Спецпроєкти

Осінні салати, які можна приготувати за 15 хвилин


Салатов не бывает много!

Салат може стати як доповненням до будь-якої гарячої страви, і головним героєм столу. Їх можна робити практично з усього, що є в холодильнику, треба тільки навчитися комбінувати інгредієнти. Осінні салати можуть бути холодними та теплими, ситними та легкими. І найприємніше: з такою стравою можна впоратися лише за 15 хвилин. Чергові осінні салати у скарбничку ваших рецептів.

Салат осінній

САЛАТ З ЯБЛУКОМ І ЖУРАВЛИНОЮ

Це рецепти осінніх салатів, які припадуть вам до смаку.

  • шпинат – 1 пучок
  • салат латук – 1 пучок
  • яблуко – 1 шт
  • волоський горіх – 50 г
  • журавлина – 70 г (можна взяти сушену)
  • моцарела бебі – ½ упаковки
  • соус вінегрет – 3-4 ст.
  • мак – ½ ч.л. (за бажанням)

Зелень попередньо замочуємо у холодній воді на півгодини, щоб усунути гіркоту. Сушимо і рвемо на невеликі шматочки. Волоські горіхи злегка підсмажуємо на сухій сковороді або в духовці. Журавлину мою і сушимо, яблука моєму і ріжемо тонкими скибочками. Викладаємо на тарілку листя салату, яблуко, журавлину, моцарелу та горіхи. У соус можна додати насіння маку. Заправляємо легкий осінній салат салат і подаємо.

Осінній салат з капустою

САЛАТ З ЧЕРВОНОЇ КАПУСТИ З МАНДАРИНАМИ

Осінній салат із капустою, який вам сподобається.

  • червона капуста – 0,5 качана
  • мандарин – 1-2 шт. (м’які, без кісточок)
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • зелень – ½ пучка
  • сіль за смаком
  • насіння кунжуту або гарбуза – за бажанням

З качана капусти знімаємо верхнє захисне листя, розрізаємо навпіл і дрібно шаткуємо. Кладемо капусту в глибокий салатник. Миємо та чистимо мандарини, видаляємо білі нитки, щоб не було гіркоти. Ділимо мандарин на часточки і нарізаємо невеликими шматочками. Миємо, сушимо і дрібно нарізаємо зелень (для цього салату відмінно підходить кріп). Кунжут або гарбузове насіння підсмажуємо на сухій сковороді.

Додаємо всі інгредієнти в салатник до капусти, приправляємо сіллю та олією та акуратно перемішуємо. Салат із капусти осінній готовий.

Осінній салат з баклажанами

Осінній салат із баклажанів для всієї родини. Легкий та ситний.

ТЕПЛИЙ САЛАТ З БАКЛАЖАНАМИ І ПЕРЦЕМ

  • баклажан – 1 шт.
  • перець болгарський – 2 шт.
  • листя салату – 1 пучок
  • фета – 50 г
  • кунжут – ½ ч.л.
  • олія рослинна – 2-3 ст.л.
  • лимонний сік – 1-2 ч. л.
  • сіль за смаком
  • зелень – за бажанням

Салатне листя моєму та сушимо. На сухій сковороді підсмажуємо кунжут.

Баклажани миємо і ріжемо кружальцями завтовшки 1 см. Кладемо баклажани в розігріту сковороду з олією, солимо. Обсмажуємо із двох сторін до золотистого відтінку. Викладаємо на тарілку з паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир.

Перець миємо, чистимо від зерен і нарізаємо поздовжньою соломкою. Кладемо в сковороду, солимо і готуємо 2-3 хвилини, помішуючи.

Викладаємо в салатник листя, можна їх злегка порвати. Зверху кладемо баклажани та перець, поливаємо лимонним соком. Додаємо крупинки фети, для цього подрібнюємо її руками. Посипаємо кунжутом та зеленню. Можна насолоджуватися осіннім салатом із баклажанами.

Фото: minimalistbaker.com, Pinterest

  

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь