала такі овації від кінокритиків.

Сюжет стрічки розповідає про сім’ю чотирьох безробітних, в яких похмурі життєві перспективи. Ситуація змінюється, коли старшому синові пропонують високооплачуваний підробіток репетитором. З допомогою сестри він робить фальшиві документи про освіту та приходить до розкішного маєтку заможного бізнесмена. Справивши гарне враження, старший син дізнається про ще одну відкриту вакансію, і у нього з’являється дуже незвичайний план з працевлаштування сестри.

Сальвадор Далі і Гала – сюрреалістична любов

31 липня, 19:00, INVERIA flow space

Кандидат філософських наук, доцент кафедри української філософії та культури Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ганна Бежнар проведе лекцію про одну з найвизначніших пар в історії – Сальвадора та Гали Далі.

Опубліковано Art People.Space Середа, 17 липня 2019 р.

Вони обоє були нестримними в своїх бажаннях. Їх обох тягнуло до неординарних, а часом зовсім дивних людей. І вони пройшли довгий, кожен свій, шлях до моменту зустрічі одне з одним – особистостями одного масштабу, духу і генія.

Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

3-й етап 8-го сезону Ліги SoundBattle

31 липня, 20:00, Бочка PUB

Прийшов час перевірити свої меломанські скілзи! Якщо ви давно думали пограти з друзями в славнозвісну «Вгадай мелодію», але все не могли зібратися – зараз найкраща нагода.

Опубліковано BrainHub Вівторок, 18 червня 2019 р.

Команди по черзі слухають всі треки раунду (10 треків об’єднані певною темою, зазвичай потрібно назвати виконавця і назву пісні, але бувають винятки) і заповнюють відповідні бланки. Для тих, хто не зовсім упевнений у відповіді – швидкий повтор мелодій. Після цього бланк здається, і ведучий оголошує правильні відповіді.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Концерт Blooms Corda

31 липня, 19:00, ЮБК

Щосереди на заході сонця пляж ЮБК перетворюється на справжню музичну лабораторію просто неба. Там вас очікує найкраща жива музика від лейблу Masterskaya.

Опубліковано Южный Берег Киева Середа, 24 липня 2019 р.

А для руйнування кордонів та подальшого скорочення відстані між артистом та слухачем все це супроводжується онлайн-трансляцією від Megogo Live, де за переглядами команда проекту обере 3 найкращих артистів сезону й надасть їм можливість зіграти у День Незалежності на великій сцені Masterskaya з кількома хедлайнерами.

31 липня гостів ЮБК будуть окутувати в свою музику інтелігентні романтики Blooms Corda.

Більше інформації у Facebook-івенті.

SexTALKS : «Пубертатний БУМ. Чого очікувати?»

1 серпня, 16:00, Dialog Hub

1 серпня відбудеться третій захід із серії лекцій SexTALKS : «Пубертатний БУМ. Чого очікувати?» – спільного проекту про сексуальну освіту підлітків ISIDA clinc та AIDS.ua.

Опубліковано ISIDA clinic Субота, 20 липня 2019 р.

Лекція орієнтована на підлітків (хлопців та дівчат) 12-16 років. Вхід вільний. Психологи в атмосфері відвертості, довіри та цілковитого комфорту будуть говорити з підлітками відверто про невід’ємні стадії дорослішання та супутні переживання.

Більше інформації у Facebook-івенті. Для участі у заході потрібна лише реєстрація за посиланням.

«Краса по-американськи» у Планеті Кіно від KyivMusicFilm

1-7 серпня, 19:30, Планета Кіно

Третім фільмом ретроспективи «Планети Кіно» та KyivMusicFilm стане культова стрічка Сема Мендеса, знята за сценарієм Алана Бола. Стрічка здобула 5 нагород премії Оскар 1999 року, зокрема, головну нагороду за найкращий фільм року та входить до списку 100 найрейтинговіших фільмів за версією IMDb. До речі, фільм має приголомшливі 8.4 на вищезгаданому IMDb.

Опубліковано KyivMusicFilm Четвер, 18 липня 2019 р.

Фільм буде транслюватися мовою оригіналу з українськими субтитрами. Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

12 Апостолів Нобеля або кого варто читати вже сьогодні

1 серпня, 19:00, Roza Bekker’s

Вищезгадана Богдана Романцова у середу проведе ще одну лекцію, де буде розповідати про ймовірних номінантів на Нобелевську премію в наступні 12 років. Адже з дитинства ми звикли, що письменники – це мертві білі чоловіки,чиї портрети висять у шкільних класах.

Опубліковано Nobilitet Вівторок, 9 липня 2019 р.

«Спочатку хай помре, а потім поговоримо» – іронізують організатори лекції над потенційним епіграфом половини шкільних підручників з літератури.  Позаяк аналізувати новітню літературу ризиковано: канон плинний, постаті змінні, літературні течії суперечливі. Однак для того, аби ім’я чергового нобелівського лауреата не стало для вас новиною, про живих письменників варто говорити вже сьогодні.

12 апостолів Нобеля – це 12 сильних авторів, і хтось з них впродовж наступних 12 років, ймовірно, таки забере свою Нобелівку. Богдана розповість про таких авторів, як Патрік Зюскінд, Гіларі Мантел, Пітер Акройд, Ден Сіммонс, Марґарет Етвуд, Джонатан Франзен, Елінор Каттон, Донна Тартт, Антонія Баєтт, Юркі Вайнонен, Колм Тойбін та Етгар Керет.

Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

Показ стрічки «Не хвилюйся, він далеко не піде»

1 серпня, 20:00, UA: HUB

Окрім перевіреної часом класики у Києві можна подивитися і якісне фестивальне кіно. Цього четверга в рамках кінопроекту «Суспільного» КіноКульт пройде показ фільму Ґаса Ван Сента «Не хвилюйся, він далеко не піде».

Опубліковано UA: Культура Понеділок, 29 липня 2019 р.

Стрічка взяла участь в основному конкурсі Берлінського міжнародного кінофестивалю, а прем’єра відбулася на «Санденсі». Йдеться про гульвісу Джона Каллагана, який після автомобільної аварії втратив можливість ходити. Постійна тяга до спиртного змушує його відвідувати зустрічі товариства анонімних алкоголіків. Згодом Джон відкриває справжній талант карикатуриста і стає відомим завдяки публікаціям для найкращих друкованих видань США. У своєму останньому фільмі Ґас Ван Сент зібрав зірковий склад: Хоакін Фенікс, Руні Мара, Джек Блек та Джона Гілл.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Концерт The 1975

1 серпня, 19:00, Арт-завод Платформа

Але якщо у вас немає бажання сидіти та дивитись кіно то можна потанцювати під енергійних британських інді-рокерів 1975. Британці цього року стали номінантами Mercury Prize, який в круговороті десятків премій та музичних конкурсів залишається чи не єдиним показником хорошої музики.

Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

Боттічеллі: Поезія в живописі

2 серпня, 19:00, галерея сучасного мистецтва “Білий Світ”

Мистецтвознавець, магістр архітектури та бізнес адміністрування, куратор проекту In.STAN.t., куратор проекту You Create, авторка курсу лекцій з Історії Мистецтв Наталя Ребдева цієї п’ятниці розповість про прославленого італійського живописця флорентійської школи, представника Раннього Відродження, придворного майстра двору Медічі, який був нерозривно пов’язаний з цією великою династією – Боттічелі.

Опубліковано Біла Кава / Белый Кофе Четвер, 18 липня 2019 р.

Якщо ви ще не в курсі хто це, то скоріше перечитайте нашу підбірку з 16 телеграм-каналів, які допоможуть розібратися у мистецтві.

Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

Концерт [O]

2 серпня, 20:00, ЮБК

Один з найнеповторніших гуртів України [O] дасть свій концерт вже цієї п’ятниці на пляжі ЮБК. Інді-поп гурт вже об’їздив найбільші українські фестивалі та знайшов тисячі фанатів. А 2 серпня гурт представить свій новий альбом «Суперінтроверт».

Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

Вечори музичного кіно: Френк

2 серпня, 19:00, Masterskaya

Будинок культури Masterskaya розпочинає серію показів музичних фільмів. Першою стрічкою стане чорна комедія Ленні Абрагамсона — «Френк», яка була відзначена схвальною критикою від провідних видань кінопреси на 30-му кінофестивалі Санденс. Режисер зібрав плеяду зірок для зйомок: Майкл Фассбендер, Меггі Джилленхол та Донал Глісон, якого потеромани пам’ятають, як Білла Уізлі.

Опубліковано Masterskaya Пʼятниця, 26 липня 2019 р.

 

Більше інформації у Facebook-івенті, вхід вільний.

Paul Kalkbrenner (Live)

2 серпня, 19:00, КВЦ Парковий

Вже цієї п’ятниці з презентацією нового альбому завітає техно-гуру Пауль Калкбреннер. Пауль є одним з кращих лайв-артистів світу, через що йому респектують, як представник «техно», так і учасники берлінського андеграунду. Примітно, що задля виступу артиста такого рангу свої сили довелось поєднати 3 київським концертним агенствам (H2D, Smailov і qievdance) та залучитись підтримкою бренду BACARDI DANCEFLOOR.

Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

Перший за 8 років концерт гурту FliT у Києві

3 серпня, 19:00, Зелений театр

Інтелігент-панк-гурт FliT уперше за вісм років повертається в Україну. На сцену вийдуть основні учасники золотого складу гурту FliT, маючи в запасі як старі улюблені пісні, так і купу новинок. Але всі ми розуміємо, пісню про якого колючого ссавця будемо чекати найбільше.

Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

Воркшоп «Як хакнути медіапростір»

3 серпня, 11:00, Kyiv School of Economics

Як запевняють організатори цей курс підійде тим, хто слідкує за своєю репутацією у медіа, регулярно моніторить медіапростір, хоче мати інструменти для подолання інформаційних атак, проводить інформаційні кампанії, хоче навчитися аналізувати медіа, навчитись працювати з великими масивами даних , має справу з інформацією і хоче удосконалити вміння «від збору – до якісного звіту» та  хоче виявити потреби свого сегменту споживачів за допомогою соціальних мереж.

Опубліковано Kyiv School of Economics Четвер, 18 липня 2019 р.

Більше інформації у Facebook-івенті, а квитки – за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь