Спецпроєкти

Сніданок за 15 хвилин. 7 рецептів на кожен день


Не снідаєте, бо не маєте часу готувати зранку? Насправді приготування їжі потребує не так вже й багато часу. Максимум — п'ятнадцять хвилин. І мова йде не про хліб зі шматком ковбаси, а про повноцінний сніданок, що здатен зарядити вас бадьорістю на цілий день.

Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає сім простих рецептів сніданків — по одному на кожен день упродовж усього тижня.

Кабачкові оладки

  • кабачки – 2 шт.
  • яйця – 1 шт. 
  • тертий пармезан – 2 ст. л.
  • борошно – 1 ст. л.
  • зелена цибуля – 3-4 пера 
  • сіль, перець – за смаком
  • олія – для смаження 

Кабачки миємо, тремо на тертушку. Віджимаємо сік, складаємо у миску, додаємо яйця, пармезан, борошно, сіль, перець і дрібно різану зелену цибулю. Добре вимішуємо ложкою та викладаємо на розпечену й змащену олією пательню. Смажимо на сильному вогні до золотавого кольору з обох боків.

Овочевий салат з кисломолочним сиром

  • томати – 2 шт. 
  • огірки – 2-3 шт.
  • мікс салату – жменя
  • кисломолочний сир – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • сік з половинки лимону
  • олія – 3 ст. л.

Овочі миємо, ріжемо шматочками, складаємо у глибоку миску. Додаємо листя салату, сир, сіль і перець. Вичавлюємо сік з половинки лимону, скроплюємо олією та перемішуємо.

Сендвіч з авокадо та яйцем-пашот

  • хліб – 2 шматочки
  • яйце – 2 шт.
  • стиглий авокадо – 1 шт. 
  • листя салату – 2 шт.
  • сіль, перець – за смаком

Хліб підсушуємо у тостері або на сковорідці без олії. Авокадо ріжемо скибочками. Яйця відварюємо методом пашот – про те, як приготувати яйце пашот, ми вам розповідали, детальну інструкцію (навіть декілька) можна подивитися тут. На хліб викладаємо лист салату та скибочки авокадо. Зверху кладемо яйце пашот.

Скрембл з лососем

  • яйця – 2 шт.
  • слабосолений або копчений лосось – 3 скибочки
  • молоко або вершки – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • олія – для смаження

Яйця збиваємо разом з молоком (вершками) та дрібкою солі та перцю. Вливаємо на розігріту і змащену олією сковорідку та відразу починаємо мішати суміш ложкою, щоб утворилися грудочки. Ретельно мішаємо, поки вся суміш не перетвориться на грудочки. Додаємо нарізаний лосось і ще раз добре перемішуємо.

Брускети з крем-сиром і томатною сальсою

  • вчорашній хліб
  • помідори черрі
  • крем-сир
  • базилік
  • сіль, перець
  • олія

Хліб підсушити у тостері або на сковороді без олії. Намастити на нього крем-сир. Помідори помити, розрізати на четвертинки. Посолити, поперчити, додати дрібно нарізаний базилік. Скропити рослинною олією, добре перемішати. Викласти помідори на змащений сиром хліб.

Вегетаріанський бурріто

  • лаваш 
  • стиглий авокадо
  • консервована квасоля 
  • помідори
  • петрушка або кінза
  • сіль, перець
  • тертий сир

Помідори ріжемо невеличкими кубиками, петрушку або кінзу дрібно рубимо ножем. Змішуємо, посипаємо сіллю та перцем. Робимо гуакамоле: авокадо розминаємо виделкою, додаємо трохи помідорів із зеленню, добре перемішуємо. Квасолю викладаємо на лаваш, зверху кладемо гуакамоле та посипаємо порізаними томатами. За бажанням, ще можна посипати тертим сиром.

Запечена вівсянка

  • вівсяні пластівці – 3 ст. л.
  • банан – половинка
  • яблуко – половинка
  • яйця – 1 шт.
  • молоко – 0,5 склянки
  • насіння льону – 1 ст. л.
  • мед – 2 ч. л.
  • сезонні ягоди – за смаком
  • кориця – дрібка

Банан розминаємо виделкою у чашці. Додаємо молоко, яйце, мед та добре перемішуємо. Додаємо вівсяні пластівці, корицю, льон і нарізане шматочками яблуко. Знову змішуємо та ставимо у мікрохвильову пічку. Готуємо 2-3 хвилини. Перед подачею прикрашаємо сезонними ягодами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь