Спецпроєкти

Мюслі та гранола. В чому різниця


У нашій постійній рубриці «В чому різниця» ми пояснюємо, чим відрізняються схожі між собою страви та продукти, а також розповідаємо, як можна приготувати їх в домашніх умовах. Цього разу ми розповідаємо вам, чим відрізняються одне від одного мюслі та гранола.

Незважаючи на схожість, ці дві страви все ж таки відрізняются одна від одної.

Найбільша різниця між мюслі та гранолою полягає в тому, що гранола завжди запікається, у той час коли мюслі – це завжди сирі пластівці. І якщо мюслі треба їсти, обов‘язково поєднуючи їх із молоком або йогуртом, то гранолу можна їсти просто так наче снеки.

Друга відмінність полягає в тому, що у складі мюслі часто можна знайти велику кількість цукру, також іноди туди додають смажені в олії горіхи, борошно або крохмаль, що робить страву значно калорійною. А от гранолу готують зазвичай із медом та сиропом.

Третя відмінність полягає в тому, що мюслі – це багато зернових пластівців і не дуже великий відсоток сухофруктів і горіхів, які додають лише для смаку. А от гранола є більш поживною: в ній половина інгредієнтів це горіхи та ягоди, за рахунок яких змінюються і властивості продукту.

Дехто стверджує, що гранола більш калорійна, ніж мюслі, однак із цим можна легко посперечатися – достатньо лише вивчити склад мюслі з супермаркету та порівняти його із домашньою гранолою. Будьте впевнені, що калорійність граноли буде не такою високою.

Як приготувати гранолу, ми вам вже розповідали. Покроковий рецепт можна подивитися тут. А тут можна почитати, як виготовляють мюслі та гранолу на великому заводі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь