Спецпроєкти

Майже як ВОЛЛ·І: у Дубаї створили робота, який садить насіння в пустелі – фото


Студент Дубайського інституту дизайну та інновацій Мазяр Етехаді розробив крихітного робота. Він визначає родючі місця в пустелі та садить насіння. 

Про це повідомляє Designboom.

Про робота

Робот має назву A’seedbot. Цей крихітний автономний робот намагається перетворити непридатний для життя піщаний ґрунт пустелі на зелений ландшафт.

A’seedbot оснащений сонячними панелями на спині, завдяки чому заряджається вдень і виконує свої функції вночі. Під час визначення родючих територій він повідомляє про них і висаджує насіння на основі даних, отриманих від його датчиків і навігаційної системи.

«Опустелювання є масовою проблемою в усьому світі, спричиненою нестабільною сільськогосподарською практикою, видобутком корисних копалин, зміною клімату та загальним надмірним використанням землі. Але так само, як і сама зміна клімату, опустелювання є складною екологічною проблемою, яку важко зрозуміти», – пояснює розробник Мазяр Етехаді.

Робот має маленькі пропелерні ніжки, які повзають по піску в пошуках потрібного рівня вологи для посадки насіння. Окрім датчика вологості ґрунту, A’seedbot має датчик відстані, який надсилає користувачеві звіти для отримання статистичних даних. Розробник вважає, що ця концепція адресована різним аудиторіям від державних установ до фермерів та фізичних осіб, які відповідають за різні теми, як-от проблеми клімату чи сільське господарство.

Hyundai створила робота-офіціанта, який ніколи не розіб’є ваші склянки. 

Учені навчили роботів прибирати житло так, як подобається власникам. 

Ксеноботи – перші живі роботи – навчилися розмножуватися унікальним способом. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь