Спецпроєкти

Гранола – що це таке і як приготувати вдома


Гранола

Гранола – це звичайний снек на сніданок, який ми так любимо. Складається він з вівсяних пластівців, горіхів, меду та додатків за смаком – і вся ця смакота запечена до приємного хрусту.

Гранола не є найкориснішим сніданком, та вона точно краща для організму, ніж йогурти з купою цукру чи швидких вуглеводів у вигляді випічки чи солодощів на кшталт цукерок або печива.

Рецепт граноли

Готувати гранолу зовсім не складно. А для тих, хто не вірить у це, спеціально даємо покроковий рецепт граноли.

Щоби зробити домашня гранола рецепт, знадобиться:

  • вівсяні пластівці – 3 ст. л.
  • насіння (кунжутне, гарбузове, соняшникове або мікс) – 3 ст. л.
  • горіхи (волоські, мигдаль, кеш’ю, фундук) – 2 ст. л.
  • сушені ягоди – 2 ст. л.
  • мед – 2 ст. л.
  • олія – 1 ст. л.
  • кориця – за бажанням
  • йогурт або молоко, свіжі ягоди і фрукти – для подачі

Крок перший. Вівсянку, насіння, горіхи та сушені ягоди змішуємо в глибокій мисці.

Крок другий. В окремій мисці змішуємо мед олію. За бажанням можна додати корицю.

Крок третій. Заливаємо медовою заправкою суху суміш і добре перемішуємо. Суміш має схопитися грудочками, які потім треба розбити.

Крок четвертий. Викладаємо суміш на деко, застелене пергаментом. Ставимо до нагрітої до 180 градусів духовки.

Крок п’ятий. Запікаємо близько п’ятнадцяти хвилин, періодично дістаючи з духовки і перемішуючи. Мішати потрібно обов’язково, інакше гранола підгорить.

Зберігати гранолу у банках під щільною кришкою — у холодильнику або в темному сухому місці. При подачі додати йогурт, кефір, молоко — звичайне або рослинне. За бажання можна додати шоколад, варення, свіжі фрукти або ягоди.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь