Спецпроєкти

Підвищення зарплат, творчі відпустки й чотириденний робочий тиждень. Як зміняться умови роботи у 2022-му?


Якщо ви звичайний офісний співробітник, найімовірніше, за останні пару років ви вже звикли до віддаленої роботи та нарад у Zoom чи Google Meet. Повноцінного повернення до офісів в усьому світі ще не відбулося, та й загалом наші робочі будні сильно змінилися і продовжуватимуть змінюватися цьогоріч.

Як експерти бачать роботу у 2022-му й до чого краще готуватися співробітникам та працедавцям – пояснюємо в матеріалі.

Скорочений робочий тиждень

Професор бізнес-школи Університету Ньюкасла (Великобританія) Ебігейл Маркс нагадує, що 40-годинний робочий тиждень із графіком із 9:00 до 17:00 з’явився під час промислової революції. Це востаннє, коли умови роботи настільки різко змінювалися. Та, за словами Маркс, зараз ми можемо чекати на такі самі стрімкі зміни. 

Маркс каже, що бізнес та політики вивчають можливі заходи, які допоможуть пом’якшити навантаження працівників, водночас зберігши продуктивність. Й оптимальне рішення, яке згадується все частіше – чотириденний робочий тиждень. Його вже спробували запровадити деякі країни – наприклад, Іспанія.

Чому цей варіант не ідеальний?

На жаль, цей формат підходить не для всіх. Маркс зазначає, що скорочений робочий тиждень стане привілеєм тільки для частини офісних співробітників. А от низькокваліфіковані співробітники з низькою зарплатою не матимуть гарантій чи фінансової підтримки за такого графіка. Спеціалісти з погодинною оплатою також не зможуть перейти на інший формат. 

Маркс підсумовує: якщо чотириденний робочий тиждень стане нормою, прірва між співробітниками різних галузей стане ще більш явною. Затребувані й висококваліфіковані працівники зможуть скористатися такою можливістю, а всі інші так само залишаться перевантаженими.

Що в Україні?

Щодо українських працедавців – далеко не всі з них готові запровадити скорочений робочий тиждень. Згідно з опитуванням, 52,5% роботодавців готові перейти на чотириденний робочий тиждень, а от 47,5% не уявляють таку модель ефективною в українських реаліях.

Утім, з позитивного – більша частина працедавців (71,3%) готові принаймні спробувати цей формат. От які переваги чотириденного робочого тижня вони назвали:

  • зменшення офісних витрат;
  • оптимізація бізнес-процесів;
  • підвищення лояльності працівників до компанії;
  • сприяння швидкому розв’язанню завдань.

87,8% працедавців за такого формату не знизили б зарплату, а от 12,2% вважають, що оплата праці має стати нижчою. 

Які аргументи проти наводять ті, хто не бажає погоджуватися на подібний експеримент:

  • діяльність компанії неможливо адаптувати до такого формату;
  • потенційне зменшення доходів компанії;
  • уповільнення робочих процесів;
  • зменшення контролю за роботою співробітників.

Брак робочої сили – й індивідуальні пільги як наслідок

У 2021-му році багато компаній зіткнулися з браком кандидатів на посади. Це пов’язано з кількома чинниками: пандемія; батьки, за якими потрібно доглядати; інші очікування кандидатів щодо робочих умов тощо. 

Усі ці чинники варто враховувати працедавцям, каже старший менеджер із корпоративних комунікацій на сайті вакансій Glassdoor Елісон Салліван. 

Салліван додає, що компанії, які хочуть найняти крутих спеціалістів та утримати їх якомога довше, мають змінити підхід до найму та умов роботи. 

Відповідно працедавці замисляться про персоналізацію роботи – тобто врахування індивідуальних побажань кожного працівника. Це означає, що універсальні програми можуть відійти в минуле. 

Ентоні Клотц, ад’юнкт-професор менеджменту Техаського університету A&M (США), каже: саме персоналізація роботи може стати ключовим фактором успіху компаній. Клотц пояснює: компанії мають зважати на реалізацію кожного співробітника; адекватне підвищення зарплат; збільшення відпустки з догляду за дитиною.

Також більше уваги приділятиметься емоційному вигоранню і боротьбі з ним. Оскільки ВООЗ визнала вигорання хворобою, скарги на це не можна буде ігнорувати. Тож компанії розроблятимуть програми для боротьби з вигоранням, передбачати сабатикали тощо, щоб співробітники мали змогу набратися сил і не поспішали звільнятися.

Зміна офісних просторів 

У 2019-му ніхто не міг передбачити переважно віддалений формат роботи (окрім тих, хто завжди так працював – для них майже нічого не змінилося). Зараз, у 2022-му, багато компаній ще досі не повернулися в офіс повним складом: деякі залишилися працювати з дому, деякі перейшли на гібридний формат роботи. 

Повноцінного повернення до офісу може й не відбутися, оскільки велика частина працівників готова навіть жертвувати частиною зарплати, щоб зберегти можливість працювати з дому. Щоб мотивувати співробітників щодня їздити до офісу, компанії мають трансформувати робоче приміщення. Такої думки дотримується професор економіки Стенфордського університету (США) Ніколас Блум. 

За словами Блума, для багатьох повернення до офісу стало стресовим: люди не розуміли, навіщо перебувати вісім годин у незручному просторі, якщо ті ж завдання можна виконувати з комфортного дому. Тож офіси, на думку професора, стануть комфортнішими: жодних переповнених кімнат, додаткові зони для відпочинку, більше можливостей для творчості.

Найімовірніше, збережеться і гібридний формат роботи: співробітники матимуть можливість працювати частково з дому, частково з офісу – як би не були проти працедавці.

І трохи невідомості

Передбачення не можуть бути універсальними й точними. Багато чого залежить і від країни, і від самої компанії. Хтось уже давно повернувся до офісу й збирається туди їздити навіть за карантину, хтось повністю перейшов на віддалену роботу. Частина компаній робить усе, щоб залучити найкращих; інша частина вважає, що незамінних співробітників не існує.

У будь-якому разі невизначеність, яку принесла пандемія та інші чинники, залишається. Ми стали значно більше уваги приділяти здоров’ю, опанували формат офлайн-івентів і вже не відчуваємо такої втоми після розмов у Zoom. Та очікувати від 2022-го чогось однозначного не варто, адже все знову може кардинально змінитися – чому нас навчив 2019-й. 

За матеріалами BBC

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь