Спецпроєкти

Тиждень кінокритики, безкоштовний балет від Раду Поклітару та архітектурна виставка: чим себе зайняти цього тижня?


Коли за вікном стає прохолодно, саме час грітися по затишних івентах, що надають цій осені особливих фарб. Кіно, театр, виставки – навколо стільки цікавого, що сидіти вдома – злочин проти себе.

Ми знову зібрали докупи всі найцікавіші івенти Києва цього тижня. Обирайте ті, що до вподоби, і плануйте свій час!

Кіно

Київський тиждень критики

4-й Київський тиждень критики відбудеться з 22 по 28 жовтня у кінотеатрі «Жовтень».
Як і завжди, на глядачів чекають актуальні стрічки з лайн-апів головних світових кінофестивалів, тематичною ретроспективою культової кінокласики, а також київськими прем’єрами головних українських фільмів цього року. Після показів – обговорення побеченого з критиками-кураторами фестивалю.

Подробиці тут і тут.

Перший київський показ «Погані дороги» Наталки Ворожбит

Наталка Ворожбит представить стрічку особисто та долучиться до онлайн-обговорення з кураторкою програми «Фокус», французькою кінокритикинею Жульєт Гоффар.

Драма «Погані дороги» – повнометражний дебют Ворожбит та екранізація її хітової однойменної п’єси. Світова прем’єра драми відбулася у програмі «Тиждень критики» Венеційського кінофестивалю 2020 року, де вона була відзначена другою за престижністю нагородою – премією Circolo del Cinema di Verona як «найбільш інновативна стрічка в конкурсі». «Погані дороги» – це п’ять новел, події яких відбуваються на Сході України протягом 2015 року. Український прокат фільму заплановано на початок 2021 року.

Подробиці тут.

Концерти і театр

Cream Soda в Києві!

Команда Cream Soda приготувала для своїх столичних фанатів справжню бомбу — програму, до якої увійшли головні хіти групи. А їх, хітів, багато. Що виходить?  Правильно, крутий відрив під улюблену музику!

На концерті прозвучать треки «Волга», «Уйди, но останься», «Хэдшот», «Так шумно», «Солд аут», «Никаких больше вечеринок» та інші атмосферні роботи колективу.

Подробиці та квитки тут.

«Маленький принц» від балету Раду Поклітару

Академічний театр «Київ Модерн-балет» 21 жовтня презентує новий проєкт – сучасний балет «Маленький принц» на музику В.А. Моцарта та українських колискових для дітей та дорослих за мотивами твору Антуана де Сент-Екзюпері. Це перша вистава театру, прем’єру якої глядач зможе побачити онлайн.

Постановником балету «Маленький принц» є Раду Поклітару – головний балетмейстер Академічного театру «Київ Модерн-балет», заслужений діяч мистецтв України.

У центрі вистави – нове прочитання історії про Маленького принца, про його уявлення цінності відносин двох індивідів, де кожна подорож новою планетою – глибинне розуміння особистости.

Подробиці тут.

?21 жовтня – онлайн-прем’єра балету “Маленький принц” у постановці Раду Поклітару (Radu Poklitaru)Запрошуємо зазирнути за лаштунки постановчого процесу “Маленький принц”. Частина друга?Форма для реєстрації: ? https://forms.gle/GNybvZE2Xwtfzx1V9. Посилання на онлайн-трансляцію буде надіслано всім зареєстрованим ближче до події. Перегляд вистави онлайн безкоштовний.Відео – Anna Garbuz#запідтримкиУКФ

Опубліковано KYIV MODERN-BALLET Theatre Понеділок, 19 жовтня 2020 р.

Концерт Бориса Гребенщікова

Його концерти завжди збирали величезну кількість шанувальників. Творчість групи не старіє, залишаючись вірним тільки власним канонам. Уже 23 жовтня гості Bel stage почують хіти, які стали еталоном року. Однак найбільший ажіотаж – довкола творче переосмислення пісні «Двері трави», нове аранжування якої Гребенщиков вважає більш живим і правильним.

Подробиці та квитки тут.

Виставки

Форма простору

22 жовтня відкривається pop-up виставка скульптури «Форма простору». Вона відбудеться на будівництві. Виставка покликана звернути увагу не тільки на об’єкт мистецтва, а й простір навколо як завершальний елемент сприйняття. Мистецтво розширює його межі, стає лінзою, через яку він сприймається інакше. Разом простір, об’єкт і світло створюють форму, яку неможливо відтворити за інших умов.

У поп-ап виставці беруть участь: Василь Одрехівський, Денис Шиманський, Петро Гронський, Маргарита Журунова, Богдан Локатир, Олексій Золотарьов, Олег Капустяк, Дмитро Кропива, Ілля Новгородов, Євген Примаченко, Віталій Протосеня, Данило Шуміхін. Світлова експозиція – Василь Грубляк.

Подробиці тут.

Тбіліське Архітектурне Бієнале

Другий Тбіліський архітектурний бієнале під назвою «Що в нас спільного» досліджує поняття спільного в індивідуалізованих і фрагментованих суспільствах постсоціалістичних країн. Після розпаду Радянського Союзу нашим державам довелося пройти болючий процес трансформації від планової до ринкової економіки – і ці економічні зміни вплинули на культурні норми міста й на їхні структури.

Учасники ТАБ працювали з кількома шарами простору: досліджували внутрішнє та зовнішнє, матеріальне та уявне через осмислення значення трансформаційних процесів та їхніх наслідків на спільний простір.

Подробиці тут.

Виставка італійського митця Косімо Венеціано

22 жовтня о 19:00 в резиденції Радіус відбудеться відкриття міжнародного проєкту BIOMEGA Multiverso (Мультивсесвіт Біомега) італійського митця Косімо Венеціано (Cosimo Veneziano) під кураторством Лізи Парола (Lisa Parola).

У київській резиденції Radius, що досліджує сучасне тривимірне мистецтво, художник створив нові об’єкти щодо неоднозначности та плинности простого акту споглядання. Цикл робіт «Сноркелінг» (Snorkelling) виконаний у техніці трафаретного друку із зображенням пам’ятників, які частково приховані за нашаруваннями червоної та жовтої фарби. Митець порушує болісну тему знищення історії. У своїх роботах він досліджує нові способи приховування історії та нові форми її неприйняття.

Подробиці тут.

Виставка, присвячена дослідженню теми гендеру в мистецтві та в житті

Out of Scope демонструє варіативний світ, у якому обмеження сприймаються як художні прийоми і де відмовляються плекати важливість та необхідність цих обмежень. Різноманітні тлумачення ролі жінки на території Європи насправді є константою для багатьох поколінь. Та, на жаль, намагання звільнити фемінність від кайданів Kinder, Küche, Kirche в реальності перетворюється на нові рамки.

Експозиція триватиме до 30 жовтня. Виставка відкрита для відвідувачів з 11:00 до 20:00, понеділок – вихідний. Відвідувачів просять приходити на виставку у захисних масках та дотримуватися дистанції.

Подробиці тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь