Спецпроєкти

Двадцять дев’яте грудня: наслідки масованого обстрілу по всій території України


Сьогодні, 29 грудня, рф вчергове обстріляла територію України. Це вже десятий масований обстріл з боку держави-спонсору тероризму за останні три місяці.

Наслідки обстрілів

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що росія випустила понад 120 ракет по Україні.

Залужний: За попередніми даними, всього було застосовано 69 ракет. Силами і засобами Сил оборони України знищено 54 ракети.

Сили ППО знищили всі 16 ракет, які летіли на КиївКМВА.

Кілька потягів «Укрзалізниці» рухаються із затримкою через часткові знеструмлення на Донеччині, Харківщині, Сумщині, Київщині, Львівщині та Житомирщині.

Після ранкового обстрілу є певні пошкодження об‘єктів генерації та електромереж, повідомляє міністр енергетики України.

Станом на 11:00 складна ситуація на заході країни, Одеському та Київському регіонах

У Києві 40% споживачів столиці після ракетної атаки без світла. Тепло і воду місто подає в штатному режимі — мер Кличко.

Київ  

Близько 6 ранку на Київщині була оголошена повітряна тривога. О 8.25 у столиці пролунали перші вибухи.

Уламки однієї з збитих російських ракет впали на приватних житловий будинок на Осокорках. Туди виїхали рятувальники.

Згодом у КМВА уточнили, що уламки збитих ракет пошкодили два приватних будинки в Дарницькому районі. Також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївському та дитячий майданчик в Печерському районі.

За попередньою інформацією відомо про двох постраждалих в Дарницькому районі. Їм надана перша медична допомога, повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

У центрі міста уламки російської ракети пошкодили автомобіль. Згодом мер Кличко повідомив про трьох постраждалих внаслідок ракетної атаки РФ. Серед них — 14-річна дівчинка. Всіх госпіталізували.

За словами мера, у місті можуть бути перебої зі світлом. Він закликав жителів зарядити телефони та інші пристрої і зробити запас води.

Через падіння уламків ракет на колії на правому березі Києва поїзди міської електрички в напрямку з Дарниці до Центрального вокзалу тимчасово прямуватимуть в об’їзд. 

На Київщині через падіння уламків збитих ракет немає постраждалих. Є незначні руйнування житлових будівель у Вишневій громаді та Вишгородському районі, пошкоджений медичний заклад в Глевасі, повідомив керівник ОВА Кулеба.

В Івано-Франківській області ракета влучила в будинок. Про це повідомив заступник керівника ОП Тимошенко.

90% Львова – без світла. Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Можуть бути перебої з водопостачанням, повідомив міський голова Андрій Садовий.

Частину ракет, які запустив ворог, на Львівщині сили ППО збили. Є загроза повторних ударів — голова ОВА Козицький.

Над Одещиною ППО збила 21 ракету, повідомили в ОВА. Уламки однієї з ракет потрапили у житловий будинок, постраждалих немає. Однак є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури.

В селі Степове на Одещині уламки крилатої ракети влучили у житловий будинок, повідомив заступник керівника ОП Тимошенко.

У Харківській області зафіксували чотири влучання з РСЗВ. Під прицілом критична інфраструктура, повідомляють в ОВА. За інформацією, у місті пролунала серія вибухів, є влучання у Слобідському районі.

 

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь