Спецпроєкти

Киянин організовував незаконне переправлення українських чоловіків через державний кордон


Правоохоронці затримали мешканця Києва, який організував незаконне переправлення українських чоловіків через державний кордон. Про це повідомляє Київська міська прокуратура

Деталі

Слідство з’ясувало, що 41-річний чоловік організував незаконний перетин державного кордону України для громадян, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії правового режиму воєнного стану. Себто це чоловіки віком від 18 до 60 років.

Зловмисник просив за свої послуги від 3000 до 5000 доларів США з людини. Він збирався допомогти перетнути держкордон України з Польщею громадянину призовного віку, від якого отримав 110 тисяч гривень.

За результатами обшуку в авто зловмисника виявили та вилучили 55 тисяч грн та 6100 дол. США, мобільні телефони, довідки військо-лікарської комісії.

Затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловіку може загрожувати до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали про те, як зараз відбувається мобілізація, кого не мають права призивати на загальних умовах і що загрожує за ухилення від повістки.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь