Спецпроєкти

Готуємо трендовий бенто-торт. Експерименти на кухні з редакцією bit.ua


Цей мініатюрний торт вже заполонив увесь Instagram і TikTok, тож і ми вирішили не відставати від трендів. Фішка бенто в тому, що він може стати десертом для святкування у вузькому колі. Адже тортик розрахований на 2-4 осіб. А ще його можна їсти ложкою просто з коробочки, хіба не кайф?

Наша авторка Олена розповідає та показує, як приготувати бенто-торт. Вона розкриває секрети ідеального бісквіта й поєднання крему з начинкою.

Випікаємо бісквіт

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • дрібка лимонної кислоти;
  • 60 г цукру (2,5 ст. л.);
  • 60 г борошна (2 ст. л.);
  • 4 г розпушувача;
  • 1 ст. л. молока;
  • 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії.

Оскільки тісто потрібно максимально швидко приготувати й поставити випікатися, спершу я підготую все необхідне. Вмикаю духовку на 170 градусів і залишаю прогріватися не менш ніж на 15 хвилин. Дно кондитерського кільця обмотую фольгою та відразу ставлю його на деко. Усі необхідні приналежності ставлю поруч – міксер, миску, сито, лопатку. Миска для тіста й вінчики міксера обов’язково повинні бути сухими.

Спершу відділяю білки від жовтків. Стежте, щоб до білків не потрапило навіть трішечки жовтка, інакше вони не зіб’ються. Додаю дрібку лимонної кислоти й починаю збивати. У процесі кладу частинами цукор. Збиваю 5-7 хвилин, білок повинен перетворитися на густу піну.

В окремій посудині перемішую жовтки й додаю їх у білкову масу. Важливий момент: щоб зберегти пишність тіста, далі я перестаю контактувати з ним будь-чим металевим (ложки, вінчики міксера). Натомість використовую силіконову лопатку або тефлонову ложку.

Отже, білки з жовтками трішки перемішала. Далі просіюю до них борошно з розпушувачем. Роблю це у два етапи, легенько розмішуючи. Останній крок – додаю в тісто молоко й олію. Щоб не втратити пишність, не розмішуйте тісто надто інтенсивно, робіть це легкими рухами.

Готове тісто швиденько виливаю у форму та ставлю в розігріту духовку. У мене кондитерське кільце діаметром 13 см. Якщо у вас немає такої маленької форми, можна використати паперову формочку для паски. Або спекти тонкий бісквіт прямокутної форми й вирізати кружальця потрібного діаметру.

Мій бісквіт випікався 30 хв. Але я раджу перевіряти готовність зубочисткою.

Готову основу охолоджую за кімнатної температури й обережно дістаю за допомогою ножа. Далі замотую в харчову плівку та кладу до холодильника на 3-4 години. Можна залишити на всю ніч.

Готуємо крем і збираємо торт

Інгредієнти

  • 80 г вершкового сиру;
  • 150 мл вершків (жирність не менш ніж 30%);
  • 1 ст. л. цукрової пудри.

Для начинки я вибрала вишню, бо просто обожнюю її поєднання з вершками. Ягоду попередньо розморозила на ситечку, щоб відділити сік.

Крем готується дуже просто: вершки, сир і пудру збиваємо до загустіння. Колись давно я намагалася збити вершки жирністю 20%, і в мене нічого не вийшло, тому обов’язково вибирайте жирні вершки.

Лайфхак: щоб крем точно збився, простежте, щоб миска, вінчики міксера й усі продукти були холодними.

Далі дістаю з холодильника бісквіт і розрізаю його на три коржі. Як зробити це максимально рівно, я розповідала у веганських рецептах.

Щоб торт вийшов м’яким і ніжним, пропоную змочити коржі. Для цього я розчинила у третині склянки теплого молока трішки карамельного сиропу. Можна до молока додати цукор замість сиропу.

Кладу перший корж на тарілку, поливаю приблизно двома столовими ложками молока та змазую кремом. Далі роблю бортик із крему й усередину викладаю половину вишні. Ягоду посипаю цукром, щоб начинка не була кислою. З наступним коржем роблю те ж саме. Останній корж також змочую молоком. Зібраний торт покриваю тоненьким шаром крему, замотую в харчову плівку та ставлю в холодильник на 2-3 години. Це обов’язково потрібно для стабілізації.

Після перемазування в мене залишається ще трішки крему для вирівнювання торта. Й оскільки трендові бенто часто роблять пастельних кольорів, я додаю трішки блакитного харчового барвника.

Останній крок – покриваю торт кремом за допомогою шпателя і посипаю мигдалевими пластівцями. Все, його можна їсти або пакувати в подарункову коробочку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь