В Японії готуватимуть страви з урахуванням ДНК відвідувача
Був час, коли всі були схибнуті на роздільному харчуванні і підбирали дієту згідно із власною групою крові. Тепер з’явилася прогресивніша тема: страви, приготовані з урахуванням ДНК клієнта. При готуванні страв враховуватимуться особливості організму людини, зокрема, нестачу певних мікроелементів.
Перший ресторан з таким підходом до харчування – Sushi Singularity – має запрацювати вже наступного року у Токіо, і суші там виготовлятимуть на 3D-принтері.
Майбутнім відвідувачам необхідно буде забронювати столик за два тижні і здати зразки слини, сечі та фекалій. Потім спеціалісти проаналізують отриманий матеріал ДНК та підберуть компоненти страви для розроблення індивідуального меню. Їжа має бути насичена мікроелементами, яких не вистачає в організмі відвідувача.
Нам, поки що, на жаль, такий модерний підход до харчування не доступний. Але побалувати себе смачненьким можна у кафе “Скворечник” (Гідропарк). Якщо любите готувати – для вас кращі рецепти із щавлю, спаржі та сиру з овочами. Це точно смачно і корисно.