Спецпроєкти

Нові подробиці у справі про смерть Джорджа Флойда та електронні паспорти на рівні з паперовими: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Зібрали для вас дайджест важливих новин з України і світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Вчені з американського університету Карнегі-Меллона провели дослідження, аналізуючи відеоконференції та аудіоконференції. Вчені виявили, що відеозображення відволікають респондентів і сприяють гіршому виконанню інтелектуальних завдань.

Гендерна рівність запанує у світі тільки через 136 років. Всесвітній економічний форум опублікував звіт про глобальну гендерну рівність у світі.

Учені заявляють, що дієвість будь-якої вакцини триватиме тільки рік, якщо не впровадити глобальної вакцинації. За даними дослідження, низький і довгий період вакцинації може призвести до появи більш стійких штамів вірусу до щеплення.

У Туреччині мама-кішка принесла своїх кошенят в лікарню, щоб їх врятували. У лікарні стверджують, що годували цю кішку певний час, але не знали про її вагітність.

На засіданні про смерть Джорджа Флойда показали нове відео з натільних камер поліціянтів, які затримували його. Камери зафіксували початок арешту Джорджа Флойда.

Україна

30 березня у Верховній Раді України у другому читанні ухвалила законопроєкт №4355, який прирівнює електронні паспорти до звичайних. Україна стала першою країною, де електронні паспорти рівні з паперовими. За ухвалення законопроєкту проголосувало 302 депутати.

17 квітня у Всесвітній день довкілля в Києві відбудеться благодійний забіг No Waste Run, де збиратимуть гроші на будівництво культурного об’єкта «України без сміття», що популяризуватиме культуру сортування відходів.

31 березня Кабінет міністрів ухвалив проєкт постанови, що змінює правила паркування та способи оплати. Забороняється організовувати майданчики для паркування на тротуарах. Створювати ці майданчики дозволяється тільки операторам. Вони мають бути обладнані паркоматами, платіжними пристроями та інформацією про спосіб оплати.

З п’ятого квітня в Києві посилюють карантинні обмеження: закривають школи, а громадський транспорт працюватиме за спеціальними перепустками. Локдаун триватиму мінімум до 16 квітня.

Представництво міжнародної організації UNICEF в Україні запустило в Україні чат-бот про вакцинацію. Чат-бот «Вакцинована гарнюня» може відповісти на всі питання про плановану вакцинацію, а також допоможе організувати візит у лікарню на щеплення під час пандемії COVID-19.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь