Спецпроєкти

Сніданки для схуднення: прості та смачні рецепти


Якщо вранці у вас немає часу або бажання на приготування їжі, а ще ви хочете схуднути – підкидаємо сніданки для схуднення. Тут будуть рецепти корисних сніданків для схуднення. Ці низькокалорійні сніданки для схуднення легко готувати, до того ж вони корисні.

Сніданки для схудення

Грецький йогурт з фруктами чи ягодами

На приготування цього сніданку у вас піде менше хвилини. Адже все, що потрібно зробити – це змішати в тарілці порцію грецького йогурту і додати улюблені фрукти або ягоди до смаку. Швидко, смачно та корисно – і сніданок для схуднення готовий.

Пудинг з чіа

Ідеальний сніданок для схуднення, до того ж, дуже корисний. Змішайте одну склянку молока з насінням чиа і поставте на ніч у холодильник. Коли ви прокинетеся, сніданок вже буде готовий. Для різноманітності смаку додайте горішків чи сезонних фруктів.

Якщо ви веган/-ка, можете замінити звичайне молоко будь-яким рослинним – вівсяним, гречаним, соєвим, мигдальним, рисовим і т.д.

Салат з копченим лососем

Для багатого білком та корисними жирами сніданку багато зусиль не потрібно – наріжте зелені овочі та листя салату та змішайте зі шматочками копченого лосося. За бажання можна додати авокадо.

Смузі

Це смачний та дуже практичний варіант сніданку, адже ви можете взяти його з собою. Більше того, варіанти приготування смузі не обчислити – вибирайте фрукти або овочі на ваш смак, додавайте мед або порошковий протеїн і не забувайте контролювати калорійність, якщо ви на дієті.

Гречана каша на сніданок для схуднення

Багато хто звик, що гречана каша – це скоріше страва на обід чи вечерю. Але насправді гречка на сніданок для схуднення – гарний та корисний варіант. У ній достатньо білків, жирів та складних вуглеводів, причому вони знаходяться у відповідному балансі. Крім того, у гречці є клітковина, необхідна для очищення організму.

Гречку для схуднення краще не варити, а запарювати чи замочувати. Вона готуватиметься довше, при цьому краще допоможе схуднути, ніж відварена гречка.

Замочувати гречку можна в кефірі: для цього невелику порцію крупи заливають кефіром і ставлять у холодильник на 8-10 годин, тобто на ніч. На ранок гречка буде готова, і ви отримаєте сніданок для схуднення.

Також гречку можна залити просто теплою водою та залишити на ніч. За смаком до неї можна додавати овочі чи сухофрукти.

Попереджаємо – гречку для схуднення краще не приправляти ні сіллю, ні олією.

Вівсянка на сніданок для схуднення

Ще один варіант приготування сніданку ввечері – вівсянка на сніданок для схуднення. Це дуже зручно, адже вам зовсім не потрібно витрачати час з ранку.

Як приготувати вівсянку на сніданок для схуднення? Залийте вівсяні пластівці натуральним йогуртом або молоком і залиште в холодильнику на ніч, а вранці додайте фрукти, горіхи та ложку меду.

Крім того, якщо у вас є час, вівсянку можна відварити – наприклад, з яблуками. Якщо візьмете вівсянку гарного сорту, вона буде дуже смачною. Головне – не додавайте до неї цукру, адже через це підвищуються і калорійність, і глікемічний індекс.

Гранола

Цей сніданок можна купити: гранола продається у багатьох магазинах у різних варіантах. По суті, це та сама вівсянка, тільки підсушена і зі шматочками фруктів або ягід. Але якщо ви харчуєтеся схуднути – уважно читайте етикетки та склад, тому що інгредієнти часто можуть бути дуже калорійними.

Ось рецепт, як приготувати гранолу вдома – його можна почитати за посиланням.

Білковий сніданок для схуднення з фото

Тост з авокадо

Якщо шукали білковий сніданок для схуднення рецепти, такий прийом їжі забезпечить вас складними вуглеводами жирами – саме те для початку дня. Вибирайте темний цільнозерновий хліб. Наріжте авокадо, приправте до смаку. Щоб додати до сніданку протеїн – зваріть яйце некруто і викладіть на тост.

Ось білковий сніданок для схуднення рецепти з фото:

Скільки калорій має бути сніданок для схуднення

Загалом сніданок для підтримки ваги становить приблизно 300-400 калорій: це початок дня, і ви повинні добре насититися. Якщо ви хочете схуднути, то сніданок для схуднення повинен містити менше калорій – приблизно 300-350.

Слідкуйте за калорійністю продуктів для сніданку. Навіть якщо ви його готуєте, на упаковках продукти в супермаркеті зазвичай вказують калорійність. Інші показники – наприклад, калорійність різних овочів, фруктів чи ягід – можна переглянути в інтернеті.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь