Спецпроєкти

Чи повернуться «Друзі» на телеекрани та новий урбан-парк на ВДНГ: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Зібрали для вас дайджест важливих новин України та світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Актори з фільмів навчаться «говорити» мовами дубляжу завдяки штучному інтелекту. Очікується, що перші фільми, де використають цю технологію, вийдуть у прокат уже через рік.

Політикиня, яку раніше критикували за гру на планшеті в парламенті, заснувала кіберкоманду. Їй 72 роки.

У Google тепер можна захистити сторінки з історією активностей паролем. Йдеться про захист паролем сторінки Web and Activity, де зберігається інформація про всю активність у різних сервісах Google, наприклад пошукові запити в YouTube.

«Друзі» більше не повернуться на телеекрани ─ офіційна заява акторів серіалу. Про це вони розповіли під час знімання спеціального епізоду «Друзі: Возз’єднання».

У світі живе понад один мільярд курців, а кожен третій із них проживає в Китаї. 89% нових курців стають залежними до 25 років. А середній вік початку куріння — 19 років.

Україна

У Києві на закритому преспоказі ЛГБТ+ фільму «Будьмо Гей» скоїли напад представники організації SOLARIS на ґрунті гомофобії. Про це заявили ГО KyivPride.

ІТ-компанія YouControl створила інструмент, що аналізуватиме причетність компаній та осіб до розслідувань у медіа. Цей інструмент є корисним для журналістів і громадських активістів, що хочуть розуміти, які розслідування вже було проведено раніше стосовно героїв їхніх матеріалів.

У Києві на ВДНГ облаштують урбан-простір. Там планують побудувати бетонний скейт-парк, майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, клаймбінгу, дитячі урбан-локації та столи для тенісу.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що тема підняття тарифу за проїзд стає дедалі актуальнішою. Зростання тарифів на громадський транспорт очікується, ймовірно, уже влітку цього року.

Українець Богдан Діордіца, CEO стартапу Sugarrr і діабетик, хоче продати свою ногу як NFT, щоби привернути увагу до проблем із діабетом і зібрати гроші на розроблення додатку для діабетиків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь