Спецпроєкти

Meta відновить акаунти Трампа у Facebook та Instagram


Компанія Meta оголосила, що дозволить колишньому президенту Дональду Трампу повернутися до соцмереж Facebook та Instagram через два роки після їх блокування. Про це повідомляє видання The Verge.

Подробиці 

Meta зазначила, що відновить акаунти Трампа протягом наступних тижнів. У випадку нових порушень політики компанії щодо контенту його акаунти будуть додатково заблоковані від одного місяця до двох років «залежно від тяжкості порушення».

«Як правило, ми не хочемо перешкоджати відкритим, публічним і демократичним дебатам на платформах Мета. Особливо в контексті виборів у таких демократичних суспільствах, як Сполучені Штати. Громадськість має чути, що говорять їхні політики – добре і погане,  щоб вони могли зробити усвідомлений вибір», – зазначив президент компанії з міжнародних справ Нік Клег.

Meta оновила свою політику, щоб враховувати контент, який не порушує її правила, але «може заохочувати до насильницької або шкідливої поведінки», на кшталт подій пов’язаних з нападом на Капітолій. Якщо такий контент буде виявлено в майбутньому, компанія обмежить можливості його поширення та доступ акаунту до рекламних інструментів.

Трамп був заблокований у Facebook та Instagram після атаки на Капітолій 6 січня два роки тому. Тоді Марк Цукерберг заявив, що акаунти Трампа були видалені за провокування насильства і схвалення дій бунтівників. Meta стала однією з перших платформ, яка забанила колишнього президента.

Після цих подій Трамп створив власну соціальну мережу – Truth Social. 

Раніше ми розповідали, що 20 листопада Ілон Маск розблокував акаунт Дональда Трампа у твітері. Цю дію він виправдав голосуванням користувачів у своєму опитуванні, чи варто повертати Трампу акаунт. 51,8% з понад 15 мільйонів респондентів відповіли позитивно.

Також ми писали про соцмережу Parler, яку називали твітером для праворадикалів. У соцмережі було чимало прихильників Трампа, якого блокували у всіх інших соцмережах. Також у Parler виявили російський слід. 

Нещодавно Каньє Вест (Yе) заявляв про своє бажання купити соцмережу, але врешті-решт угода не відбулася.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь