Спецпроєкти

Перший досвід. Як підготуватися до кінквечірки


Поняття «кінк» у сексології  часто використовують для опису нестандартних сексуальних вподобань, тобто практик, відмінних від звичних для більшости людей. Ми вже з’ясували в чому різниця між кінком та сексуальними відхиленнями, тим самим спростувавши стереотип, що любов до нестандартних сексуальних бажань — це обов’язково нездоровий психічний стан. 

Насправді у світі безліч людей, які обирають нестандартні способи  досягнення оргазмів. Тому вони з метою знайти однодумців та розділити з ними сексуальне задоволення організовують і проводять так звані кінквечірки по всьому світу. Це можуть бути вечірки в спеціальних клубах, які майже ніяк не відрізняються від звичайних нічних клубів, або закриті вечірки, на які можна потрапити лише з попередньою реєстрацію чи особистим запрошенням, або ви самі можете стати організатором такої вечірки.

Нещодавно ми писали про досвід українки, яка відвідала найпопулярніший кінкклуб Європи та побувала на своїй першій кінквечірці. Тоді Саша відповіла на цікаві нам запитання та поділилася порадами, як правильно ходити на кінквечірки (особливо коли це для вас вперше). Можливо, надихнувшись цією розповіддю або просто прагнучи нового, ви теж вирішили вирушити на таку подію. Це також цікавий спосіб відсвяткувати День закоханих. Зі своєю парою чи наодинці — весела ніч вам гарантована. 

«Ти можеш бути клерком, а потім надягти рожеву перуку і костюм. І там ти розумієш, що незалежно від статі, віку, орієнтації, всі люди однакові і хочуть насолоджуватися життям, класними вечірками і тим, що навколо нас», — ділиться з нами Саша.

Для того щоб почуватися комфортно, в безпеці, отримати максимальне задоволення від вечірки та бути впевненими, що ви зробили правильний вибір, ми зібрали для вас детальний гайд з порадами та рекомендації для новачків у кінкком’юніті. 

Зберіть достатньо інформації про вечірку

Є безліч різновидів досягнення оргазмів, способів, за допомогою яких це стає можливим, та вподобань, які ми обираємо для себе. Так само і з кінквечірками: тут кожен може знайти своє, незважаючи на те, що вам подобається — латексне вбрання чи старовинні маскарадні маски. Саме тому так важливо дізнатись усі подробиці перед відвідуванням вечірки. 

Кожна кінквечірка має свою тему. На основі цієї теми ви обираєте своє вбрання. Діє відповідний дрес-код, також можуть бути вистави або інтерактив, де кожен з гостей може проявити себе. Навряд чи вам сподобається БДСМ-вечірка з підвішуванням, якщо ви ніколи цього не хотіли і не маєте бажання починати. Тому слід дізнатись усі подробиці (на сторінках соцмереж з оголошенням вечірки особисто в організаторів). 

З’ясуйте питання безпеки

Ми не втомлюємося повторювати про те, як важливо займатися захищеним сексом та піклуватися про своє інтимне здоров’я. Таке саме ставлення має бути і в людей, що організовують та відвідують кінквечірку. Для того щоб перевірити надійність події, перегляньте в оголошенні, чи зазначатено там, що секс буде захищений і що це правило вечірки. Найнадійніший метод контрацепції тут — це презерватив (зазвичай це входить у вартість запрошення, і презервативи мають бути надані безкоштовно, але про всяк випадок майте завжди при собі свої).

Крім цього, повинен бути оголошений загальний список правил, яких мають дотримуватися відвідувачі. Кожна людина має свої межі комфорту та, наскільки б толерантними ми не були, в кожного з нас різні бажання. Саме тому необхідно бути впевненими, що всі сексуальні практики на вечірці вас не злякають. Якщо ви не готові до сексу втрьох або з більшою кількістю партнерів, або якщо ви не хочете відчувати на собі домінування інших — ви маєте на це повне право. Можливо, вам підійде інша вечірка. 

Не бійтесь розмовляти з організаторами 

Якщо ви знайшли сторінку чи оголошення про вечірку, де зазначені організатори, і у вас ще залишилися запитання без відповідей — сміливо зверніться до людей, які створюють цю вечірку. Поспілкувавшись із ними ви можете скласти враження про загальну ідею вечірки, дізнатися, яку мету мали організатори, створюючи її та знайти відповідь на будь-яке запитання, яке турбує. Врешті-решт зі ставлення цих людей до вас та взагалі з вашого спілкування ви одразу зрозумієте, чи приємні вони вам. Це як прийти в гості до знайомих — ви обираєте тих людей, які викликають у вас симпатію. А коли йдеться про інтимну близькість, то тим більше. Зазвичай ці люди відрізняються відкритістю та ввічливістю, саме це дарує відчуття безпеки та комфорту, бажання спробувати відвідати їхній захід. Зверніть на це увагу. 

Пам’ятайте про дрес-код

Кінквечірка — це не лише секс (загалом тільки тому, що ви прийшли на кінквечірку, не означає, що секс обов’язковий), це також можливість виразити себе через одяг та костюм. Ідея таких вечірок — це свобода бути собою або, навпаки, спробувати нову незвичайну для себе роль. Саме тому анонсують теми окремих вечірок і важливо їх дотримуватись. Наприклад, у кінкклубах на вході вас можуть не пропустити на вечірку, якщо ви не притримувались  дрес-коду. Необхідно поважати правила вечірки. 

«Головна умова — це бути кінкі, латекс та шкіра — безпрограшний варіант», — порада від Саші. 

Якщо ви вирішили піти до клубу (наприклад, до Kit Kat у Берліні), але не хочете йти в костюмі по вулиці, то можна взяти їх із собою та показати на вході охоронцям, а вже всередині переодягтися. Ви теж можете так зробити. 

Обирайте тих, хто вам подобається

Як і у звичайному житті, хтось може викликати в нас збудження, водночас інші не здаються нам привабливими. І це цілком нормально, кожен з нас має право обирати собі партнера/-рів (-рку/-рок), які нам подобаються. 

Люди на кінквечірках — це такі ж звичайні люди, яких ми зустрічаємо щодня: хтось може викликати в нас інтерес, а хтось — ні. Важливо усвідомлювати, що тільки через те, що ви на одній вечірці, ви не мусите подобатися кожному гостю, так само як і він/вона вам.

 Запросіть друга/подругу

Якщо ви не маєте постійного партнера/-рку, але не хочете відвідувати вечірку наодинці, запропонуйте другу/подрузі піти з вами. Звичайно, це має бути людина, з якою ви почуваєтеся комфортно та яка толерантно ставиться до ваших вподобань та вподобань інших людей. Можливо, хтось із ваших друзів теж хотів піти на кінквечірку, але не наважувався через відсутність компаньйона. Необов’язково мати стосунки, щоб спробувати кінквечірку. А може, саме там ви познайомитесь із кимось цікавим. До речі, як і на звичайній вечірці, приємна компанія — це вже гарантія гарного настрою. 

Пам’ятайте, що займатися сексом — необов’язково 

«Насправді більшість людей приходить провести весело час», — Саша.

Ви не даєте нікому обіцянок та не зобов’язані робити щось, чого насправді не хочете. Кінквечірка — це не завжди секс. Насправді якщо це відбувається у клубі, багато хто приходить послухати музику, потанцювати, показати свій костюм та познайомитися з цікавими людьми. 

Звісно, не варто дивитися на людей, що займаються сексом, та змушувати їх почуватися некомфортно, варто поважати чужий особистий простір навіть тут. Якщо ви збуджені, але не готові до статевого акту, мастурбація — це гарна ідея. Головне, щоб вам та іншим у цей момент було комфортно. Якщо ви не відчуваєте збудження, це нормально, проводьте час на вечірці так, як хочете ви.

Не бійтесь казати «ні» та будьте готові до відмов

Якщо хтось звертається до вас із пропозицією, яка вам нецікава, не бійтеся відмовити. Пам’ятайте, що будь-де, на вечірці чи в клубі, чи в ліжку з людиною, ви маєте повне право сказати «ні». Навіть якщо ви вже голі, навіть якщо ви вже почали займатися сексом, але в якийсь момент зрозуміли, що передумали, — це нормально. Так само може бути і з іншою людиною. Не варто тиснути на когось або ображатись,  почувши відмову. Ми маємо право самостійно вирішувати, що, коли та з ким хочемо робити. 

Не зловживайте алкоголем та іншими речовинами 

Секс під дією наркотиків — це не зовсім гарна ідея і поза вечіркою. А коли йдеться про зустріч не тільки двох людей, більшість із яких вам незнайомі, краще залишатися тверезим та повністю усвідомлювати, що з вами відбувається. Звісно, один-два келихи, для того щоб почуватися сміливіше, — це цілком нормально, але не зловживайте.

Уважно ставтеся до свого самопочуття

Так, це ваша перша кінквечірка і це цілком природно, що ви можете хвилюватися. Крім того, не щодня побачиш людей у костюмах або напівоголеними. Не варто соромитися своїх хвилювань. 

«Я готувалася до якогось шоку, ну типу як mental breakdown. Так, коли я тільки зайшла, щось таке відчула, але це дуже швидко минуло. Атмосфера така невимушена», — Саша.

Якщо ви розумієте, що шоковані, відійдіть на деякий час, наприклад, до вбиральні, усвідомте. чи комфортно вам, чи все добре, чи, може, ви хочете піти. Дізнатися, чи підходить вам вечірка, можна тільки спробувавши це особисто, врешті-решт — це досвід. Сприймайте його позитивно. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь