Спецпроєкти

З «Бергхайну» в Київ: Бен Клок везе до України культових техно-діджеїв


13 жовтня на кіностудії Довженка пройде шоу-кейс Photon. Це спільний проект організаторів серії вечірок Promin` та німецького техно-діджея Бена Клока (Ben Klock). Вечірки Promin`, нагадаємо, організовує івент-агентство H2D і діджей Igor Smailov. Саме завдяки їм до України минулого року приїжджали такі визнані майстри електронного саунду, як Modeselektor, Apparat і Telefon Tel-Aviv.

Бен Клок став резидентом культового берлінського клубу «Бергхайн» (Berghain) ще в далекому 2005-му і відтоді є невід’ємною частиною еталонної берлінської техно-культури. Разом з ним до Києва завітають ще двоє визнаних майстрів справжнього техно.

Це Ellen Allien та DVS1. Перша – одна з найбільш культових артисток свого покоління у сфері електронної музики, яка, як ніхто інший, втілює у собі істинний дух техно. Їй у певний секретний спосіб вдається писати музику, що перебуває «у двох агрегатних станах». Точніше, у двох часових – її сети нібито респектують музиці минулого, звучать дещо традиційно та знайомо. Однак водночас немає відчуття старизни – її музика віддає візіонерством та звучить сучасно, дещо навіть футуристично.

А Зак Хуторецький, більш відомий у техно-світі як DVS1, заробив собі реноме неймовірного лайв-майстра завдяки майстерності й енергетиці за пультом. Його творчість радує прихильників електронної музику через свою ґрунтованість на канонах європейських рейвів 90-х. Хоча сам Зак – американець.

Локальну ж підтримку гаданим техно-монстрам забезпечить різнобічний і талановитий український продюсер Діма Авксентьєв у межах свого проекту Voin Oruwu. Діму вже давно знає електронна сцена світу, а на тих сценах, де не було Voin Oruwu, Авксентьєв грав як Koloah.

Уся ця четвірка прокачуватиме 13 жовтня київську кіностудію Довженка, яка вже стала, мабуть, головним техно-майданчиком столиці. І якщо зважити на артистів, які виступали у кінопавільйонах останніми роками, то такими темпами наша кіностудія скоро стане не менш бажаним місцем, ніж берлінський «Бергхайн».

Квитки на вечірку можна знайти за цим посиланням, а більше інформації про івент буде на його Facebook-сторінці.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь