Спецпроєкти

Спілка письменників пропонує закрити музей Булгакова у Києві: що може бути замість нього?


Секретаріат Національної спілки письменників України заявляє про недопустимість функціонування в Києві музею російського письменника Булгакова, який «ненавидів Україну і паплюжив її у своїх творах».

Музей Булгакова спілка письменників пропонує замінити на музей видатного українського композитора Олександра Кошиця, який мешкав у цьому будинку до 1906 року і є відомою постаттю у всьому світі. дуже вагомими не лише для України, а й для всього світу.

Подробиці

У заяві спілки письменників йдеться про доцільність існування в центрі столиці музею письменника, який «люто ненавидів Україну і її незалежність, а також паплюжив, як тільки міг, її у своїх творах, наприклад, у романі «Біла гвардія» (1925 р)».

Далі наводяться цитати з «Білої гвардії», як от ця (йдеться про гетьмана Павла Скоропадського):

«Я б вашего гетмана за устройство этой маленькой Украины повесил бы первым!.. Кто запретил формирование русской армии? Гетман. Кто терроризировал русское население этим гнусным языком, которого и на свете не существует? Гетман. Кто развел всю эту мразь с хвостами на головах? Гетман…»

У спілці письменників нагадують про кількість смертей та руйнувань внаслідок повномасштабного вторгнення росії, про прояви геноциду та спроби рф знищити українську державність. Булгакова називають «ідеологом русского міра» і закликають:

  • закрити музей Булгакова;
  • всі музейні експонати передати на архівне зберігання в Національний музей літератури;
  • у приміщенні, де розміщувався музей Булгакова, створити музей видатного українського композитора Олександра Кошиця, який мешкав у цьому будинку до 1906 року і чиї заслуги як українського культурного діяча є вагомими для всього світу.

Раніше ми пояснювали, як можуть реформувати шкільну програму вже цьогоріч, зокрема з літератури.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь