Спецпроєкти

Господарський суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому власнику та продовжив договір оренди до 2029 року


Господарський суд повністю задовольнив позов ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» і поновив їхній статус як орендарів.

Про це зазначено у відповідному документі.

Історія, яка тягнеться з 2019 року

На початку 2019 року термін оренди кінотеатру поточними орендаторами ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» закінчився, і був оголошений конкурс на пошук нових.

Влада Києва пояснила відмову в продовженні оренди тим, що компанія сплачує лише 47 тисяч гривень на місяць.

ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» орендував будівлю з 1999 року.

15 квітня 2019 року конкурс на нового власника кінотеатру завершився, і переможцем визнали «Сінема-центр», що володіє мережею «Сінема Сіті». Новий власник мав сплачувати два мільйони гривень щомісяця, а також зробити капітальний ремонт кінотеатру.

Ця подія викликала хвилю протестів та обурення серед жителей столиці. Через спротив громадськості місцева влада пообіцяла, що інший орендар не змінить концепцію кінотеатру «Київ».

7 червня 2019 року кінотеатр припинив роботу. Того ж дня, як ми розповідали раніше, адміністрація кінотеатру заявила про спробу невідомих осіб захопити будівлю.

Водночас цей інцидент в КМДА назвали не силовим захопленням, а інвентаризацією «з метою уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади міста Києва».

У грудні 2019 року було внесено проєкт до міської ради, який пропонував розірвати контракт із компанією «Сінема-центр», яка не сплачувала оренду впродовж трьох місяців. А в червні 2020 року біля кінотеатру відбувся мітинг до річниці його закриття.

1 червня 2021 року Господарський суд міста Києва повернув приміщення попередньому орендарю ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» і продовжив договір оренди до 2029 року. Також суд визнав недійсним договір із «Сінема-центр» і виселив їх із приміщення.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь