Спецпроєкти

У Києві погіршується ситуація з COVID-19 – подробиці


За минулий тиждень у столиці на COVID-19 захворіло вдвічі більше містян, ніж на позаминулому. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Подробиці

З 11 до 17 липня було зареєстровано 112 випадків захворювання, а з 18 до 24 липня – вже 245. Також є тенденція до збільшення госпіталізованих.

Гінзбург закликає не забувати про правила безпеки і вакцинуватися.

Наразі в Києві працює 112 вакцинальних пунктів. Продовжується також робота центрів масової вакцинації у торговельних центрах, а саме: в «Гулівері», «River Mall», універмазі «Україна» та інших.

Нещодавно в Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти COVID-19 усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами.

Для другої бустерної дози рекомендовано застосовувати мРНК-вакцину (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer) з інтервалом щонайменше чотирі місяці після першої бустерної дози.

Інші важливі правила безпеки: за можливості уникати скупчення людей у закритих приміщеннях, в укриттях під час «тривоги» надягати медичні маски, слідкувати за гігієною рук, за найменших симптомів недуги звернутися до лікаря.

Наприкінці зими кількість випадків захворювання на COVID-19 зменшилась: у МОЗ повідомляли, що нова хвиля пандемії коронавірусу в Україні йде на спад. Пік нових випадків захворюваності прийшовся на 3 лютого 2022 року: тоді захворіли 43 778 людей. За добу 5 лютого підтвердили понад 27 тисяч нових випадків.

Раніше ми розповідали про кампанію «Дякуємо серцем», яка присвячена українським медичним працівникам

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь