Сніданок за 15 хвилин. 7 рецептів на кожен день
Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає сім простих рецептів сніданків — по одному на кожен день упродовж усього тижня.
Кабачкові оладки
- кабачки – 2 шт.
- яйця – 1 шт.
- тертий пармезан – 2 ст. л.
- борошно – 1 ст. л.
- зелена цибуля – 3-4 пера
- сіль, перець – за смаком
- олія – для смаження
Кабачки миємо, тремо на тертушку. Віджимаємо сік, складаємо у миску, додаємо яйця, пармезан, борошно, сіль, перець і дрібно різану зелену цибулю. Добре вимішуємо ложкою та викладаємо на розпечену й змащену олією пательню. Смажимо на сильному вогні до золотавого кольору з обох боків.
Овочевий салат з кисломолочним сиром
- томати – 2 шт.
- огірки – 2-3 шт.
- мікс салату – жменя
- кисломолочний сир – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- сік з половинки лимону
- олія – 3 ст. л.
Овочі миємо, ріжемо шматочками, складаємо у глибоку миску. Додаємо листя салату, сир, сіль і перець. Вичавлюємо сік з половинки лимону, скроплюємо олією та перемішуємо.
Сендвіч з авокадо та яйцем-пашот
- хліб – 2 шматочки
- яйце – 2 шт.
- стиглий авокадо – 1 шт.
- листя салату – 2 шт.
- сіль, перець – за смаком
Хліб підсушуємо у тостері або на сковорідці без олії. Авокадо ріжемо скибочками. Яйця відварюємо методом пашот – про те, як приготувати яйце пашот, ми вам розповідали, детальну інструкцію (навіть декілька) можна подивитися тут. На хліб викладаємо лист салату та скибочки авокадо. Зверху кладемо яйце пашот.
Скрембл з лососем
- яйця – 2 шт.
- слабосолений або копчений лосось – 3 скибочки
- молоко або вершки – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- олія – для смаження
Яйця збиваємо разом з молоком (вершками) та дрібкою солі та перцю. Вливаємо на розігріту і змащену олією сковорідку та відразу починаємо мішати суміш ложкою, щоб утворилися грудочки. Ретельно мішаємо, поки вся суміш не перетвориться на грудочки. Додаємо нарізаний лосось і ще раз добре перемішуємо.
Брускети з крем-сиром і томатною сальсою
- вчорашній хліб
- помідори черрі
- крем-сир
- базилік
- сіль, перець
- олія
Хліб підсушити у тостері або на сковороді без олії. Намастити на нього крем-сир. Помідори помити, розрізати на четвертинки. Посолити, поперчити, додати дрібно нарізаний базилік. Скропити рослинною олією, добре перемішати. Викласти помідори на змащений сиром хліб.
Вегетаріанський бурріто
- лаваш
- стиглий авокадо
- консервована квасоля
- помідори
- петрушка або кінза
- сіль, перець
- тертий сир
Помідори ріжемо невеличкими кубиками, петрушку або кінзу дрібно рубимо ножем. Змішуємо, посипаємо сіллю та перцем. Робимо гуакамоле: авокадо розминаємо виделкою, додаємо трохи помідорів із зеленню, добре перемішуємо. Квасолю викладаємо на лаваш, зверху кладемо гуакамоле та посипаємо порізаними томатами. За бажанням, ще можна посипати тертим сиром.
Запечена вівсянка
- вівсяні пластівці – 3 ст. л.
- банан – половинка
- яблуко – половинка
- яйця – 1 шт.
- молоко – 0,5 склянки
- насіння льону – 1 ст. л.
- мед – 2 ч. л.
- сезонні ягоди – за смаком
- кориця – дрібка
Банан розминаємо виделкою у чашці. Додаємо молоко, яйце, мед та добре перемішуємо. Додаємо вівсяні пластівці, корицю, льон і нарізане шматочками яблуко. Знову змішуємо та ставимо у мікрохвильову пічку. Готуємо 2-3 хвилини. Перед подачею прикрашаємо сезонними ягодами.