Спецпроєкти

Страви з яєць, які зберуть купу лайків у Instagram


Обычное яйцо способно принести любому из нас миллионы лайков. Страшно подумать, сколько лайков будет, если это яйцо правильно приготовить, оформить красивую подачу и сделать потом еще классную фоточку.

Нагадаємо, колись соцмережі збожеволіли через фотографію яйця. Знімку курячого яйця, опублікованому в Instagram-профілі world_record_egg, поставили лайк понад 50 мільйонів людей. Це фото тоді побило рекорд американської моделі Кайлі Дженнер, чия фотографія набрала понад 18 мільйонів лайків та вважалася найпопулярнішим знімком в історії соцмережі.

Зараз пристрасті навколо яйця – конкурента Кайлі Дженнер вщухли, а ми тим часом ділимося з вами рецептами страв з яєць, які теж здатні принести вам купу лайків – якщо не мільйон, то пару сотень точно.

Страви з яєць

Яєчня у хлібі

  • хліб для тостів
  • яйця
  • олія
  • сіль, перець

У шматочках хліба робимо дірки за допомогою склянки. Викладаємо хліб на змащене маслом лист, вбиваємо в кожну дірку по яйцю. Присипаємо сіллю та перцем і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Запікаємо, доки яйця не стануть потрібної вам консистенції.

Страви з яєць на свято

Шакшука

Фото: cookinglight.com

  • яйця – 4 шт.
  • помідор – 4 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • перець чилі – 1 шт.
  • зелень – за смаком
  • олія
  • сіль, перець – за смаком
  • мелений кмин – щіпка

Помідори миємо та робимо хрестоподібні надрізи. Заливаємо томати окропом, через 2-3 хвилини знімаємо шкірку та нарізаємо невеликими кубиками. Також дрібно нарізаємо болгарський перець та цибулю. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ній цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до неї перець і готуємо 5 хвилин. Часник та чилі нарізаємо, попередньо очистивши гострий перець від кісточок. Додаємо в сковороду спеції, чилі та часник і смажимо ще 5 хвилин, постійно помішуючи.

Потім додаємо на сковороду порізані помідори та гасимо на середньому вогні 10 хвилин. Пробуємо на смак, при необхідності додаємо сіль. Робимо в овочевому соусі чотири заглиблення за допомогою ложки та вбиваємо туди яйця. Солимо і перчимо, готуємо до білого кольору білків, жовтки повинні залишитися рідкими. При подачі посипаємо дрібно рубаною зеленню – кінзою або петрушкою.

Дієтичні страви з яєць

Яйця, запечені в авокадо

Фото: joyfulhealthyeats.com

  • авокадо – 2 шт.
  • яйця – 4 шт.
  • бекон – 2 скибочки
  • сіль, перець – за смаком
  • олія
  • зелень – для подачі

Бекон дрібно рубаємо ножем і обсмажуємо в невеликій кількості олії до золотистого кольору. Авокадо миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки. Вбиваємо у кожну половинку авокадо по яйцю, додаємо смажений бекон. Солимо, перчимо, викладаємо у форму для запікання. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. При подачі посипаємо дрібно рубаною зеленню.

Страви з яєць в мікрохвильовці

Яєчні мафіни

Фото: spendwithpennies.com

  • яйця
  • броколі
  • томати
  • болгарський перець
  • сіль, перець
  • олія

Овочі миємо, дрібно рубаємо ножем. Яйця збиваємо із сіллю та перцем. Форму для кексів змащуємо олією. На дно кожної форми викладаємо овочі, заливаємо їх яєчною сумішшю. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. За бажання овочі можна замінити шинкою, печеним м’ясом або слабосоленим лососем.

Страви з яєць і картоплі

Тости з яйцем пашот

Фото: killingthyme.net

  • яйця – 2 шт.
  • хліб – 2 шматочки
  • стиглий авокадо – половинка
  • варена картопля – кілька скибочок;
  • слабосолений лосось – 2 скибочки
  • лимон – часточка
  • сіль, перець – за смаком

Готуємо яйце пашот. Про те, як приготувати яйце пашот, ми вам уже розповідали. Детальну інструкцію можна переглянути тут. Картопля варимо і ріжемо на скибочки. Хліб підсушуємо в тостері або на сковороді без олії. Викладаємо на хліб порізаний авокадо та лосось, збризкуємо лимонним соком. Кладемо скибочки вареної картоплі. Викладаємо зверху яйце пашот і посипаємо сіллю та свіжомеленим чорним перцем.

Страви з білків яєць

Яйця в йогурті

Фото: gourmandeinthekitchen.com

  • несолодкий йогурт – 1 склянка
  • яйця – 2 шт.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • свіжий шпинат – 2 горсти 
  • олія – ​​2 ст. л.
  • солодка паприка – 1 ч. л.
  • кайенський перець або перець чилі – ¼ ч. л.
  • сіль – щіпка

У глибокій мисці змішуємо йогурт, лимонний сік, сіль та перець. Отриману суміш розділяємо на 2 тарілки та відставляємо убік. Листя шпинату опускаємо в киплячу підсолену воду на одну хвилину. Потім дістаємо щипцями або шумівкою і даємо стекти шпинату, щоб видалити зайву воду. У сковороду наливаємо масло, паприку, кайенський перець (або чилі) і дрібку солі. Перемішуємо і нагріваємо на середньому вогні, поки суміш не пустить аромат (близько 30 секунд).

Готуємо яйця пашот (5 способів приготування яєць пашот дивіться тут). Готові яйця викладаємо у тарілки з йогуртом. Додаємо бланшировану шпинат і збризкуємо все теплою олією з паприкою та гострим перцем.

Другі страви з варених яєць

Яйця по-шотландськи

Фото: incredibleegg.org

  • фарш
  • перепелині яйця
  • сіль, перець 
  • олія
  • панірувальні сухарі

Яйця відварюємо та чистимо від шкаралупи. Фарш солимо, перчимо, добре вимішуємо. Формуємо з фаршу коржі, в середину кожного коржика кладемо по яйцю. Отримані котлетки обвалюємо в панірувальних сухарях. Викладаємо на розпечену сковороду і смажимо у великій кількості рослинної олії до золотистого кольору з усіх боків. Перед подачею викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь