Спецпроєкти

Нові місця Києва. 13 закладів, які відкрилися у грудні


Наша традиційна добірка закладів, які відкрилися у Києві за останній місяць.

Ресторани Діми Борисова у спальних районах Києва, новий заклад від власників Mimosa Brooklyn Pizza, японське бістро від популярної азійської мережі фастфуду, суші-бари, бар-кав’ярня з вініловими платівками, кава третьої хвилі у ТРЦ на лівому березі та багато іншого — грудень видався досить врожайним на нові місця. Розповідаємо про найяскравіші відкриття останнього місяця 2019 року.

Mushlya Cafe
Русанівський бульвар, 1
Facebook

Демократичне сіфуд-кафе на Русанівці відкрив популярний ресторатор Дмитро Борисов. Mushlya Café стало першим закладом Борисова на Лівому березі, до цього всі свої ресторанні проєкти він відкривав лише в центрі. «Стартували з Русанівської набережної, тому що тут вже є багато кафе і ресторанів, є люди, які часто їдять за межами дому. Тут відчувалася потреба в нових крутих демократичних форматах», — каже Борисов.

У меню Mushlya Café на Русанівці — розмаїття риби та морепродуктів. Зокрема, тут у меню є страви, які можна буде спробувати тільки на Лівому березі.

«Білий налив»
вул. Велика Васильківська, 14
Оболонський пр-т, 26 

Facebook

Крім того, Борисов також відкрив у грудні дві сидерії «Білий налив». Зокрема, один із закладів він відкрив на Оболоні біля метро «Мінська», продовжи експансію у спальні райони Києва. Другий «Налив» стартував на місці українського бістро Varenyky Now, який відкрився наприкінці червня цього року біля станції метро «Площа Льва Толстого» та закрився після п’яти місяців роботи.

Меню обидвох нових «Білих наливів» — ідентичне іншим закладам мережі. Сидр, устриці, пироги з яблучною та курячою начинкою, веганські та звичайні хот-доги, а також яблучна наливка — все це можна скуштувати за єдиною ціною 29 гривень.

Fishkultura
вул. Мечникова, 16
Facebook

А цей заклад належить Ігореві Сухомліну й Валерію Гальперіну, які місяць тому відкрили ресторан Forever Young на вулиці Басейній. Сухомлін і Гальперін також відомі за проєктами Mimosa Brooklyn Pizza, Fish&Pussycat Sushi Bar, варенична «Балувана Галя» та «Чашка». До речі, кав’ярня «Чашка», яка працювала на Бесарабці сім років, влітку цього року припинила своє існування.

Новий ресторан «Fishkultura» розташований на вулиці Мечникова, навпроти магазину «goodwine». Заклад відкрили у приміщенні колишнього скандинавського ресторану «IBSEN». За дизайн відповідала студія Дениса Беленка. У меню зроблено акцент на рибу та морепродукти: великий вибір закусок і салатів, супів і основних страв, а також окреме меню сніданків.

Grandfish
вул. Саксаганського, 102
Facebook

А цей заклад відкрили на колишній локації ресторану швидкого обслуговування Simple, який закрився після майже п’яти років роботи. У меню зробили ставку на страви з рибою та морепродуктами: японські роли, супи та салати, а також європейські страви на кшталт тартарів з лосося та авокадо, «Цезар» з індичкою, креветками або лососем та багато іншого.

Також тут можна скуштувати гавайський салат поке — з тунцем татакі, слабосолоним лососем або гливами. Крім того, у закладі діє окреме меню сніданків: з ранку і впродовж усього дня кухарі Grandfish готують яйця пашот на тостах з слабосоленим лососем та салатом, фірмові сирники за бабусиним рецептом, скрембл з лососем, вівсянку з фруктами тощо.

Torisho
вул. Шота Руставелі, 12
Facebook

А цей заклад відкрили на місці колишнього грузинського кафе «Хінкальня». Torisho — японська мережа фастфуду, яка зараз налічує понад 150 точок, зокрема в Японії, Малайзії, Тайвані, Філіппінах, Таїланді та В’єтнамі. Для українського ринку франшизу придбали власники франшизи раменних Menya Musashi.

У меню, зокрема, можна спробувати карааге — смажену у фритюрі курку, проте цим словом також називають всю техніку глибокого просмаження у фритюрі інших продуктів: м’яса, риби, морепродуктів і овочів. Продукт ріжуть на шматочки, маринують близько 30 хвилин, а потім обкатуються у борошні або крохмалі та смажать у фритюрі. Карааге може подаватися і як закуска, і як основна страва (з гарніром). У київському Torisho можна скуштувати карааге з лангустинів і курятини: гомілок, стегон і крилець.

«Хлебный»
вул. Хрещатик, 15
Facebook

А це кафе-пекарня відкрилося у Пасажі на Хрещатику на місці колишньої пекарні-кондитерської «Волконський», яка працювала тут 13 років. Пекарню відкрило подружжя рестораторів Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна. Це вже четвертий заклад з подібною вивіскою, перший вже понад рік працює неподалік станції метро «Олімпійська», ще два заклади цьогоріч відкрили на Хрещатику та біля станції метро «Палац спорту» на вулиці Шота Руставелі.

Меню — ідентичне іншим закладам мережі. Щодня тут випікають свіжий хліб, який можна купити додому: пшеничні та гречані багети, батон, Бородинський тощо. Окрім того, пропонують багато іншої випічки, а також десерти і сніданки впродовж усього дня.

Naglec
вул. Саксаганського, 145Б
Facebook

А цей заклад відкрився неподалік від універмагу «Україна». Меню кухні — досить космополітичне. Зокрема, з 9:00 до 12:00 тут діє меню сніданків, під час якого пригощають сирниками, гранолою, шпинатними млинцями, вівсяною кашею та яйцями сркемблом, фрітатою або пашот. В основному меню — салати й закуски, супи (рекомендуємо скуштувати тут грибний суп з морозивом зі сметани).

Серед основних страв пропонують ньокі з рікоти з трюфелем і шавлією, білу рибу із селеровим кремом, телячі щічки з полентою, качку парфе з грушею у портвейні та багато іншого. У меню бару — великий вибір віскі та іншого міцного алкоголю, а також вина й коктейлів.

We:Vinyl
вул. Саксаганського, 27 Г
Facebook

А цей заклад у дворику між вулицями Саксаганського та Жилянська відкрив Олександр Осіпов — відомий київський бар-менеджер і діджей. Подорожуючи різними країнами світу, Олександр надихнувся на створення власних авторських коктейлів, а згодом — на відкриття власного закладу. «We:Vinyl — це про французьку вишуканість, затишну атмосферу та відпочинок без метушні у самому серці Києва», — каже Осіпов.

У барному меню тут пропонують каву, вино та авторські коктейлі. Крім того, у закладі також працює магазин платівок, де кожен охочий може купити вініл за смаком або віддати власну платівку на продаж.

Extravert City Cafe
вул. Ярославів Вал, 30/18
Facebook

А цей ресторан відкрився неподалік від станції метро «Золоті ворота» у приміщенні, де раніше працювали ресторани Tartine і Kora. «Extravert City Cafe — це місце для спілкування без кордонів, італійську кухню в авторському прочитанні і людей, відкритих світу», — так описують новий заклад його власники.

У меню пропонують страви італійської кухні: піца, паста, салати й закуски. За кухню тут відповідає шеф-кухар Володимир Холодюк, який раніше працював у ресторані «Итальянская редакция».

Coffee & Dreams
вул. Січових Стрільців, 11
Facebook

Ну і куди ж без нових кав’ярень. Бар-кав’ярня Coffee & Dreams відкрився неподалік від Львівської площі у приміщенні колишнього кафе «Португеза», у якому пропонували португальський десерт паштел-де-ната. У новому закладі Coffee & Dreams пропонують класичні кавові напої на зерні від обсмажувальника Cherry Coffee Roasters, а також капуоранж, чай, какао та матча. Також у меню є вино, ігристе та класичні коктейлі.

Меню кухні пропонує десерти до кави, а також боули, супи, сендвічі, круасани із солоними начинками та сніданки: каші, гранола, сирники, кілька видів тостів, омлет та яєчню.

«Книгарня-кав’ярня Старого Лева»
вул. Сковороди, 6
Facebook

А ця кав’ярня — вже другий заклад від «Видавництва Старого Лева» у Києві, першу книгарню-кав’ярню відкрили два роки тому в підвалі на вулиці Прорізній. З напоїв тут пропонують класичні кавові напої на основі еспресо, а також чай — як звичайний чорний і зелений, так і обліпиховий, імбирний, фруктовий і вишневий. До напоїв пропонують печиво та цукерки.

У «книжковому меню» можна знайти виключно книги видавництва. До речі, всі книги тут можна купити за видавничою ціною — такою самою, як і на сайті видавництва.

Takava Coffee-Buffet
Дніпровська набережна, 12 (ТРЦ River Mall)
Facebook

А ця кав’ярня відкрилася на Лівому березі у ТРЦ River Mall. Це вже третій заклад з подібною вивіскою — перші два працюють на Бесарабці та на Великій Васильківській між станціями метро «Льва Толстого» та «Олімпійська». Нова «Такава» розташована на першому поверсі River Mall з краєвидом на затоку Дніпра. У теплу пору року в кав’ярні працюватиме літній майданчик на терасі торговельного центру. В меню пропонують класичні та альтернативні кавові напої, а також випічку й десерти.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь