Спецпроєкти

«Мистецтво справлятися з війною»: роботи сучасних українських фотографів у Вашингтоні


28 червня відкрилася виставка сучасної української фотографії «Мистецтво справлятися з війною» у штаб-квартирі Світового банку у Вашингтоні, округ Колумбія.

Подробиці

На виставці за курування ГО МСМ та Мистецької програми Світового банку представлені роботи наших сучасників Олександра Глядєлова, Владислава Краснощока, Олени Субач, Владислави Соловйової та Ігоря Бондаренка, створені з моменту початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Роботи Владислави Соловйової та Ігоря Бондаренка

П’ять фотографів — п’ять особистих реакцій на війну. Кожен автор по-своєму переплавляє травматичний досвід у художній образ. Разом вони створюють образ війни, близький до реальності, який передає набагато більш нюансований емоційний діапазон, ніж це можна відобразити в ЗМІ.

Роботи Олени Субач та Владислава Краснощока

«Те, що ми бачимо на цих світлинах, по-справжньому лякає, і ми запам’ятаємо 24 лютого 2022 року як один з найстрашніших днів у світовій історії. Я можу навести купу цифр щодо руйнувань, яких зазнає Україна у цій війні, але закликаю вас подивитися на світлини, що представлені на виставці, – вони дають дуже глибоке і болюче уявлення про жахливе сьогодення України», – зазначила віце-президентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральній Азії Анна Б’єрде.

Візуальне рішення для виставки «Мистецтво справлятися з війною» створив український художник Саша Курмаз. Виставкові копії робіт, представлених в експозиції, увійдуть до мистецького зібрання Світового банку, в якому досі був лише один твір українського автора – робота харківського графіка Павла Макова.

Виставка «Мистецтво справлятися з війною», що експонується у штаб-квартирі Світового банку в Вашингтоні, триватиме до вересня.

Фото з обкладинки: Олександр Глядєлов

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь