Спецпроєкти

Що готувати з баклажанів. 6 рецептів нашвидкуруч


У наших краях баклажани або смажать, а потім подають із майонезом та часником, або ж запікають із м’ясним фаршем. Ми пропонуємо відійти від цих банальних поєднань.

Розповідаємо вам рецепти страв з баклажанами, приготування яких не потребує забагато часу та зусиль.

Відбивні з баклажанів

  • невеликі баклажани
  • яйця
  • соєвий соус
  • борошно
  • сіль, перець
  • олія

Баклажани миємо та розрізаємо вздовж на дві частини. Відбиваємо кухонним молотком, слідом трохи солимо й перчимо. У мисці збиваємо яйця із соєвим соусом. Обвалюємо баклажани у борошні, слідом вмочуємо в яєчно-соєву суміш і викладаємо на розігріту та змащену олією пательню. Смажимо до золотавого кольору з обох боків.

Баклажани з горіхами

  • баклажани
  • домашній майонез
  • кріп та петрушка
  • волоські горіхіи
  • сіль, перець
  • олія

Баклажани миємо, ріжемо кружальцями. Солимо, перчимо та обсмажуємо в олії до золотавого кольору з обох боків. Викладаємо баклажани на тарілку, формуючи невелику вежу: по 3-4 кружальця, змащуючи кожен шар домашнім майонезом з подрібненими горіхами та дрібно рубаною зеленню. За бажанням, до майонезу з горіхами можна додати часник. Про те, як приготувати домашній майонез, ми вам вже розповідали, детальну інструкцію можна подивитися тут.

Роли з баклажанів

  • баклажани
  • кисломолочний сир
  • томати
  • петрушка
  • сіль, перець
  • олія

Баклажани миємо, ріжемо вздовж тонкими пластинами. Обсмажуємо в олії до золотавого кольору з обох боків. Томати ріжемо дрібними кубиками, додаємо до них кисломолочний сир та рубану петрушку. За бажанням додаємо сіль та перець, добре перемішуємо. Викладаємо отриману суміш на смажені баклажани та скручуємо їх рулетами.

Хрусткі баклажани з пармезаном

  • баклажани
  • яйце
  • тертий пармезан
  • панірувальні сухарі
  • олія
  • сіль, перець

Баклажани ріжемо кружальцями або паличками. Обмочуємо у збиті яйця, слідом обвалюємо у панірувальних сухарях. Викладаємо на застелене пергаментом деко, поливаємо олією та посипаємо пармезаном. Ставимо у нагріту до 200 градусів духовку на півгодини.

Піца без тіста

  • великий баклажан
  • томати чері
  • базилік
  • моцарелла
  • олія для смаження
  • сіль, перець

Баклажани миємо та ріжемо кружальцями завтовшки з палець. Солимо та викладаємо на розігріту та змащену олією пательню. Трохи обсмажуємо з обох боків. Коли будуть готові, даємо трохи вистигнути, а потім викладаємо на кожне кружальце порізані чері, листочки базиліку та сир. Викладаємо на змащене олією деко та ставимо у нагріту до 200 градусів духовку. Запікаємо близько 10 хвилин – поки сир не розплавиться.

Теплий салат з томатами та баклажанами

  • баклажани
  • томати
  • синя цибуля
  • кінза або петрушка
  • олія
  • скибка лимону
  • сіль, перець

Баклажани миємо, ріжемо кружальцями. Викладаємо на змащене олією деко, посипаємо сіллю та перцем. Трохи поливаємо олією. Ставимо у нагріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Дивіться, щоб баклажани стали м’якими та трохи рум’яними, але водночас не були сухими. Коли будуть готові, викладаємо у глибоку миску, додаємо різані томати і кінзу (можна замінити на петрушку) та тонко нашинковану цибулю. Солимо й перчимо, скроплюємо лимонним соком та заправляємо олією. Все добре перемішуємо.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь