Спецпроєкти

Начинки для лаваша: рибні, м’ясні, овочеві – на будь-який смак


Лаваш – не только составляющая шаурмы.

Цю традиційну хлібну випічку внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, і не просто так. У Вірменії лаваш – це і їжа, і виделка, і серветка. Лавашем беруть м’ясо, в лаваш його загортають і потім все разом їдять. Завдяки його формі і консистенції в лаваш можна загортати будь-які начинки: це і зручно, і смачно. Ділимося з вами, як зробити начинки для лаваша, щоб вийшло смачно.

Начинки для рулету з лаваша

ЛАВАШ ІЗ СЬОМГОЮ

  • лаваш – 1 шт.
  • філе слабосоленої сьомги – 200 г
  • вершковий сир – 200 г
  • кріп – 1 пучок
  • лимонний сік – 1 ст. л

Дрібно нарізаємо кріп і змішуємо його з вершковим сиром і лимонним соком. Рибу нарізаємо тонкими скибочками. Змащуємо лаваш сирною масою, викладаємо рибу і звертаємо рулетом. Загортаємо рулет у фольгу і відправляємо на годину до холодильника. Подаємо, нарізавши на шматочки товщиною 3-4 см.

ЛАВАШ З КУРКОЮ І ГРИБАМИ

  • лаваш – 2 шт.
  • куряче філе – 250 г
  • печериці – 250 г
  • цибуля – 1 шт.
  • м’який вершковий сир – 200 г
  • зелень – 50 г
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Цибулю, куряче філе і гриби нарізаємо невеликими шматочками. У розігрітій сковорідці з рослинною олією на середньому вогні обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо куряче філе. Готуємо, помішуючи, до рівномірного білого кольору м’яса. Кладемо у сковорідку печериці, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин.

Дрібно нарізаємо зелень і додаємо її в сковорідку. Перемішуємо, знімаємо сковорідку з вогню і даємо охолонути до кімнатної температури. За бажанням суміш перетираємо в пюре у блендері або використовуємо начинку як є.

Розгортаємо лаваш і змащуємо його м’яким сиром. Рівномірно викладаємо курку з грибами, загортаємо лаваш в рулет і відправляємо до холодильника на 1-2 години.

ЛАВАШ ЗІ СВІЖИМИ ОВОЧАМИ

  • лаваш – 200 г
  • морква, салат, болгарський перець, огірок, пекінська капуста – 200 г
  • домашній сир – 2 ст. л.
  • гірчиця / аджика – ½ ст. л.
  • зелень – пучок
  • сіль, перець, приправи – за смаком

Змішуємо домашній сир з гірчицею або аджикою до однорідності. Намазуємо соус на лист лаваша тонким шаром. Моркву натираємо на тертці, інші овочі нарізаємо невеликими кубиками або соломкою, листя салату і пекінську капусту шаткуємо. Зелень крупно нарізаємо.

Рівномірно викладаємо овочі та зелень на лаваш із соусом, солимо і перчимо. Загортаємо в рулет і відправляємо до холодильника на годину. І ось така проста начинка для лаваша допоможе вам зробити вечерю смачною і ситною (тільки не переїдайте вже сильно).

ШИНКА З СИРОМ В ЛАВАШІ

Цей рецепт ми вам вже пропонували в добірці сніданків з лавашем. Подивитися можна.тут.

ЛАВАШ ІЗ ПАШТЕТОМ

Напевно, найкраща начинка для лаваша – паштет на будь-який смак: м’ясний, рибний і вегетаріанський. Якщо одного паштету вам недостатньо, використовуйте його як намазку і доповніть страву свіжими овочами.

Не забувайте, що є ще й солодкі начинки для лаваша – з ними теж можна експериментувати, якщо не уявляєте свій день без чогось солоденького.

  

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь