Спецпроєкти

Що почитати: добірка нових цікавих книжок


Цікава книжка може зробити ваш вечір або вихідний, допомогти з користю провести час у дорозі чи в черзі. А ще – наповнить вас роздумами та почуттями.

Розповідаємо про книжкові новинки, які варті уваги.

Цікаві книжки для жінок

Фредрік Бакман «Тривожні люди»

Шведський письменник Фредрік Бакман пише книжки, які западають у душу, змушують плакати та сміятися. Кожен його роман закохує все більше. Водночас вони до душі й старшим, і молодшим, і чоловікам, і жінкам. Новий роман «Тривожні люди» – цікава книжка про злочин, який ніхто не скоював. Недолугий грабіжник випадково бере в заручники вісьмох надзвичайно стурбованих незнайомців, які оглядають квартиру, виставлену на продаж. Час, проведений разом, дозволяє кожному з героїв відкрити душу й виявити, що в них, таких різних, чимало спільного.

Тертон Стюарт «Сім смертей Евелін Гардкасл»

Детектив, який не схожий на жоден інший. Одна з тих цікавих книжок, які затягують на години й не дозволяють відірватися, допоки не станеться розв’язка. На балу-маскараді об 11 вечора буде вбито доньку господаря дому – юну Евелін Гардкасл. Знову. Цей жахливий цикл неможливо розірвати, доки один із присутніх не назве ім’я вбивці. Сім днів поспіль головний герой Ейден Бішоп прокидатиметься в тілі одного з гостей з одвічним запитанням: хто вбив Евелін Гардкасл?

Орхан Памук «Химерність моїх думок»

Роман про Стамбул і про його жителів. Мевлют торгує продуктами: продає йогурт, бузу, плов і морозиво на вулицях міста. Щодня він бачить, як змінюється величний і контрастний мегаполіс. Здається, що Мевлют цілком щасливий. Але виявляється, що в його серці є кохання до жінки, з якою йому не судилося бути разом.

Цікаві книжки про пригоди

Кент Гаруф «Наші душі вночі»

Едді та Луї вже немолоді. Вони сусіди й знають одне одного в межах пристойності, якою зазвичай обмежуються добропорядні сусіди. У кожного з них величезне відчуття самотності після смерті чоловіка та дружини. Кожен із них живе в порожньому будинку. Та одного вечора Едді відвідує Луї й робить незвичайну пропозицію: розділити з нею ліжко. Цікава книжка для тих, хто любить глибокі психологічні романи про почуття.

Ірена Карпа «Добрі новини з Аральського моря»

Ірену Карпу на написання цього роману надихнув саме переїзд у Париж. Власне, Париж у книжці є в кожній літері – всі дії відбуваються у французькій столиці. В основі сюжету – пригоди чотирьох героїнь, яких об’єднує українське походження й секрети з минулого, а особливо – бажання позбутися цих секретів і почати нове життя.

Цікаві книжки з психології

Майкл Джонсон «А тепер спробуйте щось дивніше. Як вижити в креативному бізнесі і лишатися невичерпним джерелом ідей»

233 корисні поради про те, як вижити й бути конкурентним у світі креативних ідей. Фактично це практичний посібник для тих, хто хоче генерувати творчі задуми щодня – до того ж у різних сферах: від роботи до особистого життя.

Ален де Боттон «Архітектура щастя»

Цікава книжка, яка дозволить створити якісний і зручний простір для будь-якого завдання: будинку, офісу тощо. Унікальний мікс культурологічного й соціологічного дослідження та філософії. Автор дає базові знання, що допоможуть розумітися на історії та принципах архітектури, а ще – віднайти власні дизайнерські рішення відповідно до потреб.

Раніше ми вже розповідали про історичні серіали та фільми, які закохають вас у науку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь