Спецпроєкти

Страви з фаршу: 5 простих рецептів нашвидкуруч


Ділимося з вами простими рецептами страви з фаршу – хоч яловичого, хоч курячого, хоч свинячого, будь-якого.

Страви з фаршу

Соус болоньєзе – класика італійської кухні. Приготуйте його і додайте в пасту або зробіть на його основі лазіння. Отже, щоб приготувати цю страву з фаршу, знадобиться:

  • фарш – 0,5 кг
  • копчена грудинка або жирний бекон – 200 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • стебло селери – 1 шт.
  • часник – 2-3 зубчика
  • томатний сік – 1 склянка
  • м’ясний бульйон – 0,5 л
  • червоне сухе вино – 1 склянка 
  • олія – ​​для смаження
  • сіль, перець та інші спеції – за смаком 

Дрібно нарізаємо грудинку або бекон, цибулю, часник, селеру та моркву. Обсмажуємо все у глибокій сковороді. Смажимо на невеликому вогні, поки овочі не стануть м’якими. Слідом додаємо фарш, добре перемішуємо з овочами і залишаємо гасити його, періодично помішуючи і розбиваючи «камочки» фаршу.

Коли м’ясо втратить почервоніння, вливаємо півлітра бульйону та склянку червоного сухого вина, добре перемішуємо, а потім доливаємо склянку томатного соку, солимо-перчимо і посипаємо улюбленим спеціями. Знову заважаємо і залишаємо гасити на повільному вогні годину-півтори, поки суміш не загусне.

Страви з фаршу в духовці

Пирог с мясом станет отличным решением для тех, кто не хочет долго возиться с готовкой. Главное – купить готовое тесто. И тогда для приготовления блюда из фарша в духовке понадобятся:

  • слоеное тесто — 500 г
  • мясной фарш — 300 г
  • чищеная тыква — 300 г
  • сметана — 2 ст. л.
  • соль, перец — по вкусу
  • молотый кориандр — по вкусу
  • яйцо — 1 шт.

Тыкву натираем на мелкой терке. Смешиваем тыкву с фаршем, добавляем сметану, соль, перец, кориандр и все хорошо вымешиваем. Тесто тонко раскатываем, в центр выкладываем начинку. Складываем тесто конвертом, защипываем края. Смазываем пирог яйцом и ставим в нагретую до 200 градусов духовку. Выпекаем около получаса.

Страви з фаршу на святковий стіл

Мексиканські тако

Тако – традиційна страва Латинської Америки. Конвертики з кукурудзяного коржа, начинені м’ясом, зеленню та дрібно рубаними овочами можуть стати як легким перекушуванням, так і повноцінним обідом або вечерею. До того ж їх можна подати до святкового столу і гості точно залишаться задоволеними.

Нам знадобляться:

  • фарш – 400 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • синя цибуля – 1 шт.
  • помідори -2 шт.
  • кінза або петрушка – невеликий пучок
  • сіль, перець – за смаком
  • олія
  • тако (кукурудзяні коржики)

Фарш обсмажуємо разом з дрібно рубаною цибулею. Смажимо, поки не випарується вся рідина, а цибуля не стане м’якою. Помідори, зелень і синя цибуля дрібно рубаємо ножем. Солимо, перчимо, збризкуємо олією, добре перемішуємо. У коржики викладаємо готовий фарш, зверху – овочеву суміш. За бажанням можна додати свій улюблений соус.

Страви з яловичого фаршу

Чилі кон карне

Ще одна традиційна латиноамериканська страва, цього разу щось середнє між супом і підливою. Чилі кон карне можна їсти і як самостійно страву, і як добавку до відвареного рису.

  • квасоля – 1 склянка
  • яловичий фарш – 500 г
  • болгарський перець – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • помідори – 5 шт. (великих)
  • перець чилі – до смаку
  • сіль, перець – за смаком
  • цукор – 1 год. л.
  • томатний сік – 2 склянки
  • запашні трави та спеції – за смаком
  • олія

Квасоля (будь-яку, особливо це стосується червоної) складаємо в каструлю, заливаємо водою і залишаємо на ніч. Води потрібно налити так, щоб вона добре покривала квасолю – зерна мають властивість убирати рідину. Вранці зливаємо залишки води, промиваємо квасолю та знову заливаємо водою. Ставимо на сильний вогонь. Кришкою закривати каструлю не потрібно. Варимо близько 1,5 години. Помішувати боби не потрібно, але слідкуйте за рівнем води: її треба періодично підливати. Готова квасоля повинна бути м’якою – якщо через півтори години вона ще тверда, проваріть її ще 20 хвилин.

У глибокій сковороді нагріваємо масло, обсмажуємо фарш. Коли м’ясо пустить сік і почне підрум’янюватися, покладіть його в каструлю. Цибуля, морква, часник та болгарський перець дрібно ріжемо. Обсмажуємо в маслі, що залишилося від м’яса. Обсмажені овочі перекладаємо у каструлю до м’яса. Помідори надрізаємо і обдаємо окропом. Залишаємо в гарячій воді на пару хвилин, потім дістаємо та знімаємо з них шкірку. Ріжемо дрібними кубиками, додаємо в каструлю з м’ясом та овочами. Додаємо сіль, перець чилі за смаком та улюблені сухі трави та прянощі. Заливаємо томатним соком, присипаємо цукром та добре перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо гасити хвилин на двадцять. Додаємо відварену квасолю і гасимо ще хвилин 15-20.

Страви з фарша і картоплі

Фрикадельки

Суп із фрикадельками – чому б і ні? Якщо не робити засмажку з цибулі та моркви, виходить дуже легкий супчик, який до того ж готується супер-пупер-швидко.

  • фарш – 300 г
  • вода – 3 л
  • морква – 1 шт.
  • картопля – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • зелена цибуля – 6-7 пір’я
  • кріп – 2-3 гілочки
  • сіль, перець – за смаком
  • макарони – за смаком

Фарш солимо, перчимо, додаємо в нього яйце і добре вимішуємо. Формуємо маленькі фрикадельки і кидаємо їх в каструлю з киплячою водою. Туди ж додаємо дрібно нарізану моркву. Через пару хвилин додаємо в каструлю нарізану маленькими шматочками картоплю. Даємо закипіти, варимо хвилин десять, після чого додаємо дрібні макарони. Варимо ще хвилин сім. Додаємо дрібно рубану зелену цибулю і кріп, вимикаємо плиту і даємо настоятися супу.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь