Спецпроєкти

Україна може впровадити обмеження для невакцинованих громадян: подробиці


В Україні найближчим часом можуть впровадити обмеження для людей, які ще не щепилися від COVID-19.

Про можливі обмеження повідомив голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

Кого стосуватимуться обмеженння та якими вони будуть?

Згідно з повідомленням МОЗ, у разі погіршення епідеміологічної ситуації працюватимуть лише школи, у яких вакцинувалися не менш ніж 80% вчителів. Наразі тільки половина педагогів зробила щеплення від СOVID-19.

Радуцький зазначає, що подібні обмеження логічно запровадити також для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують із населенням. За словами голови парламентського комітету, хворий водій маршрутки інфікує не менше людей, ніж учитель.

«Ми в Україні не говоримо про обов’язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт із великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники.

Ще місяць тому в нас був дефіцит препаратів для щеплення. Але на позаминулому тижні ми отримали більше 2 млн вакцин, на минулому тижні більше 2.5 млн. Вакцинація відкрита для всіх бажаючих. Підприємствам пропонуємо подавати заявку, замовляти мобільну бригаду й вакцинувати співробітників просто на робочому місці.

Тому тепер кожен вирішує сам – дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавірусу», – повідомив Радуцький.

Раніше ми повідомляли, що Google, Facebook і Netflix запроваджують обов’язкову вакцинацію для працівників.

Також ми писали, що до кінця року Україна отримає 47 мільйонів доз вакцин різних виробників проти COVID-19.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь