Спецпроєкти

Гайд з безпечного сексу для геїв


Розповідаємо про правила безпечного сексу для гомосексуалів. На bit.ua триває тиждень сексу: в нас уже виходив гайд для лесбійок, а сьогодні публікуємо матеріал, який стане в нагоді і для всіх гомо- і гетеросексуальних пар, які не проти анальної секс-практики. 

Принцип згоди. Так, ми про це вже казали і повторюватимемо в кожному сексгайді. Це – найважливіше, те, з чого має все починатися. Якщо згоди немає, партнер не хоче сексу – сексу не має бути. Жодного тиску, шантажу, вмовлянь та ігнорувань бажань/потреб іншої людини. Це правило універсальне для всіх. 

Змазка для анального сексу. Якщо ви практикуєте чи тільки плануєте його практикувати, змазка точно знадобиться. Пряма кишка не має природної змазки, тож секс без лубриканта може призвести до мікротріщин, травм, та і сам процес не буде надто приємним – навіть якщо ви займаєтеся лише фінгерінгом (пестощі пальцями). Тож беріть змазку і не сумнівайтеся. Краще – на водній чи силіконовій основі, бо саме вони ідеально поєднуються з наступним пунктом нашого гайду.

Презервативи. Так, вони теж обов’язкові, якщо ви займаєтеся анальним/оральним сексом. Через анальний контакт найчастіше заражаються ВІЛ, адже тонку слизову прямої кишки легко травмувати, і через ранки вірус зі спермою може потрапити до крові. Також бар’єрна контрацепція захистить від гонореї, хламідіозу, гепатитів А, В і С, кишкової палички, шигели, сальмонели та кампілобактеру. Головне – не забувайте про нормальну змазку, не використовуйте замість неї олію чи вазелін: вони руйнують структуру латексу, і презерватив може порватися. На сексіграшки, до речі, також краще надягати кондом.

Якщо ж у партнера відкрита форма захворювання із сипом, то вірогідність заразитися зростає навіть за умови використання презервативів. Тож доки з хворобою не буде покінчено, краще відмовитися від сексу.

Незахищений оральний секс також підвищує ризик зараження. ВІЛ через оральні пестощі передається рідко, а от інші венеричні хвороби – сифіліс, гонорея, хламідіоз тощо – запросто.  

Походи до лікаря. Аналізи здавати обов’язково. Нерідко венеричні хвороби у чоловіків довго не проявляються, тож ви можете навіть не підозрювати, що заразилися. І звісно, не варто ігнорувати зуд, печіння, біль при сечовипусканні, сип на інтимних органах і навколо них, жовтуваті або зеленуваті, неприємні на запах виділення із сечовипускального каналу. Біль там, де мошонка, дискомфорт під час сексу, збільшення лімфовузлів – також привід завітати до лікаря.

Краще пошукати френдлі лікаря, з яким ви зможете відверто обговорити особливості власного сексу та не боятися осуду чи навіть цькування з його боку. Це можна зробити в ЛГБТ-спільнотах. Проблема в тому, що в маленьких містах такого лікаря може просто не знайтися.

Прислухання до власних відчуттів. Не всім геям може подобатися анальний секс. Це доволі специфічна практика, до якої треба підходити усвідомлено та готуватися до неї. Якщо ви дотримувалися всіх порад і при цьому анальний секс вас зовсім не надихає або навіть неприємний,  подумайте про інші секс-практики. Може, варто спробувати фінгерінг або надати перевагу оральному сексу. Можна, врешті просто пестити один одного – це теж приносить неабияке задоволення. 

Є пари, для яких секс не на першому місці (хтось із закоханих – асексуал або обидва просто не ставлять інтимний зв’язок до переліку пріоритетів). У цьому немає нічого страшного – це природно. Найголовніше в стосунках – це довіра та комфорт обох людей. Якщо секс до цієї зони комфорту зовсім не входить, не варто себе змушувати його полюбити. 

Обговорюйте власні бажання та переживання з партнером та вислуховуйте його. Не вмовляйте близьку людину на неприйнятні для неї сексуальні практики. Якщо певні проблеми вирішити самостійно не виходить, можна записатися до сексолога. 

Любіть один одного і не забувайте про правила безпеки.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь