Спецпроєкти

Шістнадцяте грудня: наслідки масованого обстрілу по всій території України


Сьогодні, 16 грудня, рф вчергове обстріляла територію України. Це вже дев’ятий масований обстріл з боку держави-спонсору тероризму за останні три місяці. 

Наслідки обстрілу

​Сьогодні рф випустила по Україні 76 ракет, з них 60 збили сили протиповітряної оборони — такі попередні дані повідомив головнокомандувач ЗСУ Залужний.

Аварійні відключення світла вводяться по всій Україні — ОП. Це пов’язано з прильотами в енергооб’єкти в декількох областях країни. ДСНС, електрики і всі служби працюють на місцях попадань.

«Укрзалізниця» попереджає про знеструмлення через обстріли, 17 поїздів прямують із затримками на понад 30 хвилин.

Київ 

За сьогодні у повітряному просторі Києва зафіксували близько 40 ракет, 37 з них збили сили ППО  повідомляє КМВА. Це була одна з найбільших ракетних атак від 24 лютого.

У зв‘язку з пошкодженнями енергоінфраструктури в усіх районах столиці є перебої з водопостачанням. Фахівці працюють, щоб стабілізувати систему. Про всяк випадок, підготуйте запас питної та технічної води, – повідомив мер Кличко.

Поїзди столичного метрополітену не курсуватимуть до кінця дня  КМДА. Підземні станції працюють як укриття.

Київська область

Внаслідок російської атаки у різних районах Київської області пошкоджено 9 приватних будинків, троє людей отримали поранення  пише ОВА.

Сили протиповітряної оборони збили ворожу ракету поблизу Бучі, повідомив мер міста Федорук.

У Броварах на Київщині уламки ракети впали на приватні будинки, – міський голова Сапожко.

 

Влучання ракет також зафіксували в Коростенській громаді на Житомирщині, повідомив міський голова.

Влада Запорізької області повідомила про 15 влучань російських ракет, наслідки атаки уточнюються ОВА.

Внаслідок влучання ракети у житловий будинок у Кривому Розі 2 людини загинуло, 6 – постраждало, серед них 3 дітей. Під завалами можливо перебуває 2 особи, з них 1 дитина, повідомив заступник голови ОП Тимошенко.

Кіровоградщина також повністю знеструмлена, повідомляє голова ОВА.

рашисти вдарили по Харківщині 10 ракетами  ОВА. Пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури, енергетики та фахівці ДСНС працюють на місцях влучань. Без постраждалих. 

Харків і Харківська область знеструмлені. Більше ніж 1600 населених пунктів залишаються без електрики, повідомив голова ОВА Синєгубов.

окупанти також обстріляли житлові райони Херсона, повідомляє прокуратура. Унаслідок обстрілу загорілися кілька квартир у багатоповерховому будинку. Після ліквідації пожежі виявили тіло загиблого. Також постраждали три людини.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь