Спецпроєкти

Нові місця Києва. 22 заклади, що відкрилися у вересні


Перший місяць осені видався доволі врожайним на нові заклади в Києві: окрім довгоочікуваного відкриття Міського ринку їжі, на якому під одним дахом зібралося два десятки модних столичних закладів, у вересні відкрився моноформат з анчоусами, бар із єдиною ціною 33 грн на всі позиції в меню, а також багато іншого.

Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає про найяскравіші відкриття початку осені.

Kyiv Food Market

вул. Московська, 8
Facebook

Спільний проект засновника «Городской рынок еды» в Одесі Алекса Купера та власників мережі ресторанів La Famiglia Михайла Бейліна, Світлани Міронової та Дмитра Галбмілліона. Засновники Kyiv Food Market зібрали під одним дахом 22 заклади Києва: ресторани та кілька барів з вином, коктейлями та міцною групою.

Серед учасників фудкорту ресторани італійської, в‘єтнамської, китайської, європейської, японської та американської кухні. Також тут працює кав‘ярня Rhythm coffee, паб Varvar Bar, бар Origins та винний бар Wine birds.

Анчоусная

вул. Велика Васильківська, 111
Facebook

Моноформат від власників мережі гастролавок «Чорноморка». Головний акцент в меню зроблено на дрібній рибці, яку тут за вашим бажанням можуть посмажити у борошні, пивному клярі або просто на грилі. Усього в меню можна знайти близько 30 видів дрібної рибки. Порція коштує від 35 грн за 100 г або 150 грн за 500 г.

Також тут можна замовити філе звичайної великої риби: лосося, тріски, червоного окуня, акули, ската тощо. Окрім риби в меню також є морепродукти й молюски, сирний крем-суп з анчоусами фрі, борщ з анчоусами, юшка зі ставридки, а також кілька салатів та закусок з рибою.

SOLOD Levantine Grill

пр-т Тичини, 1В (ТРЦ Silver Breeze)
Facebook

А цей ресторан розпочав роботу в оновленому форматі. Заклад, розташований у житловому масиві Березняки, відтепер позиціонує себе як ресторан середземноморської кухні. В оновленому інтер’єрі — дерев’яні столи, чіткі геометричні форми, тепле освітлення. За меню відповідають двоє бренд-шефів з ресторану David & Joseph Downtown у Тель-Авіві — Давід Ельмакіас і Йосеф Шитріт. Також у створенні меню їм допомагала українська шеф-кухарка Олена Старун.

У меню — розмаїття страв Середиземномор’я. Закуски й салати, супи та основні страви. Хліб у Solod випікають самостійно в табуні (спеціальна піч, аналог тандиру, — Ред. ), а м’ясо маринують  без великої кількості спецій.

Diglass

вул. Велика Васильківська, 49
Facebook

А цей заклад відкрився на вулиці Великій Васильківській, поруч із новою «Чорноморкою», що нещодавно розпочала роботу на місці колишнього ресторану Al Faro. Інтер’єр закладу доволі вишуканий: у ресторані чотири зали, оформлені в різних стилях.

Меню нового ресторану розробив бренд-шеф Ігор Брагін, який зробив акцент на європейських стравах. У Diglass cafe можна спробувати віденський шніцель, качку в томатній глазурі з баношем, бурату з томатним карпачо й соусом песто, а також різноманітні десерти – наприклад, профітролі з шоколадним соусом і фірмовий десерт Diglass, який нагадує шоколадний фондан. Гостям пропонують й карту спритців, які називають головним напоєм закладу. Також тут подають вино й віденьску каву Julius Meinl.

Цветочная мафия

вул. Софійська, 4
Facebook

Бар у районі станції метро «Майдан Незалежності», де всі позиції в меню можна замовити за єдиною ціною 33 грн. Це вже другий заклад з подібною вивіскою в Києві. Перший минулого року відкрився неподалік від парку Шевченка. Нова локація – більша за попередню, також тут розширили меню кухні та бару.

У меню кухні – равлики з різними соусами, вегетаріанський ролл з овочами та два види хот-догів: американський (із сосискою) та голландський (з оселедцем). З напоїв у меню можна знайти рожеве та біле закарпатське вино, каву, цитрусовий чай та глінтвейн. Із коктейлів пропонують джин-тонік, яблучний бурбон-тонік, полуничний джин-тонік, апероль-шпріц і негроні.

Рыба Пила

вул. Басейна, 1–3/2 («Арена Сіті»)
Facebook

А цей заклад відкрився навпроти Бесарабського ринку. Ресторан української кухні Salo Bar, що відкрився навесні цього року і був розташований у цьому приміщенні, на жаль, припинив існування. Це вже другий заклад у Києві з подібною вивіскою. Перша «Рыба Пила» відкрилася минулого літа біля палацу «Україна».

За кухню відповідає концепт-шеф Bulldozer Group Ukraine Сергій Юрчишин, який зібрав у меню безліч страв з риби та морепродуктів. Тут можна буде скуштувати щучі котлети, рибну солянку, пасту з лобстером або мідіями, смажених карасів і багато іншого. Крім того, у закладі працюватиме суші-бар, а прямо посеред зали встановлять величезний акваріум, звідки діставатимуть лобстерів, устриць і раків.

Italist Pizza Pasta Bar

пр-т Соборності, 17
Facebook

А цей заклад відкрився у ЖК «Комфорт Таун». Це вже другий заклад сім’ї Italist, перший відкрився на початку серпня неподалік від Національного цирку.

У меню акцент зроблено на італійських стравах. На відкритій кухні Italist Pizza Pasta Bar випікають піцу, готують пасту і всілякі закуски, а за процесом можна спостерігати як із зали ресторану, так і з вулиці крізь великі панорамні вікна.

Zavod Burgers

вул. Ярославів Вал, 19/33А
Facebook

А цей заклад, який є новим проектом засновника мережі кафе Boulangerie Костянтина Данилюка, відкрився поруч із булочною «Ярослава». У меню Zavod Burgers зробили ставку на бургери та вафлі. Останні тут можна замовити як на сніданок, так і впродовж усього дня. Зранку пригощають вафлями з омлетом і різними додатками на кшталт грибів, шинки або овочів, а вдень готують вафлі з блакитним сиром, чеддером і шинкою.

Бургерів у меню майже десять видів, готують їх з куркою або яловичиною. Також у Zavod Burgers можна замовити грибний крем-суп, бульйон з тартелліні, салати коул-слоу, «Цезар» і буряковий із фетою, а ще картоплю фрі, курячі наггетси і крильця в клярі. З напоїв пропонують каву, чай, лимонад, морс, пиво, а також вино за ціною 39 грн за келих.

Fat Daddy Burgers

вул. Княжий Затон, 10А
Facebook

Ще один заклад із бургерами, цього разу — на лівому березі. Меню побудовано навколо бургерів: їх тут можна знайти майже 30 видів. Є бургери з яловичою котлетою, курячим філе, рибою та креветками, а також з овочами. Усі бургери готують за авторськими рецептами: тут можна скуштувати, наприклад, бургер з курячим філе, моцарелою та персиками.

Крім авторських бургерів у Fat Daddy також готують класичні гамбургери (котлета з яловичини, цибуля, мариновані огірки, кетчуп і гірчиця) і чізбургери (із сиром чеддер). Також у меню є сендвічі із сиром, беконом та овочами, снеки, салати та закуски на кшталт смаженого сиру «Філадельфія» або гострого перцю халапеньйо в клярі. З напоїв пропонують пиво, сік, чай і каву.

Soba

вул. Московська, 46/2
Facebook

А цей заклад відкрився на Печерську. Тут можна скуштувати страви азійської кухні, в меню зробили акцент на локшині. Тут можна замовити рамен на різному бульйоні із начинками зі свинини, телятини, курки або тофу. Порції – маленька і стандарт.

Окрім рамену тут можна скуштувати гречану, рисову та пшеничну локшину із куркою, креветками або телятиною. Також тут пригощають рисовими боулами: смажений рис із додаванням м’яса, тофу або овочів. З напоїв пропонують авторські лимонади та великий вибір чаю.

Place2b

вул. Гончара, 38А
Facebook

А цей заклад відкрився на вулиці Гончара неподалік від «Золотих воріт», і має дві локації. Перша — вуличний майданчик, стилізований під парковку з автобусом, який переобладнали під бар. Друга локація бару – закрита. Вона розташована на цокольному поверсі окремої будівлі.

У барному меню – широкий вибір авторських і класичних коктейлів. За алкоголь відповідає бартендер Герасимос Лівієратос, відомий київській публіці роботою в барі Pink Freud і закладом «Grek i Veter», який він навесні цього року відкрив на Подолі разом з Олегом Ветром. У меню кухні зробили акцент на грецьких стравах, зокрема на вуличній їжі.

Cap&Cake

вул. Велика Васильківська, 57/3
Facebook

А цей заклад відкрився біля метро «Олімпійська» після ребрендингу. Зранку тут можна випити чашку кави, ввечері — вина або коктейль. У рамках ребрендінгу в кафе відкрили власну пекарня та кондитерський цех, а в меню додали великий асортимент тістечок і десертів.

Окрім кави, чаю та какао у меню з напоїв також є коктейлі та ігристе. «Незмінним залишився смак кави, — кажуть власники закладу. — Ми працюємо з кавою columbia supremo та медхэдс».

Сухий закон

вул. Костянтинівська, 20/14
Facebook

А цей бар відкрився на Подолі неподалік від Контрактової площі та працює у форматі speakeasy: вивіски тут немає, а сам бар працює у підвалі Stories Cafe. Як потрапити до бару, вам розкажуть офіціанти кафе.  У меню зроблено акцент на віскі, якого тут близько півсотні видів.

Барну карту складав Платон Близнюк, який відповідає за міцний алкоголь у магазині goodwine. У меню «Сухого закону» Близнюк зібрав понад 40 брендів односолодового віскі, 10 видів бурбонів, а також інші види міцного алкоголю: коньяк, ром, кальвадос і кашасу (міцний алкогольний напій, який роблять із цукрової тростини, – традиційний напій Бразилії).

Saga25

вул. Петра Сагайдачного, 25
Facebook

Ще один новий бар на Подолі. У Saga25 роблять ставку на авторські коктейлі від шеф-бармена Hedonist та Bootlegger Олександра Осіпова, який спеціально для закладу розробив 25 видів коктейлів. Крім того, тут також готують усім відомі класичні коктейлі. Наразі бар працює в тестовому режимі, під час якого всі коктейлі можна скуштувати за тимчасовою спеціальною ціною – 149 грн.

За кухню відповідають шефи Дмитро Паришкура та Віталій Заварженко (Hedonist і Bootlegger). У меню також представлено 25 позицій:  закуски, салати, бургери, хот-доги та страви паназіатської кухні на кшталт локшини wok, том-яму і рамену. Для тих, хто не їсть м’ясо, в меню є вегетаріанські страви.

NUDEBAR

вул. Костянтинівська, 34
Instagram

Ще один новий бар на Подолі, цього разу – на місці колишнього винного бару Dr. Winestein. Зранку тут скуштувати яєчню та сирники, а ввечері – алкогольні коктейлі, приготовані за авторськими рецептами. Бар розташований на вулиці Костянтинівський,  Концепція закладу – у форматі speak easy, напоях від крутих барменів і смачній зрозумілій їжі. У меню зробили акцент на авторських міксах: тут готують коктейлі на горілці, текілі, віскі, ромі та джині. Окрім коктейлів пропонують широкий вибір міцного алкоголю, пива й вина.

«Нашою основною метою було зробити атмосферне місце, – розповідають власники закладу. – Хочемо, щоб у наших гостей складалося враження, що вони ніби в барі, але при цьому ніби в нью-йоркському підворітті. Хочемо, щоб у нас усі були nude, тобто рівні, щоб у людей не було жодних ярликів, усі почувалися однаково комфортно та отримували гастрономічну й естетичну насолоду».

RoseVine

вул. Володимирська, 69
Facebook

А це кафе відкрилося неподалік від метро «Льва Толстого». Концепцію закладу власники описують як «квітуча кав’ярня з винною картою». «У RoseVine ми організували корисні та смачні сніданки і ланчі з ароматною кавою, винну карту, коктейлі, фреші та смузі. І вперше в Києві пропонуємо унікальну парфумовану чайну церемонію з колекцією французьких чаїв «Гран крю», — розповідають власники закладу.

Меню кухні поділено на три частини: сніданок, обід і вечеря. Зранку пригощають гранолою, круасанами з моцарелою або індичкою, чіа-пудингами та бельгійськими вафлями з ягодами або лососем. На обід готують салати (грецький і з тунцем), хумус з індичкою або лососем. А ввечері тут можна замовити овочі з йогуртовим соусом, м’ясне та сирне асорті, смореброд з оселедцем і брускети з прошуто або в’яленими томатами.

Zapiekanka Bar

вул. Велика Житомирська, 27
Facebook

А цей бар відкрився на Великій Житомирській, неподалік від «Косатки» на Гончара. Запіканка у польській кухні – це гарячий відкритий бутерброд. Традиційно запіканки продають у невеликих кіосках та точках з вуличною їжею. Страва досить популярна, у деяких місцях за цими канапками навіть шикується черга.

За словами власників Zapiekanka Bar, вони скуштували ці бутерброди у Польші та загорілися ідею створити в Києві щось подібне. Запіканок у закладі чотири види, усі продають за єдиною ціною – 49 грн. У барі роблять акцент на форматі take away, проте поїсти можна і на місці: тут є кілька столиків. А ввечері можна посидіти «під наливочку». Що стосується наливок, то тут пригощають наливками бренда Shipulin. У меню можна знайти більше 40 видів наливок.

Публіцист

вул. Січових Стрільців, 25
Facebook

Ресторан, в якому можна скуштувати безліч м’ясних страв, відкрився неподалік від Львівської площі. За кухню тут відповідає Алекс Якутов, відомий своє роботою в київському ресторані «Гра з вогнем» і чернігівському «Хряк. Дім пива та м’яса». У меню зроблено акцент на мʼясі, яке Алекс Якутов пропонує скуштувати у найрізноматніших варіаціях.

Для тих, хто не їсть м’яса, в меню є кілька страв з рибою та морепродуктами, а також безліч страв з овочами на кшталт смаженої картоплі з лисичками, копченого буряку з трюфельною олією та багато іншого. Крім того, у закладі готують піцу.

Мама Манана

вул. Нижній Вал, 23
Facebook

Третій заклад мережі «Мама Манана», цього разу — на Подолі. Меню — ідентичне іншим ресторанам мережі, тут можна скуштувати класику грузинської кухні. Зокрема, акцент зроблено на хачапурі, яких тут 10 видів.

Окрім хачапурі тут також готують хінкалі, шашлик і кебаб, харчо і шурпу, гарячі й холодні закуски, курча тапака, оджахурі, чашушулі, чкмерулі, чанахі, долму та інші традиційні страви грузинської кухні.

Port WineBar

пров. Шевченка, 8б
Facebook

А цей бар відкрився біля станції метро «Майдан Незалежності». У меню зробили ставку на локальне вино, яке тут пропонують по ціні 40 грн за склянку на 200 мл. В меню класичне біле й червоне вино, як-от каберне, сапераві, шардоне, рожеве мускат, бастардо та ізабелла, а також ягідне: айвове, полуничне, абрикосове, сливове, смородинове, гранатове тощо.

Також тут наливають одеський й португальський портвейн, херес, вермут, сидр, пиво, а ще міцний алкоголь. З безалкогольних напоїв пропонують сік і колу. У меню кухні – широкий вибір закусок та сендвічів. З основних страв пропонують пасту з різними додатками: з м’ясом, морепродуктами або вегетаріанський варіант з овочами.

Lavash

вул. Велика Васильківська, 55
Facebook

А цей заклад відкрився на території НСК «Олімпійській», на місці колишнього ресторану морепродуктів Sorbonne. Інтер’єр кардинально змінювати не стали, залишили сині меблі та дзеркала вздовж однієї стіни.

У меню кухні зібрали страви майже всіх східний країн. Тут можна скуштувати арабський хумус, фалафель і бабагануш (закуска з баклажанового пюре), узбецький плов, туркменський лагман, турецькі піде (човники з тіста з різними начинками) і кьофте (фрикадельки з баранини), а також долму та шурпу, чебуреки й янтики, самоси та манти й багато іншого. Алкоголю в меню немає. Натомість пропонують айран, узвар, каву по-турецьки, грузинські та домашні лимонади, газовані напої та чай – як звичайний, так і по-турецьки.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь