Начинки для лаваша: рибні, м’ясні, овочеві – на будь-який смак
Цю традиційну хлібну випічку внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, і не просто так. У Вірменії лаваш – це і їжа, і виделка, і серветка. Лавашем беруть м’ясо, в лаваш його загортають і потім все разом їдять. Завдяки його формі і консистенції в лаваш можна загортати будь-які начинки: це і зручно, і смачно. Ділимося з вами, як зробити начинки для лаваша, щоб вийшло смачно.
Начинки для рулету з лаваша
ЛАВАШ ІЗ СЬОМГОЮ
- лаваш – 1 шт.
- філе слабосоленої сьомги – 200 г
- вершковий сир – 200 г
- кріп – 1 пучок
- лимонний сік – 1 ст. л
Дрібно нарізаємо кріп і змішуємо його з вершковим сиром і лимонним соком. Рибу нарізаємо тонкими скибочками. Змащуємо лаваш сирною масою, викладаємо рибу і звертаємо рулетом. Загортаємо рулет у фольгу і відправляємо на годину до холодильника. Подаємо, нарізавши на шматочки товщиною 3-4 см.
ЛАВАШ З КУРКОЮ І ГРИБАМИ
- лаваш – 2 шт.
- куряче філе – 250 г
- печериці – 250 г
- цибуля – 1 шт.
- м’який вершковий сир – 200 г
- зелень – 50 г
- рослинна олія – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Цибулю, куряче філе і гриби нарізаємо невеликими шматочками. У розігрітій сковорідці з рослинною олією на середньому вогні обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо куряче філе. Готуємо, помішуючи, до рівномірного білого кольору м’яса. Кладемо у сковорідку печериці, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин.
Дрібно нарізаємо зелень і додаємо її в сковорідку. Перемішуємо, знімаємо сковорідку з вогню і даємо охолонути до кімнатної температури. За бажанням суміш перетираємо в пюре у блендері або використовуємо начинку як є.
Розгортаємо лаваш і змащуємо його м’яким сиром. Рівномірно викладаємо курку з грибами, загортаємо лаваш в рулет і відправляємо до холодильника на 1-2 години.
ЛАВАШ ЗІ СВІЖИМИ ОВОЧАМИ
- лаваш – 200 г
- морква, салат, болгарський перець, огірок, пекінська капуста – 200 г
- домашній сир – 2 ст. л.
- гірчиця / аджика – ½ ст. л.
- зелень – пучок
- сіль, перець, приправи – за смаком
Змішуємо домашній сир з гірчицею або аджикою до однорідності. Намазуємо соус на лист лаваша тонким шаром. Моркву натираємо на тертці, інші овочі нарізаємо невеликими кубиками або соломкою, листя салату і пекінську капусту шаткуємо. Зелень крупно нарізаємо.
Рівномірно викладаємо овочі та зелень на лаваш із соусом, солимо і перчимо. Загортаємо в рулет і відправляємо до холодильника на годину. І ось така проста начинка для лаваша допоможе вам зробити вечерю смачною і ситною (тільки не переїдайте вже сильно).
ШИНКА З СИРОМ В ЛАВАШІ
Цей рецепт ми вам вже пропонували в добірці сніданків з лавашем. Подивитися можна.тут.
ЛАВАШ ІЗ ПАШТЕТОМ
Напевно, найкраща начинка для лаваша – паштет на будь-який смак: м’ясний, рибний і вегетаріанський. Якщо одного паштету вам недостатньо, використовуйте його як намазку і доповніть страву свіжими овочами.
Не забувайте, що є ще й солодкі начинки для лаваша – з ними теж можна експериментувати, якщо не уявляєте свій день без чогось солоденького.