Спецпроєкти

В «Українському Домі» покажуть фільм «Стоп-Земля»: коли саме?


10 серпня о 18:00 у Кінопросторі Українського Дому відбудеться показ кінострічки «Стоп-Земля». Після сеансу заплановано обговорення. Його учасниками стануть глядачі, режисерка фільму Катерина Горностай та актори.

Подробиці

«Стоп-Земля» називають першим українським мамблкором. Це історія про українських школярів, в житті яких не відбувається дивовижних подій – лише те, з чим дійсно стикаються підлітки у їхньому віці: (не)розділена закоханість, непорозуміння з батьками, відчуття самотності і безпорадності.

Світова прем’єра фільму відбулася на Берлінському кінофестивалі, де «Стоп-Земля» отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» як Найкращий художній фільм конкурсу стрічок про підлітків Generation 14plus. В Україні картина стала тріумфаторкою Одеського міжнародного кінофестивалю (3 нагороди) та Національної премії кінокритиків «Кіноколо» (5 нагород).

Для режисерки та сценаристки фільму Катерини Горностай «Стоп-Земля» стала повнометражним дебютом.

Головні ролі у стрічці виконали непрофесійні актори-підлітки, з якими режисерка та команда працювали в акторській лабораторії: Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов. Зйомки проходили в Києві та Київській області.

Показ фільму

Де: Український Дім, вул. Хрещатик, 2
Коли: 10 серпня о 18:00
Квитки: 70 грн, придбати можна на касі Українського дому або за посиланням. 20% з продажу квитків піде на благодійність.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь