Спецпроєкти

Нові місця Києва. 17 закладів, що відкрилися в жовтні


Жаб’ячі лапки, деруни під соусом бешамель, десять видів котлет, чорні бургери, риба на будь-який смак, корейські пиріжки та китайські дімсами, піца з дров’яної печі, ностальгічні страви з нашого дитинства, Куба на березі Дніпра та багато іншого — другий місяць осені видався досить врожайним на нові місця у Києві.

Розповідаємо вам про найяскравіші заклади, які варто відвідати.

Havana
Набережне шосе, 28
Facebook

Ресторан Havana відкрився у Наводницькому парку неподалік від ресторанів «Причал» і «Веранда на Дніпрі». Інтер’єр у закладі дуже екзотичний – із яскравими елементами в декорі, розписом на стінах в тропічному стилі, оригінальними бетонними елементами та панорамним видом на Дніпро.

У меню зібрані «зрозумілі страви»: акцент зроблено на популярних стравах сучасної європейської кухні, а для тих, хто хоче більше екзотики, в ресторані є окреме «гаванське меню». Крім того, в ресторані працює власна коптильня, в якій коптять перепілок, раків, креветки, скумбрію та багато іншого. Є простора дитяча кімната.

GOL’DA bar
вул. Шота Руставелі, 12
Facebook

А цей заклад відкрили над баром «Алхімік» у приміщенні, в якому раніше було кафе Charlatan. Коментуючи назву, засновники GOL’DA bar кажуть, що назвали заклад на честь Голди Меїр – колишньої прем’єр-міністерки Ізраїлю, яка народилася у Києві. Колаж з фотографією Голди Меїр прикрашає стіну в одній залі.

За кухню тут відповідає шеф Євген Песін, відомий столичній публіці роботою у київському Buddha-Bar. У меню GOL’DA bar Євген зібрав класичні страви Близького Сходу: шакшуку, хумус, піти, фалафель, салат табулє, шаварму в піті та багато іншого. У барній карті можна знайти авторські та класичні коктейлі від Андрія Ковальова, який відповідає за бар у «Алхіміку», та віце-чемпіонки світу Марини Левадної, відомою своєю роботою у ресторані BEEF.

Pita Kyiv
вул. Пушкінська, 39
Facebook

Ще одне нове місце з кухнею Близького Сходу, цього разу — неподалік від площі Льва Толстого. Зала в ресторані одна, розрахована на два десятки гостей. У закладі працює відкрита кухня, тож кожен гість може спостерігати, як готують його замовлення.

У меню зібрані традиційні страви ізраїльскої кухні. Окрім класичних хумусу та фалафелю, тут можна також скуштувати курвіт — запечену цвітну капусту, яку спочатку трохи відварюють, а потім запікають у духовці. Хумус і фалафель можна замовити як на тарілці, так і в піті. Піти, до речі, тут випікають власноруч щоранку та впродовж дня, щойно вона закінчиться.

Пян-Се Бар
вул. Січових Стрільців, 81
Facebook

Другий «Пян-Се Бар» відкрився неподалік від станції метро «Лук’янівська». Новий «Пян-Се» (перший заклад з такою вивіскою вже два роки працює на Подолі) трохи відрізняється форматом: зранку тут роблять акцент на каву, в обідній час – на ланчбокси, а ввечері – на бар з коктейлями. Фішка меню – парові пиріжки пян-се, традиційний корейський фаст-фуд.

У «Пян-Се Бар» можна скуштувати пиріжки з яловичною, овочами або з куркою та грибами. Розмір у пиріжків менший, ніж в «Пян-Се» на Подолі, щоб було зручніше їсти на ходу. Крім пиріжків, у меню ще можна знайти салати на кшталт моркви по-корейськи або салату з битих огірків, смажений рис з овочами, куркою, свининою, яловчиною або креветками, рамен, місо-суп та кілька видів локишини з різними додатками: соба, удон, фунчозу та яєчну локшину.

CHINA MA
вул. Г. Кірпи, 5Б

Facebook

А цей заклад відкрився у районі Південного вокзалу в будівлі ТЦ Terminal Food. «CHINA MA – динамічна китайська гастрономія з чудовою колекцією рідкісних сортів чаю. Тут панує жвава атмосфера китайських вулиць, зануритися в яку — прекрасний привід зібратися сім’єю або компанією улюблених людей, послухати новини, поділитися радощами і налаштуватися на хороший день», – описують концепцію закладу власники.

Меню в закладі складено так, щоб можна було смачно поєднувати страви з коктейлями та чаєм, а також ділитися: sharing-plates — головний гастрономічний принцип CHINA MA. Власники закладу переконані, що їсти на самоті — не дуже гарна ідея, тому пропонують приходити разом з друзями й рідними та замовляти страви на компанію. Фірмова позиція меню — дімсами з качкою, креветками, яловичиною, свининою, тофу та овочами, загорнуті у тонке рисове тісто.

ЛяГушка по-київськи
вул. Саксаганського 135/13
Facebook 

А цей ресторан відкрився на розі вулиць Саксаганського і Петлюри. У меню зібрані страви української та французької кухонь. Авторка меню і співвласниця закладу Олена Афян пропонує гостям уявити, якою могла бути наша кухня, якби останні 200 років українська та французька культура розвивалися б спільно.

В інтер’єрі закладу є традиційні українські елементи й елементи французького Провансу, вінтажні світильники, піч і навіть касовий апарат початку 20 століття, який стояв у магазині на першому поверсі цієї будівлі понад 100 років тому. Також тут можна побачити галерею портретів: Наполеона в образі гетьмана українського козацтва, Шарля де Голля у формі ОУН УПА та Михайла Грушевського як видатного французького політичного діяча.

Zakapelok
вул. Верхній Вал, 62
Facebook

А цей заклад відкрився на Подолі у форматі кав’ярні-книгарні. За словами власників кав’ярні, у «Закапелку» вони зібрали все, що вони люблять понад усе на світі, — каву та книжки. «Суперові книжки, шикарнюча кава, найкраща музика і просто бомбезна команда», — так описують свій заклад власники.

Наразі у закладі пропонують лише напої: класичні кавові напої на основі еспресо, фільтр-кава, а також фреші, кілька видів чаю та какао – класичне та бананове. У майбутньому асортимент меню планують поповнити десертами. Книжки у закладі можна почитати, поки п’єш каву, або придбати собі чи на подарунок. «У нас можна знайти україномовну літературу для різної аудиторії – від книжок для малят і до бізнес-літератури», – говорять власники Zakapelok.

Karaoke&restaurant Glazur
вул. Бориспільска, 4
Facebook

А цей заклад відкрився неподалік від парку Партизанської слави. «Glazur – це авторська кухня на будь-який смак, димні кальяни та велика барна карта коктейлів. Наш ресторан ідеально підходить як для святкування найважливіших подій вашого життя, так і для сімейних вечорів з улюбленим вином», – описують концепцію закладу власники.

У меню зібрали страви європейської та світової кухні. Тут можна скуштувати італіську піцу та пасту, американські бургери, м’ясо та рибу, приготовані у хоспері, а також чимало салатів і закусок.

Істина&Вино
вул. Антоновича, 176
Facebook

А цей заклад відкрився у ТРЦ Ocean Plaza на місці колишнього Oysters Cava Bar біля акваріуму на першому поверсі. У меню закцентовано на вині та стравах, що добре пасують до нього. У винній карті зібрані вина Старого та Нового світу. Меню поділено на кілька частин: вино на щодень (299 грн./пляшка та 65 грн./келих), вино з нагоди і без (499 грн./пляшка, 100 грн./келих), вино для гурманів (649 грн./пляшка, 130 грн./келих), вино для поцінувачів (899 грн./пляшка, 180 грн./келих), для справжніх фанатів вин (2399 грн./пляшка) та видатні вина (від 2700 грн./пляшка).

Окрім вина, в закладі також пропонують коктейлі, пиво, міцний алкоголь і чай. У меню кухні, за словами власників закладу, зібрані «wine friendly страви», тобто тільки їжа, що ідеально доповнюватиме той чи той сорт вина. Зокрема тут можна замовити салати й брускети, устриці (як поштучно, так і дюжину), бургер з яловичиною або індичкою, м’ясні та сирні делікатеси, а також низькокалорійні десерти.

Pincello pizza
вул. Петлюри, 22
Facebook

А цей ресторан відкрився на місці колишнього кафе «Варенье». Фішка закладу – відкрита кухня та дров’яна піч, у якій випікають піцу. Щодо піци, то її в меню 17 видів. Окрім класичної «Маргарити» та «Чотири сири», тут можна скуштувати піцу, приготовану за авторськими рецептами: наприклад, із салями та моцарелою або з вершковим соусом, мортаделою (італійська варена ковбаса, – Ред.), кеш’ю та моцарелою.

Окрім піци, в меню можна знайти кілька видів салатів, наприклад, з пармською шинкою та маринованими томатами, «Цезар», салат з печеними овочами, а також бульйон та гарбузовий і сочевичний крем-супи, пасту та десерти. На сніданок тут пропонують сирники, ліниві вареники, гранолу з йогуртом, авокадо-тост і хумус.

Букет Côtelette
вул. Туполева, 16Е
Facebook

А цей ресторан відкрився між станціями метро «Нивки» та «Сирець». Інтер’єр закладу виконано у стилі лофт: багато бетону й металу, меблі в спокійних сірих відтінках, які оживляє велика кількість зелені. Фішка меню – котлети за авторськими рецептами. Наприклад, котлети з курки тут готують із сиром брі та ягідним желе, а котлети із сібаса подають із гостро-солодким соусом.

Також у ресторані можна скуштувати рол-котлету з яловичини зі спаржею та грибами, котлету з яловичини та тигрової креветки, котлету «Карбонара» з беконом та сирним соусом та котлету з сиром дорблю в паніровці з лісовими горіхами.

Молодість
вул. Московська, 8
Facebook

А цей заклад відкрив одеський ресторатор Алекс Купер. Кафе-бар «Молодість» розташований у тій самій будівлі, що і фудхол Kyiv Food Market, який Купер відкрив на «Арсенальній» місяць тому. Заклад працює в цілодобовому режимі. «У нас не буде замка на дверях, заклад ніколи не зачинятимуть. Бо мені хотілося зробити місце, куди можна було б прийти й о першій ночі, і в тебе було відчуття, що ти потрапив додому», – сказав Купер.

У меню забрані страви, зрозумілі всім, хто виріс у буремних дев’яностих: курячий бульйон, форшмак, картопля з малосольною тюлькою або з оселедцем, салат олів’є – як окрема страва, так і на тостах – смажені карасі, чебуреки, тюлька, смажена у фрітюрі, а також страви із символічними назвами: ікра заморська баклажанна, пельмені на всю стипендію, сковорідка картоплі як в общазі, мамин борщ, вареники від тітки Валі та багато іншого.

Buddha-Bar
вул. Хрещатик, 14
Facebook

Також у жовтні перезапустився легендарний Buddha-bar — єдиний ресторан в Україні від світової мережі закладів Buddha-Bar (про історію мережі закладів ми вам вже розповідали, детально про це можна дізнатися тут).

На першому поверсі розташований ресторан, де можна насолоджуватися збалансованим поєднанням класичних рецептів з новими витворами шефів під супровід живої музики. Згідно з концепцією «сімейного стилю» страви у Buddha-Bar подаються на великих тарілках і мають бути поділені між гостями. Другий поверх, за словами власників закладу, – «це душа атмосферного Buddha-Bar». Унікальне коктейльне й кальянне меню доповнять відпочинок під магнетичні ритми в стилі ethno house від ексклюзивних діджеїв з усього світу.

Kritikos
бул. Лесі Українки, 30В
Facebook

А цей ресторан відкрили на бульварі Лесі Українки у будівлі, де раніше були заклади Benjamin’s і The Seafood Bar. Kritikos – перший заклад в Україні грецької мережі ресторанів: два ресторани працюють у Греції, ще один – у Москві. Свою назву мережа отримала на честь Нікоса Крітікоса, який відкрив перший ресторан мережі у Греції понад 40 років тому.

За кухню відповідає дружина засновника, яка працює разом з ним вже понад 40 років. У меню зібрані традиційні страви грецької кухні. Окрім класичного грецького салату (дуже велика порція, до речі, краще брати на двох), дзадзикі (йогурту з травами), мусаки (запіканка з баклажанів) та мезе (набір закусок), тут також можна скуштувати юверлакі (суп із фрікадельками), кефтедес (грецький аналог тефтелей), сувлакі (шашличкі на дерев’яних шпажках) і багато іншого. Також у меню великий вибір страв із м’яса та морепродкутів.

Gatsby Restaurant
бул. Лесі Українки, 34
Facebook

Ще один новий ресторан на Лесі Українки, цього разу — ближче до станції метро «Дружби народів». Власники закладу називають свій ресторан «новою історією за мотивами легендарного фільму». За кухню тут відповідає Андрій Бондар, який зібрав у меню популярні та авторські страви.

Із закусок тут великий вибір карпаччо, тартарів і севіче. В основних стравах акценти на середземноморську рибу і м’ясо: велика колекція стейків, м’ясна і сирна гастрономія.

Любовь-Морковь
Русанівська набережна, 4
Facebook

А цей заклад переїхав з Подолу на Русанівку. Концепція та меню лишилися незмінним: міське кафе з великим вибором бельгійських вафель із солоними та солодкими начинками. Приємний бонус: меню сніданків діє впродовж усього дня.

ЇshFish
Оболонський пр-т, 19 
Facebook

А цей ресторан відкрився на другому поверсі ТЦ Smart Plaza Obolon біля станції метро «Мінська». У меню закцентовано на рибі та морепродуктах, які тут можна скуштувати за демократичними цінами. За кухню тут відповідає шеф Іван Міланович, переможець шоу «Мастер Шеф 8». У меню він зібрав страви з рибою та морепродуктами на будь-який смак: хумус з креветками, смореброди з оселедцем і лососем, тірадіто з гребінця та лососю, гравлакс із лосося та риби-меч, клем-чаудер з мідіями та молюсками , стейк з лосося з броколі та морквяним пюре, марокканський восьминіг у глазурі із запеченою картоплею та багато іншого.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь