Спецпроєкти

У Києві збираються заснувати Центр гуманного поводження з тваринами


У Києві з’явиться міжвідомчий Центр гуманного поводження з тваринами. Про це повідомляють у КМДА.

Рішення про заснування центру ухвалили під час засідання Комісії з питань захисту тварин при Департаменті міського благоустрою. 

На засіданні були присутні депутати Київміськради, власники найбільших столичних притулків для тварин, а також волонтери й зоозахисники.

Якими проблемами займатиметься центр?

Директор Департаменту Тимур Ткаченко зазначає, що всі, кому небайдужа доля тварин, мають об’єднуватися, щоби створити комфортні умови для життя тварин у Києві.

Головним завданням центру є оперативна реакція на виклики та розв’язання проблем, які виникають через недбале і жорстоке поводження с тваринами.

От як коментує створення Центру голова Комісії Олександра Мезінова:

«Містяни мають відчувати безпеку, а тварини – дбайливе та гуманне ставлення. Тому ми звертаємося до керівництва КМДА та органів Національної поліції в Києві з проханням активізувати взаємодію у сфері захисту тварин».

Редакція bit.ua вже розповідала про те, що потрібно знати майбутнім власникам/-цям тварин, які збираються взяти кота чи собаку з притулку. Спеціально для нашого видання спеціалістка з поведінкової ветеринарії Ксенія Олійникова пояснювала, як правильно підготувати квартиру до появи чотирилапого друга. 

Також Ксенія розповідала, як підготуватися самим, що потрібно знати про тварин із притулків і як коригувати їхню поведінку.

Корисним для власників/-ць тварин буде матеріал про те, як допомагати тваринам у спеку – усе ж таки літо не так і далеко, як нам здається. У тексті розповідаємо, як зрозуміти, що кіт/собака страждає через спеку і йому потрібна допомога – і пояснюємо, як цю допомогу правильно надавати.

Однією із запорук здоров’я тварини є стерилізація. За цим посиланням пояснюємо, чому не варто боятися стерилізувати котів і собак, а також як це розв’язує проблему безпритульних тварин.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь