Спецпроєкти

Куди звертатися в Києві, якщо зазнали домашнього насильства?


Із початку повномасштабного вторгнення росії у Києві зареєстровано понад чотири тисячі звернень щодо домашнього насильства. Про це повідомляє Київський міський центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Усього за цей час зареєстровано 4117 звернень, із них 3349 надійшло від жінок, а 768 – від чоловіків.

Куди звернутися в Києві, якщо зазнали домашнього насильства?

Психологи гарячої лінії надають допомогу всім, хто звертається, – незалежно від віку, статі та місця проживання. Усі дзвінки анонімні та безкоштовні.

Телефон працює цілодобово і без вихідних:

  • 044-272-15-00 (з мобільного);
  • 15-00 (зі стаціонарного).

У Києві працює дві «кризові кімнати» для постраждалих та два притулки для жінок, що постраждали від домашнього насильства. За перші три місяці 2021-го в київському притулку перебувало 22 людини – 12 жінок і 10 дітей.

Нагадуємо, що в Україні нещодавно ратифікували Стамбульську конвенцію, яка покликана запобігати насильству стосовно жінок і домашньому насильству.

Основні цілі конвенції: встановлення рівних прав для жінок і чоловіків; знищення будь-яких проявів дискримінації щодо дівчат та жінок; захист жінок від будь-яких проявів насильства, зокрема домашнього; захист усіх людей, які зазнали насилля; запровадження кримінальної відповідальності для тих, хто вчиняє насильство.

Також ми пояснювали, як реагувати, якщо ви стали свідком насильства.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь