Спецпроєкти

У Києві облаштують велосипедні зони очікування на дорогах (фото)


У КМДА повідомили, що в Києві облаштують лівоповоротні велосипедні зони очікування на дорогах.

Який вигляд вони матимуть?

Лівоповоротні велосипедні зони очікування мають покращити: видимість велосипедистів під час поворотів ліворуч, перелаштування та маневрів на перехресті. Також вони мають зменшити кількість аварій за участі велосипедистів.

Першу таку велосипедну зону облаштували на регульованому перехресті вулиць Олеся Гончара та Ярославів Вал. Її промалювали як продовження смуги для велосипедистів у напрямку на вулиці Олеся Гончара від вулиці Ярославів Вал до Великої Житомирської.

«Таким чином велосипедними смугами поєднано площу Перемоги, Львівську площу, Золоті Ворота та вулицю Велику Житомирську. Незабаром такі ж зони очікування для велосипедів будуть облаштовані на вулицях Цитадельній, Бажова та Микитенка», — пояснив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

У КМДА також пояснили, як правильно користуватися такою зоною велосипедистам та автомобілям.

Велосипедистам: на червоний сигнал світлофора для повороту ліворуч перелаштуватися з велосипедної смуги на зону очікування перед автомобілями, позначену червоною розміткою, та зайняти положення якомога лівіше.

Рушати на зелений сигнал світлофора. Водночас обов’язково подавати сигнал рукою про напрямок маневру.

Автомобілістам: на червоний сигнал світлофора зупинитись перед першою стоп-лінією біля знаку та розмітки «Стоп». На зелений сигнал світлофора дати можливість велосипедистам виконати лівий поворот, рухатися за велосипедистами, зберігаючи дистанцію.

Ми розповідали, що Амстердам більше не столиця велосипедистів. Місцева влада обмежує пересування велосипедами в центрі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь