Спецпроєкти

У Києві відбудеться відкриття вуличної виставки «Полк Азов – Янголи  Маріуполя»


14 жовтня об 11:00 на Софійській площі у Києві відбудеться відкриття вуличної виставки «Полк Азов – Янголи  Маріуполя». Виставка присвячена захисникам і захисницям із підрозділу «Азов» Нацгвардії України, які віддали свої життя, обороняючи Маріуполь від російських окупантів. 

Авторка ідеї виставки у Києві про героїв полку «Азов» – Віра Литвиненко, мати бійця полкової розвідки полку «Азов» Литвиненка Владислава з позивним «Вектор».

Подробиці

Виставка триватиме протягом місяця. Усі містяни зможуть дізнатися більше про життєписи полеглих воїнів полку «Азов», найменшому з яких було 18 років, найстаршому – 63 роки. 

Виставка «Полк Азов – Янголи  Маріуполя» складається з інформаційних планшетів, які містять портрет та текст про життєпис Героя. Це 154 світлини, 154 короткі біографії, 154 історії перерваних війною життів. 

Організатори виставки у м. Київ – Віра Литвиненко та родини загиблих воїнів Полку «Азов». За підтримки Міністерства у справах ветеранів України та Київської міської державної адміністрації.
Дата та місце проведення: 14 жовтня – 14 листопада 2022 року, Софійська площа, м. Київ
На час оголошення повітряної тривоги захід припинять, а всіх учасників/-ць запросять пройти в укриття. Найближчі укриття – за адресами вул. Софіївська, 25-б, вул. Рейтарська, 2, вул. Велика Житомирська, 13, вул. Велика Житомирська, 8/14 та станція метро Золоті Ворота. Після закінчення тривоги захід продовжать.

У вересні вдалося повернути з російського полону 215 українців з російського полону, з яких 108 людей – бійці «Азову». П’ятеро командирів захисників Маріуполя залишатимуться в Туреччині до кінця війни за умовами обміну. Вони перебуватимуть під особистим протекторатом турецького президента та в комфортних умовах. Також у них буде можливість проводити особисті зустрічі.

Раніше ми повідомляли про те, що українські діджеї та Repair Together проведуть TOLOKA у Німеччині. Зібрані кошти спрямують на відновлення українських селищ, зруйнованих російськими військами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь