Спецпроєкти

Міжнародна лабораторія НЛО та представництво Apple в Україні: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Ми зібрали для вас дайджест важливих новин України та світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

До культового серіалу «Надприродне» знімуть приквел «Вінчестери», який продюсуватимуть Дженсен та Денніл Еклзи. Подружжя хоче розповісти історію Джона та Мері Вінчестерів – батька та матері двох братів.

Автора циклу «Пісня льоду і полум’я» розчарувала кінцівка серіалу за мотивами його книг «Гра престолів», тому він заявив, що перепише фінал.

У Японії, у містечку Ійно, префектура Фукусіма відкрила міжнародну лабораторію, яка вивчатиме НЛО, шукатиме докази їхнього існування та розв’язуватиме таємниці Всесвіту.

УЄФА заблокувала всі квитки англійських вболівальників на матч Україна – Англія, щоб не поширювати штам «Дельта». Матч Україна – Англія завершився поразкою нашої збірної з рахунком 0:4.

У ЄС із 1 липня набуває чинності електронний ковідний сертифікат. Він є безплатним і доступним в електронній та паперовій формі. Цей сертифікат визнають 27 країн ЄС. Також його легалізували у Швейцарії, Ліхтенштейні, Ісландії та Норвегії.

Україна

Президент України вніс до Верховної Ради законопроєкт про великий Державний герб України. Ми розповідали, що в Україні неодноразово проводили конкурси на створення великого Державного герба, але це нічим не закінчувалося.

17 липня у Києві до Дня сім’ї відбудеться сімейний благодійний забіг Kind Family Run на підтримку онкохворих дітей. Мета сімейного благодійного забігу – зібрати один мільйон гривень на будівництво нового комплексу «Дача» для родин дітей, які лікуються в Національному інституті раку.

Агенція Info Sapiens на замовлення Amnesty International в Україні провела дослідження «Місце й досвід насильства в соціалізації чоловіків». У ролі постраждалих із домашнім насильством зіткнулось 6% опитаних чоловіків. Проте майже кожен четвертий чоловік страждає від насильства на вулиці з боку інших чоловіків.

30 червня компанія Apple офіційно відкрила офіс в Києві та буде сама завозити техніку в Україну. Компанія планує боротися з сірим імпортом, тому магазини більше не зможуть продавати сіру продукцію.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь