Спецпроєкти

Незвичайні хобі, які зроблять ваші будні цікавішими


Робота не завжди буває в кайф, тож розрадити сірі будні допомагають хобі. Малювання та гра на музичних інструментах згадані в кожній добірці, тому зібрали для вас трохи інше – незвичайні хобі, які зроблять життя цікавішим.

Хобі, про які ви могли не знати

Бердвотчинг

Або простіше – спостереження за птахами. Це орнітологія, тільки аматорська. Все, що вам потрібно для цього хобі – власні очі й спостережливість (або можете купити бінокль). Також, окрім зовнішності різних птахів, можна вивчати звуки, які вони видають.

Досвічені спостерігачі/-ки за птахами часто роблять світлини чи замальовки, а також послуговуються довідниками, щоб розпізнавати різні види.

Бердвотчинг класно поєднується з подорожами, адже в різних містах і країнах можуть водитися унікальні види птахів.

Самостійне приготування алкоголю вдома

Насамперед закликаємо споживати відповідально й знати міру. Якщо у вас із цим все окей, можете спробувати варити вдома, наприклад, крафтове пиво, вино чи сидр. 

До речі, у домашніх умовах можна зробити навіть віскі за допомогою ультразвуку. Як відбувається процес приготування – докладніше розповідали в цій статті.

Косплей

Мріяли в дитинстві бути людиною-павуком або кимось із могутніх рейнджерів? Косплей не надасть вам суперсилу, але відтворити зовнішній вигляд улюбленого/-ї супергероя/-їні або суперзлодія/-ки цілком можете й зараз.

Косплей – це перевтілення на улюбленого персонажа за допомогою гриму, костюму, міміки та пластики. Вдалий косплей – це не просто купити костюм персонажа на аліку, а ще й увійти в образ – що значно складніше.

Леттеринг

Якщо звичайне малювання здається надто тривіальним, можете спробувати леттеринг – мистецтво малювання букв. Це не те саме, що каліграфія: у леттерингу кожна буква фактично є окремою ілюстрацією.

Леттерингом можна займатися, за класикою, на папері, використовуючи лайнери чи пера, або ж малювати в графічних редакторах.

Плівкові фото

Дідусів плівковий «Зеніт» у робочому стані може подарувати вам нове ностальгійне хобі. Щоправда, доведеться розбиратися, як правильно заправляти плівку та що робити, щоб врешті не засвітити її. Та й сама плівка продається не всюди – але, маючи бажання, можна її знайти.

Якщо з олдскульною технікою розібратися не вийшло або просто ліньки, є простіший і сучасніший спосіб. Instax легко замінить полароїд, а картриджі на нього знайти значно легше, ніж плівку на «Зеніт».

З мінусів – це не найбюджетніше хобі, адже Instax і картриджі коштують недешево.

Геокешинг

Для цінителів квестів підійде геокешинг – туристична гра, учасники/-ці якої мають шукати скарби, які заховали інші учасники/-ці. Схов знаходять за допомогою GPS. Також є підказки, які допоможуть дістатися потрібного місця – адже GPS не завжди буває точним.

Читайте також:

Сучасні українські митці та мисткині, творчість яких не залишить вас байдужими

Не у своєму тілі: 10 боді-хорорів, які зроблять вам боляче

Затишний осінній вікенд: що робити вдома вихідними, щоб не було нудно

Що робити зі старим одягом та непотрібними речами. 7 пунктів приймання в Києві

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь