Спецпроєкти

Тест. Який/-а ти бунтар/-ка в історії української музики


Редакція bit.ua час від часу проводить дослідження історії української культури. Щоб згадати, яку багату культуру ми маємо та зафіксувати її для майбутніх поколінь. Наприклад, нещодавно ми збирали 10 найкращих українських серіалів за всю історію незалежності та 10 ненайвідоміших українських артистів, які сьогодні очолювали б чарти.

На щастя, подібними культурологічними дослідженнями займались не лише ми. Колеги з Радіо Аристократи зняли документальний фільм під назвою «То був бунт! Звідки береться сміливість». Стрічка присвячена митцям, які змінювали уявлення українців про музику, творчість та сценічний образ. Від здобуття незалежності і до нашого часу. Це кіно про сміливість, різне сприйняття і розуміння сміливості та про шлях до своєї мети попри критику та нерозуміння.

У проекті взяли участь: Сестричка Віка, Брати Гадюкіни, Олег Скрипка, Анжеліка Рудницька (Територія А), Шура Гера (Скрябін), Пающіє Труси, Даша Астаф’єва, АГОНЬ, Леся Патока, KAZAKY, Dakh Daughters, Іван Дорн, Балдьож, Alina Pash та Хамерман Знищує Віруси.

Нам стало цікаво яким би бунтарем/-кою став/-ла кожен/-на з нас, якщо став/-ла би українським музикантом. Хто ми по духу? Епатажна Даша Астаф’єва чи екстравагантний Олег Скрипка у спортивних штанях і сорочці? Саме для відповіді на це важливе у житті кожного питання ми і створили тест.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь