Спецпроєкти

6 боулов, які легко можна приготувати вдома


Любите боули? Чому б тоді не приготувати їх вдома? Тим більше що справ тут на п'ять хвилин.

Що таке боул?

Для тих, хто не в курсі: боул – це тарілка. Звичайна глибока тарілка, яка у нас називається супова миска. Різниця лише в тому, що у нас в таких мисках подають суп або невелику порцію якогось салату. На заході ж в глибоких тарілках подають все на світі: сніданки, обіди та вечері, фрукти, салати і каші, а також м’ясо, рибу і морепродукти.

Ділимося з вами рецептами боулов на будь-який смак – з лососем, куркою, грибами, фруктами і овочами.

Боул з лососем

  • лосось
  • відварений рис
  • авокадо
  • огірок
  • цукіні
  • сіль, перець
  • кунжут 
  • соєвий соус
  • рослинна олія

Шматок лосося поливаємо соєвим соусом, загортаємо в фольгу і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку на півгодини. Цукіні обсмажуємо на грилі або в невеликій кількості рослинного масла. Авокадо і огірки ріжемо дольками. На дно глибокої миски викладаємо рис, зверху кладемо цукіні, авокадо, огірки і запечену рибу. Бризкаємо соєвим соусом і посипаємо насінням кунжуту.

Боул з куркою

  • куряча грудка – 1 шт.
  • рис – 0,5 склянки
  • консервована кукурудза – 2 ст. л.
  • консервована червона квасоля – 2 ст. л.
  • помідор – 1 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • рослинна олія
  • зелень – за бажанням

Рис відварюємо до готовності. Курку миємо, натираємо сіллю і перцем. Викладаємо на розпечену і змащену маслом сковороду і смажимо з двох сторін до золотистого кольору. Готове м’ясо нарізаємо шматочками. У глибоку миску викладаємо рис, курку, додаємо квасолю, кукурудзу і нарізані дрібними кубиками помідори. За бажанням можна додати зелень – кінзу, петрушку, салатне листя.

Смузі-боул

  • заморожений банан – 2 шт.
  • мигдальна паста – 1 ст. л.
  • какао – 1 ст. л.
  • кокосове молоко – 1 склянка
  • рисове або мигдальне молоко – 1 склянка
  • полуниця, кокосова стружка, горіхи – для подачі

Відправте всі інгредієнти для смузі в блендер і змішайте на високій швидкості до однорідної текстури. Готове смузі перелийте в глибоку миску, прикрасьте полуницею, кокосовою стружкою і горішками.

Будда-боул

Коротка довідка – для будда-боулу важливі пропорції: 20% крупи, 20% готових овочів і 30% – свіжих. Ще 10% можна заповнювати соусом (бажано з невеликим додаванням цукру або без цукру зовсім), насінням (наприклад, лляним або кунжутом) і горіхами.

Ось рецепт простого і смачного будда-боулу:

  • кускус
  • салат айсберг
  • помідори
  • огірки
  • тофу
  • цукіні
  • рослинна олія
  • соус за смаком

Кускус залийте окропом на 5-7 хвилин – за цей час він уже встигне дійти до готовності.

Салат, огірки і помідори наріжте акуратними кубиками.

Тофу слід обсмажити до золотистої скоринки – можна обваляти його в борошні або кукурудзяному крохмалі. Разом з тофу прожарьте і цукіні, нарізану кубиками або смужками.

Всі продукти помістіть в одну велику тарілку і додайте соус за смаком – це може бути і грецький йогурт зокрема.

Боул з гречаною кашею і грибами

  • гречана каша
  • гриби
  • брюсельська капуста
  • помідори
  • рослинна олія
  • вершкове масло
  • сіль, перець

Гречану кашу заливаємо водою в співвідношенні 1 до 2, ставимо на плиту і варимо до готовності. Коли буде готова, додаємо сіль-перець за смаком, вершкове масло і добре перемішуємо. Брюссельську капусту опускаємо на 5 хвилин в киплячу підсолену воду, після чого відразу відкидаємо на друшляк. Гриби крупно ріжемо, солимо, перчимо і обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла. Всі інгредієнти складаємо в глибоку миску, додаємо нарізані помідори і подаємо.

Фруктовий боул з домашньою гранолою

  • улюблені фрукти та ягоди
  • кефір або несолодкий йогурт
  • домашня гранола
  • мед або сироп

Готуємо гранолу. Про те, як приготувати гранолу в домашніх умовах, ми вже розповідали, покроковий рецепт можна подивитися тут. Готову гранолу викладаємо в глибоку миску, додаємо трохи йогурту або кефіру. Зверху викладаємо улюблені фрукти і ягоди. За бажанням можна додати мед або сироп.

Тропічний боул

  • авокадо – 1 шт. 
  • манго –  1 шт. 
  • маракуя – 1 шт.
  • горіхи, лайм, полуниця – для прикрашання
  • чорний кунжут або насіння чіа

У блендері змішуємо м’якоть манго, авокадо і маракую. Під час збивання додаємо трохи води. Прикрашаємо горіхами, порізаною полуницею, лаймом і посипаємо насінням чіа або чорним кунжутом.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь